Home SPORTS NEWS Καυτός για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός! (video)

Καυτός για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός! (video)


Λίγο μετά το μισάωρο ο Ολυμπιακός είχε βάλει τρία γκολ (3-1) και πήγαινε για σκορ μαμούθ όμως τράβηξε χειρόφρενο και η μαχητική Νίκη του έβαλε δύσκολα στο δεύτερο μέρος. Σκόρερς οι Κασάμι, Διαμαντάκος, Αφελάι, Σκούρτης.

Εκρηκτικός και θεαματικός στο πρώτο μέρος με πολλή διάθεση και τρεξίματα ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ σε 32 λεπτά. Κάπου εκεί τράβηξε χειρόφρενο και η Νίκη το εκμεταλλεύτηκε προβληματίζοντας τους πρωταθλητές.

Α’ Ημίχρονο: Το 4-2-3-1 του Μίτσελ δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην νεοφώτιστη Νίκη Βόλου (4-5-1). Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός του πρώτου δεκαλέπτου είχε μηδενικό άγχος για πρεμιέρα, ήταν καταιγιστικός, έκανε τέσσερις καλές ευκαιρίες και ως επιστέγασμα ήρθε στο 11’το καταπληπτικό γκολ του Κασάμι με διαγώνιο σουτ. Κάπου εκεί ο ρυθμός έπεσε λίγο. Η Νίκη έψαξε δειλά κάτι στην περιοχή των Πειραιωτών και κατάφερε να βγάλει καλή φάση στο 25′ με το σουτ του Μουζακίτη. Άμεση η απάντηση του Κασάμι σχεδόν από το ίδιο σημείο που σκόραρε ο Ταμπάκης έδιωξε δύσκολα. Οι ερυθερόλευκοι μετά από ένα «νεκρό» τέταρτο κόλλησαν και πάλι το πόδι στο γκάζι. Στο 28′ ο Τσόρι εκτέλεσε κόρνερ ο Εντινγκά πήρε την κεφαλιά και ο Διαμαντάκος που είχε τρυπώσει στην μικρή περιοχή δεν είπε όχι στο δώρο που στρώθηκε στα πόδια του. Μέχρι το 32′ όλα έμοιαζαν ειδυλλιακά φτιαγμένα για τον κόσμο των πρωταθλητών που βρέθηκε στις κερκίδες. Ο Ντομίνγκες έβγαλε την ασίστ και η ταχύτητα του ιπτάμενου Αφελάι χάρισε στην ομάδα του Μίτσελ το 3-0. Ο Ολλανδός πέρασε τα στόπερ της Νίκης σαν σταματημένα για αν αποδείξει με το καλησπέρα το αυτονόητο. Είναι πολύς για τη Σούπερ Λιγκ και αν είναι υγιής θα κάνει θαύματα. Η ομάδα του Μίτσελ έβγαλε υγεία, ταχύτητα και κυρίως διάθεση για να χαρίσει ένα θεαματικό πρώτο 45λεπτο σε όσους βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη.

Β’ Ημίχρονο Το δεύτερο μέρος άρχισε με την αναγκαστική αλλαγή του Μποτία. Ο Αβράαμ Παπαδόπουλος τον αντικατέστησε στο 46′. Από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανές ότι οι ερυθρόλευκοι δεν είχα πια την ίδια διάθεση, η οποία περίσσευε στους Βολιώτες. Ήθελαν το γκολ της τιμής. Το θέμα είναι ότι όχι μόνο το σημείωσαν, αλλά πήραν από ένα “τελειωμένο” ματς κι αυτό σίγουρα αποτελεί credit για τους φιλοξενούμενους. Με την έναρξη (47′) έβαλαν στην εξίσωση τον Ρομπέρτο, ο οποίος έβγαλε με εκπληκτική επέμβαση την κεφαλιά του Γιαννιτσάνη. Το καταπληκτικό τέρμα του Σκούρτη που (θα χει να το λέει στα εγγόνια του ότι) άδειασε σε μία φάση Αβράαμ και Αμπιντάλ και πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο, έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε (ελαφρώς) να αλλάξει κάτι στην εικόνα του δεύτερου μέρους, αλλά δεν τελείωνε σωστά τις φάσεις. Μετά από μία ώρα παιχνιδιού ο Αφελάι άφησε τη θέση του στον Γκαζαριάν καθώς ο μικροτραυματισμός (κάκωση που δεν είναι σοβαρή) στο γκολ δεν του επέτρεψε να παίξει περισσότερο. Κάτι η καλοδουλεμένη Νίκη, κάτι η έλλειψη διάθεσης λόγω ζέστης, το παιχνίδι του Ολυμπιακού είχε χαλάσει για τα καλά. Κάποια σκόρπια σουτ για τους ερυθρόλευκους και η κεφαλιά άουτ του Ίβενς στο 90+4′ έκλεισαν την πρεμιέρα των πρωταθλητών με τη Νίκη στη Σούπερ Λιγκ.

Που κρίθηκε: Αναμφίβολα στην απίστευτη διάθεση των παικτών του Μίτσελ στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά έπνιξε την αντίπαλό του, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, πατώντας πάνω στην καλή προετοιμασία, στην τεράστια διαφορά δυναμικότητας, αλλά και στο δικαιολογημένο άγχος των φιλοξενούμενων. Εκεί τελείωσε το ματς. Ωστόσο η Νίκη έδειξε ότι είναι καλοδουλεμένη ομάδα που μπορεί να προβληματίσει κάθε αντίπαλο.

Παίκτης από χρυσάφι: Μάλλον ο Κασάμι, ο οποίος ήταν πολύ φορτσάτος στο εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού. Από κοντά και ο Ντομίνγκες, ο οποίος μπορεί να μην έβαλε γκολ αλλά στο καλό διάστημα των πρωταθλητών ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις.Κανονικός μαέστρος, πλήρως απελευθερομένος.

Η σφυρίχτρα: Λίγα λάθη που δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του αγώνα. Σύμμαχος του ο χαμηλός ρυθμός από το 35′ και μετά. Στα κρίσιμα αποφάσισε σωστά.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (46′ Παπαδόπουλος), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Εντινγκά, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι (60′ Γκαζαριάν), Ντομίνγκες, Διαμαντάκος (70′ Μπενίτες).
Νίκη Βόλου (Βλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46′ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκουρτάι.

Γκολ: 11′ Κασάμι, 28′ Διαμαντάκος, 32′ Αφελάι / 57′ Σκουρτάι
Κάρτες: 80′ Ντομίνγκες, 85′ Παπαδόπουλος / 28′ Σκουρτάι, 33′ Γιαννιτσάνης, 85′ Νικλητσιώτης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr