Home SPORTS NEWS She walks alone στην κορυφή! (video)

She walks alone στην κορυφή! (video)


Αυτός ο τίτλος με την δίψα που δείχνουν οι «κόκκινοι»-ομάδες και κόσμος-δεν… μπορεί να χαθεί! Η Λίβερπουλήταν η μεγάλη νικήτρια με 3-2 στο ντέρμπι τίτλου στο «Άνφιλντ» με την Μάντσεστερ Σίτι για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και έτσι οι «κόκκινοι», που είναι στην 1η θέση, έχουν το πρωτάθλημα, μετά από 24 χρόνια, στα… χέρια τους, καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από τα… πόδια τους!

Η Μάντσεστερ Σίτι, που έχασε μετά από 5 αγωνιστικές (4-1-0) είναι πλέον στο -7 από την κορυφή και με δύο ματς λιγότερα (εάν τα πάρει δεν μπορεί να φτάσει τους «κόκκινους»). Η Τσέλσι παίζει αργότερα με την Σουόνσι είναι στο -5, και αν νικήσει παραμένει στο -2. Για την 36η αγωνιστική έχουμε βέβαια το Λίβερπουλ – Τσέλσι.

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο «Άνφιλντ», όπου η ατμόσφαιρα ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, και λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για τους νεκρούς της τραγωδίας στο «Χίλσμπορο»! Ο κόσμος των «κόκκινων» που κατέκλυσαν το γήπεδο, επιφύλαξε μάλιστα, απίστευτη υποδοχή στην αγαπημένη του ομάδα πριν από σέντρα, συνοδεύοντας το πούλμαν μέχρι την είσοδο, ζητώντας τη νίκη με τους «πολίτες» και το πρωτάθλημα…

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε, μάλιστα, στο ημίχρονο με 2-0 με τα γκολ του Στέρλινγκ και του Σκρτελ, ενώ οι «»πολίτες» ισοφάρισαν με σκόρερ τους Σίλβα και Νασρί! Ο Κουτίνιο στο 62′ χάρισε το σπουδαίο «τρίποντο» στην Λίβερπουλ. Τέσσερις νίκες χρειάζονται πλέον οι «κόκκινοι» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ έμεινε για 15η αγωνιστική αήττητη, πέτυχε την 10η σερί νίκη και έχει την καλύτερη επίθεση με 93 γκολ!

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις 6’ ο Ραχίμ Στέρλινγκ έκανε το 1-0 για τους «κόκκινους». Είχε προηγηθεί πολύ καλή προσπάθεια από τον Λουίς Σουάρες (κέρδισε την μπάλα με εξαιρετική τοποθέτηση του σώματος), πασάροντας στον Στέρλινγκ. Ο τελευταίος ελίχθηκε στην περιοχή, νικώντας τον Κομπανί και τον Χαρτ.

Λίγο αργότερα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι… αναθεώρησε τα σχέδια του, καθώς στο 19′ αποχώρησε τραυματίας ο Γιαγιά Τουρέ! Μέχρι να πατήσουν ξανά… γερά στον αγωνιστικό χώρο οι «πολίτες» ο Μάρτιν Σκρτελ στο 27’ πέτυχε το 2-0 μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς… Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στίβεν Τζέραρντ ο Σλοβάκο κέρδισε τους παίκτες της Σίτι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Ο Μάρτιν Σκρτελ έφτασε μάλιστα τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και έτσι είναι μόλις ο δεύτερος αμυντικός στην ιστορία της Λίβερπουλ που το καταφέρνει μετά τον Έμλιν Χιουζ το 1973! Ισοφάρισε, δηλαδή, το ρεκόρ του!


Οι συνθέσεις…
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κοουτίνιο (89′ Μόουζες), Στέρλινγκ, Λουίς Σουάρες, Στάριτζ (66′ Τζο Άλεν).
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ (19′ λ.τ. Χάβι Γκαρθία), Νταβίντ Σίλβα, Χεσούς Νάβας (50′ Μίλνερ), Νασρί, Τζέκο (68′ Αγκουέρο).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr