Home SPORTS NEWS Ηττήθηκε από τη Φενέρ στο φιλικό ο Ολυμπιακός

Ηττήθηκε από τη Φενέρ στο φιλικό ο Ολυμπιακός


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τις εκτελέσεις φάουλ των Ερκίν και Εμρέ (2-1) από μία ανώτερη Φενέρ, η οποία έχασε αρκετές ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα με τον δαιμόνιο Σο να ταλαιπωρεί την ερυθρόλευκη άμυνα. Στον άτυπο αυτό διαγωνισμό μείωσε στο τέλος, ίσως με το ωραίότερο φάουλ της αναμέτρησης, αυτό του Χολέμπας. Αρκετά αμυντικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι στο ματς της Πόλης, κυρίως από τα πλάγια, ενώ δεν τα πήγαν καλά στο τελείωμα των φάσεων. Στα θετικά η εξαιρετική κατάσταση του Αβράαμ Παπαδόπουλου, η διάθεση του ικανότατου Κασάμι, οι επεμβάσεις του Ρομπέρτο το πρώτο μέρος και το γκολ-ζωγραφιά του Χολέμπας. Δύσκολο το ντεμπούτο του Αφελάι, έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, παρά τις αναμφισβήτητες ποδοσφαιρικές αρετές.
Α’ Ημίχρονο: Το 4-1-4-1 του Μίτσελ άρχισε καλα το ματς. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να παίξει ένα ματς σαφώς υψηλότερου ρυθμού συγκριτικά με την αναμέτρηση εναντίον της Μπιλμπάο. Επιχείρησε πίεση ψηλά με τους Κασάμι, Φουστέρ και Διαμαντάκο να τρέχουν πολύ, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα στις λιγοστές φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Στο 28′ η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία όταν η μπάλα στρώθηκε στα ποδια του Κασάμι από την κόντρα στον Τοπούζ αλλά το σουτ πέρασε άουτ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η άμυνα αναταποκρινόταν καλά. Μερικά σουτ από Σο και Τοπούζ με τον Ρομπέρτο να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα. Στο 33′ ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε την πρώτη μεγάλη επέμβαση τεντώνοντας το κορμί στην κεφαλιά του Σο. Στο 35′ το φάουλ του Ερκίν ήταν άπιαστο και η Φενέρ πήρε το προβάδισμα. Στο διάστημα 35-45′ οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα (κυρίως απο τα πλάγια) καθώς η Φενέρ “λύθηκε” και ο Σο ήταν μόνιμη απειλή για τα καρέ του Ρομπέρτο. Από την πάσα πάρε-βάλε του Εμενίκε (42′) η προβολή του Σο πέρασε εκτός εστίας, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ρομπέρτο έκανε καταπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Σο που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο: Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε όλους τους πάικτες που είχε στη διάθεσή του (πλην Μέγιερι), αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βελτιωθεί σημαντικά. Τουλάχιστον έφτιαξε περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ του Τούρκου τερματοφύλακα, κυρίως από αντεπιθέσεις. Η Φενέρ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο.Στο 47′ ο Κάουτ σούταρε με καλές προϋποθέσεις αλλά ο Ρομπέρτο εξουδετέρωσε. Το ανέβασμα του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα δύο αλλεπάλληλες φάσεις με Διαμαντάκο και Ντοσεβί ενώ στο 61′ είχε φτάσει η ώρα για το ντεμπούτο του Αφελάι. Ο ολλανδός έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, χωρίς βέβαια να μπορούν να “κρυφτούν” οι τεράστιες ποδοσφαιρικές αρετές του. (Μάλιστα λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ παίζοντας το 1-2 με τον Ντοσεβί στο 78′) Η διάταξη του Ολυμπιακού άλλαξε σε 4-4-2 και θα μπορούσε να είχε βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 70′ με το σουτ του Ντοσεβί που πέρασε ελάχιστα άουτ. Πάντως μέχρι εκείνη τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει τον Αβράαμ Παπαδόπουλο ο οποίος ηγήθηκε της άμυνας και έδειξε ότι βρίσκεται (για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του) σε εξαιρετική κατάσταση, έτοιμος να προσφέρει. Το δεύτερο γκολ από φάουλ ήταν έργο Εμρέ. Χρειάστηκε πρώτα ο Μποτία να υποπέσει σε αχρείαστο-άτσαλο φάουλ πάνω στον Σο. Ο Εμρέ πήρε τα βήματα και εκτέλεσε τον Ρομπέρτο για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση (81′). Η παράδοση των φάουλ στο ματς συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στο 90+5 ο Χολέμπας πήρε φόρα και με ωραίο αριστερό σουτ μείωσε για τον Ολυμπιακό. Αν μη τι άλλο οι ερυθρόλευκοι, χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, δικαιούνταν ένα γκολ.

Φενέρμπαχτσε (Ισμαΐλ Καρτάλ): Ντεμιρέλ, Ιρτεγκιούν, Τοπάλ (90+1′ Ακαρσλάν), Σο (79′ Ουεμπό), Κάουτ (61′ Κεσιμάλ), Μεϊρέλες, Εμρέ (84′ Καλντιρίμ), Άλβες, Εμενίκε (84′ Σαχίν), Τοπούζ (61′ Ποτούκ), Ερκίν.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (62′ Σαλίνο), Μποτία, Αμπιντάλ (46′ Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Εντινγκά (46′ Ντοσεβί), Μπουχαλάκης (62′ Σάμαρης), Κασάμι (72′ Φορτούνης), Φουστέρ (46′ Σαβιόλα), Γκαζαριάν (62′ Χολέμπας), Διαμαντάκος (62′ Αφελάι).

Κίτρινες κάρτες: 88′ Ερκίν/ 80′ Μποτία

Γκολ: 35′ Ερκίν, 81′ Εμρέ / 90+3 Χολέμπας

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr