Home SPORTS NEWS Υπέρ νέας ψηφοφορίας για το… Κατάρ ο Πλατινί

Υπέρ νέας ψηφοφορίας για το… Κατάρ ο Πλατινί


Θέση για τα δημοσιεύματα που θέλουν την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 να έχει δωροδοκήσει για να ανατεθεί η διοργάνωση στη ασιατική χώρα πήρε ο Μισέλ Πλατινί και ο πρόεδρος της UEFA παρουσιάστηκε θετικός στο να γίνει νέα ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το τουρνουά, εφόσον υπάρχουν… αποδείξεις!

Συγκεκριμένα, ο Μισέλ Πλατινί μίλησε στην «L’ Equipe» και είπε πως εάν τελικά αποδειχθεί ότι το Κατάρ όντως πήρε τη διοργάνωση… πλάγιο τρόπο, τότε θα πρέπει να γίνει νέα ψηφοφορία!

Να αναφέρουμε πως ο Μισέλ Πλατινί είχε δώσει την ψήφο του υπέρ του Κατάρ, ενώ πριν από μερικές μέρες άφησε αιχμές εναντίον για το σκάνδαλο δωροδοκίας ο «Γκάρντιαν», ενώ το ίδιο είχε γίνει και πριν από μερικούς μήνες από το «France Football»!

«Δεν μετανιώνω για κάτι. Νομίζω πως ήταν η σωστή επιλογή για την FIFA και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εάν όμως αποδειχτεί πως υπήρχε διαφθορά, θα πρέπει να υπάρξει νέα ψηφοφορία αλλά και να επιβληθούν κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA!

Να θυμίσουμε πως πριν από μερικές μέρες η «Sunday Times» έκανε και αυτή λόγο για δωροδοκίες σχετικά με την ψηφοφορία της ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022. Με βάση το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας, βάσει εγγράφων προκύπτει πως ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν έδωσε 5.000.000 δολάρια για να εξαγοράσει ψήφους για το Κατάρ! Τονίζεται πως με αυτά τα χρήματα «εξαγοράστηκαν» 30 αξιωματούχοι της FIFA από την Αφρική… Ο Μπιν Χαμάν έχει λερωμένη την… φωλιά, καθώς είχε αποβληθεί διά βίου από τη FIFA το 2012, για ένα άλλο σκάνδαλο δωροδοκίας, όταν διεκδικούσε το χρίσμα για την προεδρία!

Πριν από μερικούς μήνες μέγα θέμα, μιλώντας για σκάνδαλο στο Κατάρ είχε κάνει και το «France Football», ρίχνοντας… βέλη και στον Μισέλ Πλατινί!

Μετά τα νέα δημοσιεύματα, δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Τζιμ Μπόις, ο οποίος τόνισε πως το θέμα ερευνάται από την FIFA. Ζήτησε και αυτός με τη σειρά του να ξαναγίνει ψηφοφορία σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι όντως υπήρξε δωροδοκία σε στελέχη της FIFA από το Κατάρ!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr