Home SPORTS NEWS Με καρδιοχτύπι το εισιτήριο για τα αστέρια

Με καρδιοχτύπι το εισιτήριο για τα αστέρια


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κλείνει τη χρονιά ο Παναθηναϊκός έστω και αν δεν κατάφερε να νικήσει τον Ατρόμητο. Το ισόπαλο 1-1 στη Λεωφόρο σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, έδωσε την πρώτη θέση στα πλέι οφ στο Τριφύλλι που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κα πιο συγκεκριμένα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι του Σαββάτου στην Τούμπα θα έχει χαρακτήρα φιλικού, καθώς δεν θα υπάρχει βαθμολογική ουσία. Πάντως στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε για να φτάσει έστω και στο βαθμό της ισοπαλίας αφού κινδύνεψε στα τελευταία λεπτά με ήττα από τον «ψυχωμένο» Ατρόμητο.

Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είχαν έρθει από νωρίς με την ήττα του ΠΑΟΚ. Αυτό βέβαια στο παιχνίδι αρχικά φάνηκε να λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για το Τριφύλλι. Το ματς θα μπορούσε να πάρει διαφορετική τροπή εάν ο Ατρόμητος αξιοποιούσε μια από τις δύο σημαντικές ευκαιρίες του στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό του στην ήττα του ΠΑΟΚ. Ο Καραμάνος ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, αστοχώντας και στις δύο περιπτώσεις. Προφανώς ο κίνδυνος να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφύπνισε τους Πράσινους οι οποίοι σταδιακά ισορρόπησαν και μετά το 15ο λεπτό άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ματς. Ό,τι δεν κατάφερε ο Καρέλης στο 18′ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, το πέτυχε στο 33′ ο Κλωναρίδης.

Το γκολ βοήθησε ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό που πίεσε και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ, αλλά έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Μιχάλη Σηφάκη. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι και της έδωσε την ευκαιρία να ψάξει την ισοφάριση.

Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε άγρια ομορφιά με ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν. Από τη μία έχανε ο Ναπολεόνι και από την άλλη ο Μπεργκ και ο Αμπεΐντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ο Ατρόμητος τα έδωσε όλα για να μην ηττηθεί ώστε να διατηρήσει ελπίδες για να αποφύγει την τελευταία θέση στα πλέι οφ και το… κακό εισιτήριο. Στο 85′ έφτασε στην ισοφάριση με τον Ναπολεόνι και εκεί κορυφώθηκε το δράμα. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν με κάθε τρόπο για δεύτερο γκολ, την ώρα που οι Πράσινοι έδειχναν να πελαγοδρομούν. Οι γηπεδούχοι σώθηκαν από τα χειρότερα και κράτησαν με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση. Όσο για τους φιλοξενούμενους θα έχουν να λένε ότι διατήρησαν το αήττητο απέναντι στον Παναθηναϊκό σε τέσσερις φετινές αναμετρήσεις.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr