Home SPORTS NEWS Έχασε δύο βαθμούς και Μπεργκ! (video)

Έχασε δύο βαθμούς και Μπεργκ! (video)


Με σπουδαία εμφάνιση ο Λεβαδειακος κλείδωσε πλήρως τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε με γκολ του Κώτσιου. Ισοφάρισαν οι πράσινοι με εκτέλεση πέναλτι του Πράνιτς, ενώ τραυματίστηκε ο Μπεργκ.

Το τέλος της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να μετρήσει τις πληγές του. Και δεν είναι μόνο η κακή εμφάνιση και το αποτέλεσμα (1-1) που πήραν οι εξαιρετικοί Βοιωτοί. Είναι και ο τραυματισμός του άνθρωπου-γκολ. Οι πρώτες πληροφορίες για τον Μάρκους Μπεργκ κάνουν λόγο για κάταγμα κλείδας, γεγονός που σημαίνει τρίμηνη απουσία, ενώ δύσκολα θα αποφύγει αι το χειρουργείο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το «τριφύλλι» βραχυκύκλωσε από το έξυπνο παιχνίδι του Λεβαδειακού, πληγώθηκε από έναν πρώην, τον Ηλία Κώτσιο και ισοφάρισε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που εκτέλεσε ο Πράνιτς.

Α’ Ημίχρονο: Απογοήτευσε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος τους λιγοστούς φίλους του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Με ένα …απλωμένο 4-3-3 ο Γιάννης Αναστασίου αντιμετωπίσε τον Λεβαδειακό του Σάββα Παντελίδη που και διάθεση είχε και πιο επικίνδυνος ήταν. Από νωρίς οι φιλοξενούμενοι προβλημάτισαν τους “μωβ” (για τις ανάγκες της αναμέτρησης). Η κεφαλιά του Βούκτσεβιτς μόλις στο 2’πέρασε πάνω από το δοκάρι του Κοτσώλη ενώ ο ίδιος πάικτης πρόλαβε και έκανε το γύρισμα στο 5′ αλλά ο Σίλντενφελντ έδιωξε. προοδευτικά ο Λεβαδειακός κατάφερε αν χαλάσει πλήρως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και να βγει επικίνδυνα στην επίθεση, δίχως όμως να τελειώσει φάσεις. Γενικά ήταν ένα στοιχείο που έλλειψε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Παναθηναϊκός έμεινε με την (ανούσια) κατοχή της μπάλας και το άγχος της πρεμιέρας άρχισε να μεγαλώνει. \

Β’ Ημίχρονο: Ο Παναθηναϊκός προοδευτικά βελτιώθηκε και πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Αναστασίου άρχισαν να φτιάχνουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Στρατηλάτη. Στο 56′ όμως ο Μπεργκ τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη και διεκομίστηκε στο νοσοκομείο. Ο Αναστασίου έριξε στην μάχη τον Ατζαγκούν. Στο 66′ σημειώθηκε η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού. Μετά το λάθος του Στρατηλάτη ο Καρέλης αστοχησε από κοντά.Με τα ακροδάχτυλα έδιωξε ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού το απευθείας φάουλ του Πράνιτς, ενώ ο Λεβαδειακός πάγωσε το ΟΑΚΑ με έναν …πρώην. Ο Βπούκτσεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ηλίας Κώστσιος πήδηξε ανενόχλητος για να στείλει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα. Ευθύνη του Τριανταφυλλόπουλου στο γκολ που έχασε τον αντίπαλό του. Παρ όλα αυτά οι παίκτες του Αναστασίου ήταν υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να επιτεθούν. Στο 83′ ο Μαχαίρας προσπάθησε να εμποδίσει τον Ατζαγκούν, ο οποίος έπεσε θεαματικά. Την άσπρη βούλα έδειξε ο Θάνος και ο Πράνιτς με εκτέλεση α λα Πανένκα νίκησε τον Στρατηλάτη. Στις καθυστερήσεις ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να κλέψει το ματς ο Παναθηναϊκός. Με την κεφαλιά του να περνάει άουτ τελείωσε η αναμέτρηση.

Που κρίθηκε: Σίγουρα στην εξαιρετική αμυντική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, αλλά στο γεγονός ότι από την αρχή πίστεψαν ότι μπορούν αν φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Έκλεισαν σωστά τον Μπεργκ, στην πορεία αποδείχτηκαν και τυχεροί με τον τραυματισμό του, ενώ από τη στιγμή που έφυγε ο Σουηδός, ναι μεν ο Παναθηναϊκός πίεσε, ωστόσο ο παίκτης-ποιότητα είχε αποχωρήσει.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Ηλίας Κώτσιος! Όχι μόνο για το γκολ που σημείωσε απένατι στην πρώην ομάδα του, αλλά και για την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια.

Η σφυρίχτρα: Αν και ο Θάνος δεν έχει λανθασμένο σφύριγμα σε κρίσιμη φάση μέχρι το 83′ το ριπλέι δεν τον δικαιώνει στο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Περισσότερο βουτάει ο Ατζαγκούν παρά υπάρχει επιλήψιμο μαρκάρισμα.

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Κώτσιος, Πρόζιτς, Τομάς, Πίντερ (74′ Μαχαίρας), Βούκσεβιτς, Κονέ(88′ Μάγκας), Ορτέγκα, Ζίτο, Βαρντέμ.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Μπούρμπος (85′ Ρισβάνης), Χουχούμης (46′ λ.τ. Νάνο), Δώνης, Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας, Μπεργκ (57′ λ.τ. Ατζαγκούν), Καρέλης.

Γκολ: Κώτσιος 77′, Πράνιτς 84′

Κίτρινες κάρτες: Τομάς 2′, Βούκσεβιτς 6′, Ζέκα 58′, Κονέ 68′, Στρατηλάτης 68′, Μπούρμπος 69′, Πίντερ 71′, Μαχαίρας 83′, Μάγκας 93′

Καλύτερα να έχανε! Σίγουρα αυτή η άποψη θα βρει πολλούς υποστηριχτές φίλους του τριφυλλιού. Μετά την πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι μετρούν τις πληγές τους και σίγουρα η μεγαλύτερη απ όλες είναι ο τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός σκόρερ αποχώρησε τραυματίας στο 58′ της αναμέτρησης παγώνοντας τους ανρώπους του Παναθηναίκού. Οι φόβοι βγήκαν αληθινοί λίγα λεπτά μετά το τέλος του ματς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάταγμα στην κλείδα και αυτό μεταφράζεται σε απουσία 2.5 μηνών από τα γήπεδα.Όπως όλα δείχνουν ο Μπεργκ θα πρέπει να περάσει και την πόρτα του χειρουργείου. Θα υποβληθεί σε επέμβαση και ύστερα αρχίζει μια μακρά περίοδος ώστε αν αποθεραπευτεί πλήρως.

Τα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου αλλάζουν πλήρως καθώς είναι υποχρεωμένος να βρει άμεσα λύσεις για την γραμμή κρούσης.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr