Home SPORTS NEWS Τον πάει… στα αστέρια!

Τον πάει… στα αστέρια!


Ο Μάρκους Μπεργκ σκόραρε για πρώτη φορά στα play offs και ο Παναθηναϊκός έκανε σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League νικώντας τον Αστέρα με 1-0 στη Λεωφόρο. 

Μπορεί να… άργησε όμως, ο Μάρκους Μπεργκ δήλωσε “παρών” τη στιγμή που τον χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για την 4η αγωνιστική των play offs της Super League. Ο Σουηδός επιθετικός έλυσε τον γρίφο για το “Τριφύλλι” κόντρα στους Αρκάδες και με κεφαλιά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και πλέον οι “Πράσινοι” έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται το… σεντόνι.

Το πρώτο ημίχρονο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πέρασε και… δεν ακούμπησε. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου πήραν από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ουσιαστικά σε καμία περίπτωση τα αρκετά αμυντικά λάθη των Αρκάδων. Στα πρώτα 35 λεπτά οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι, στοιχείο το όποιο… μετέφεραν και στους «πράσινους», οι οποίοι αντιμετώπισαν εμφανές πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Σ’ ένα από τα πολλά… δώρα των Αρκάδων στο 8’ ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και στον Μπεργκ και κατέληξε άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Στάικου Βεργέτη επιχείρησαν να βγουν από… το καβούκι τους και στο 23’ δημιούργησαν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Νάνο προσπάθησε να απομακρύνει, ο Ζησόπουλος έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Μπαράλες μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Καπίνο.

Στο 37’ ο Παναθηναϊκός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ όταν έπειτα από σέντρα του Μπεργκ από τα δεξιά, ο Κλωναρίδης ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως, ο Γκοϊάν του πήρε την μπουκιά από το στόμα απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Μπεργκ και τα νεύρα ήταν έντονα. Από το ριπλέι της φάσης φάνηκε πως ο Σουηδός ήταν αυτός που πάτησε τον Μουνάφο και εν συνεχεία έχασε την ισορροπία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι. Απείλησαν στο 47′ με το δυνατό σουτ του Αμπέντ και σκόραραν στο 51′. Ο Κουτρουμπής σέντραρε από τα δεξιά, ο Μπεργ νίκησε στον αέρα τον Ζησόπουλο κι έστειλε την μπάλα εντός εστίας αφού ο Ερνάντες δεν κατάφερε να αποκρούσει σταθερά.

Οι παίκτες του Αναστασίου θα μπορούσαν να είχαν “κλειδώσει” το τρίποντο στο 60′ όταν ο Κλωναρίδης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μπεργκ αλλά σούταρε άουτ. Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τον Παναθηναϊκό στο ματς καθώς όσο κυλούσε ο χρόνος, η διάθεση του Παναθηναϊκού για σωστή διαχείριση ήταν εμφανής απέναντι στους ακίνδυνους Αρκάδες.

Οι αλλαγές του Βεργέτη έκαναν πιο κινητικό τον Αστέρα όμως, με εξαίρεση το σουτ από τον Εντό στο 81′, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι πιο αξιόλογο.

Με το σφύριγμα της λήξης ο Γιάννης Αναστασίου είπε στη NOVA πως αυτό που κρατάει από το αποψινό ματς είναι μόνο οι 3 βαθμοί και η προσοχή πλέον στρέφεται στα δύο εναπομείναντα ματς. με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Σπυρόπουλος), Μέντες (70’ Λαγός), Αμπέντ, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (79’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντες, Μουνάφο (70’ Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Καράσκο, Βάλντο (79’ Χουάνμα), Λούι, Γκοϊάν, Εντό.

Στον πάγκο: Μπαντής, Σετι, Κάφα, Λισγάρας, Παπαχρήστος.

Η βαθμολογία

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10*
2. Π.Α.Ο.Κ. 4
3. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4*
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

*Παναθηναϊκός και Αστέρας έχουν ένα ματς παραπάνω ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr