Home SPORTS NEWS Αμπιντάλ: «Τα πάντα για τον Ολυμπιακό»

Αμπιντάλ: «Τα πάντα για τον Ολυμπιακό»


Ο Ερίκ Αμπιντάλ δήλωσε διψασμένος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό εντός και εκτός γηπέδων και έτοιμος για νέες διακρίσεις. Η παρουσίαση του φιλικού με την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Γάλλος αμυντικός τόνισε:

“Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις και να συμβάλλω από την πλευρά μου προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρινάκη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω την φανέλα. Είμαι διπλά χαρούμενος που η UNICEF έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά και που μετά την Μπαρτσελόνα βρίσκομαι σε μια ακόμη ομάδα που έχει αυτή την φιλανθρωπική δράση”.

Εν συνεχεία ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, τόνισε: “Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι και ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά θέλω να συμβάλω με την εμπειρία μου. Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Θα αποσυρθώ όταν δεν έχω όρεξη”.

Για το αν πιστεύει ότι θα πάρει άλλο ευρωπαϊκό, απάντησε: “Ναι, το 2011 έζησα μια πολύ μεγάλη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μια τόσο μεγάλης ομάδας. Έγιναν και άλλα πολλά στα παρασκήνια τότε, που δεν τα είδατε εσείς. Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζούσα τέτοιες στιγμές”.

Για τις εντυπώσεις του από τη νέα του ομάδα και τον κόσμο που συνάντησε στις ΗΠΑ είπε: “Όπως σας είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Ένας από τους λόγους που ομορφαίνει το επάγγελμά μας, είναι πολύ δίνουμε χαρά στον κόσμο. Θέλω να μάθω ελληνικά, αν και είναι δύσκολο. Όσο για το δεύτερο σκέλος, εξεπλάγην που συνάντησα τόσους φίλους του Ολυμπιακού και στην Αμερική. Όπου και αν πηγαίνουμε, να έχουμε αυτή την αγάπη από τον κόσμο”.

Στο περιθώριο της παρουσίασης του Ερίκ Αμπιντάλ, δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την εντός έδρας φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης (13/8, 21:30) με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τον αγώνα προλόγισε ο Γιάννης Βρέντζος, ενώ τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Κριστιάν Καρεμπέ.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για μας. Πρώτον για τον Αμπιντάλ και δεύτερον για το φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν χρειάζεται εκτενή ανάλυση, διότι όλοι ξέρετε την πορεία του. Θα μοιραστούμε όμως ένα πολύ μεγάλο γεγονός, το φιλικό με την Μπιλμπάο, ενώ θέλω να σταθώ στο ότι ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα παίζει στον Ολυμπιακό.

Σήμερα θέλω να δηλώσω πόσο υπερήφανοι είμαστε που ανήκουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να καλωσορίσω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού τον Αμπιντάλ. Έχει να προσφέρει όχι μόνο τη μεγάλη του αξία, αλλά και τις συμβουλές του, τα ηθικά του διδάγματα”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Σημειώνεται ότι όλα τα έσοδα του αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα διατεθούν στη UNICEF.

Ο Γιάννης Βρέντζος μίλησε για τη σημασία του φιλικού με την Αθλέτικ και την μεταγραφή Αμπιντάλ

“Είναι σημαντικό ότι το πρώτο ματς είναι αφιερωμένο στη συνεργασία μας με τη UNICEF η οποία έχει ήδη τεράστια απήχηση και μπαίνει δεύτερο χρόνο. Το λογότυποτης UNICEF  θα κοσμεί τη φανέλα μας και φέτος. Ολα τα έσοδα του φιλικού θα πάνε στη UNICEF. Παίζουμε με μια πολύ ισχυρή ομάδα, ευχαριστούμε την Αθλέτικ που συνεισφέρει με τη συμμετοχή της. Είναι μια ξεχωριστή ομάδα, με έναν προπονητή που έχει δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Ελάχιστοι περίμεναν τον Ολυμπιακό 4 χρόνια μετά την επιστροφή του Ερνέστο, να έχει γίνει πρότυπο ομάδας σε ευρωπαικό επίπεδο και ένα μέλος της παγκόσμιας ελίτ, όπως έδειξε και στις ΗΠΑ. Θα είναι περήφανος και ο Ερνέστο που συνέχισε να μεγαλώνει ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρησή του. Η επιστροφή του Ερνέστο είναι λόγος για να είμαστε όλοι εκεί. Αλλά κι ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα, που φαίνεται ότι με τη σκληρή δουλειά του προπονητή και όλων συνεχίζει να βελτιώνεται. Θα δει τα νεα μεταγραφικά αποκτήματα που μας δυναμώνουν κι άλλο ώστε να  συνεχίσουμε στον περσινό δρόμο των επιτυχιών. Ο Αμπιντάλ είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής και μεγάλος άνθρωπο. Παράδειγμα ζωής. Κοσμεί το σύλλογό μας”.

Λιγότερες είναι οι δυσκολίες πια στα μεταγραφικά, να έρχονται μεγάλοι παίκτες στον Ολυμπιακό;

“Η πορεία Ολυμπιακού και οι κινήσεις που κάνει εντός κι εκτός γηπέδου, βοηθάει να έρχονται σημαντικοί παίκτες σαν τον Ερίκ. Προσωπικότητες σαν τους Μίτσελ, Κριστιάν, Ερίκ βοηθούν ώστε να έρχονται σημαντικοί παίκτες. Πλέον αρκετοί παίκτες καταλαβαίνουν ότι στον Ολυμπιακό μπορούν να παίξουν σε τοπ επίπεδο και να έχουν σκαλοπάτι για μετέπειτα πορεία στην Ευρώπη. Αυτό ισχύει για παίκτες που έρχονται σε ελκυστική ηλικία. Το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίου σίγουρα δε βοηθάει, αλλά ευχή μας είναι να πάει συνολικά καλύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό θα βοηθήσει και τον Ολυμπιακό να φέρει καλύτερους παίκτες και να κάνει μεγαλύτερη ομάδα”.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr