Home SPORTS NEWS Την «ξεσπίτωσε» και μένει Τορίνο η Μπενφίκα

Την «ξεσπίτωσε» και μένει Τορίνο η Μπενφίκα


Η Μπενφίκα υπερασπίστηκε τη νίκη της στον πρώτο αγώνα (2-1) και μετά το 0-0 στο Τορίνο, «ξεσπίτωσε» τη Γιουβέντους και μένει στην πόλη για τον τελικό της 14ης ΜαΐουΟι «αετοί» της Λισαβόνας επιστρέφουν στον τελικό του Europa League έναν χρόνο μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να κατακτήσουν το τρόπαιο. Για να τα καταφέρουν χρειάστηκε να κρατήσουν για 98 λεπτά τη Γιουβέντους μακριά από την εστία τους, προκειμένου να διατηρήσουν το προβάδισμα μετά το υπέρ τους 2-1 στη Λισαβόνα.

Και τα κατάφεραν ακόμη και κόντρα στις αντιξοότητες, όπως το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με 10 παίκτες από το 67ο λεπτό του αγώνα, μετά την αποβολή του Πέρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πλέον έχουν μπροστά τους 13 ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούν για τον τελικό της διοργάνωσης ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο γήπεδο που πανηγύρισαν την πρόκριση το βράδυ της Πέμπτης (01/05).

Η μεγάλη “κυρία” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέτυχε από την πλευρά της να σκοράρει και να μπει σε «τροχιά» πρόκρισης. Δεν μπόρεσε έτσι να φτάσει τον τελικό που είναι προγραμματισμένος να γίνει στην έδρα της, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τίτλο στην πόλη της.

Κόκκινη κάρτα δέχτηκε επίσης και ο Μάρκοβιτς ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο και χάνει και αυτός τη δυνατότητα να βοηθήσει την ομάδα του στον τελικό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Κάσερες, Μπονούτσι (73’ Τζιοβίνκο), Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ (79’ Μαρκίζιο), Τέβες, Γιορέντε (78’ Οσβάλντο).

Μπενφίκα: Ομπλάκ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σικέιρα, Γκαράι, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν (76’ Σάλβιο), Πέρες, Λίμα, Ροντρίγκο, Μάρκοβιτς (86’ Σουλεϊμάνι).

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr