Home SPORTS NEWS Καπετάνιοι στο δρόμο που χάραξε ο «Κάρα»

Καπετάνιοι στο δρόμο που χάραξε ο «Κάρα»


Ο Γιώργος Καραγκούνης σταμάτησε από την Εθνική Ελλάδας όμως δεν είναι ο μόνος. Σε όλο τον κόσμο αρκετοί ποδοσφαιριστές, σημαίες των Εθνικών ομάδαων άνοιξαν το δρόμο στους νεότερους σε ηλικία.
Μια ματιά στις κλήσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, τις πρώτες επίσημες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο τηγς Βραζιλίας δείχνει ότι πολλά αλλάζουν. Ποδοσφαιριστές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να αγωνίζονται με το εθνίσημο της κάθε χώρας, θα ε’ίναι πλέον ανάμεσα στους θεατές των αγώνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα της Ισπανίας από την οποία θα απουσιάζουν πλέον οι Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο και Νταβίντ Βίγια . Άπαντες βασικά στελέχη των ομάδων που κατέκτησαν το Παγκόσμιο το 2010 και τα Ευρωπαϊκά του 2008 και του 2012. Οι τρεις ποδοσφαιριστές αποφάσισαν μετά το φιάσκο στα γήπεδα της Βραζιλίας να πουν αντίο στην Εθνική ομάδα.
Αντίθετα, ο Φίλπ Λαμ εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του πει όχι στην Εθνική τον περασμένο Ιούλιο στο ηλικία 30 ετών. Η απόσυρσή του ήρθε λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη νίκη στον τελικό επί της Αργεντινής στο Μαρακανά, ματς στο οποίο ήταν ο αρχηγός της ομάδας του.
Τη συνέχεια δίνει η Αγγλία καθώς οι δύο… καπετάνιοι της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ, με πολλές συμμετοχές αλλά χωρίς τίτλος σταμάτησαν και αυτοί από την Εθνική ομάδα.
Η Γαλλία θα δίνει για δύο χρόνια φιλικούς αγώνες ωε διοργανώτρια χώρα του Euro-2016. Σε αυτούς όμως δεν θα πάρουν μέρος ο Φρανκ Ριμπερί και ο Σαμίρ Νασρί. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον δεύτερο να έχει προβλήματα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Ντιντιέ Ντεσάμπ.
Θύμα του Παγκσομίου Κυπέλλου μοιάζει να είναι ο Βραζιλιάνος Φρεντ. Κατηγηρήθηκε για την καταστροφική πορεία της ομάδας και φυσικά δεν υπάρχει για την Εθνική. Η λίστα είναι μεγάλη με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Ακτή Ελεφαντοστού, τον Σαμουέλ Ετό στο Καμερούν, τον τερματοφύλακα Φαρίντ Μοντραγκόν στην Κολομβία, τον Νιγηριανό, Γιόσεπ Γιόμπο και τον Βόσνιο Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς.
Φυσικά, ανάμεσα τους και ο Έλληνας… καπετάνιος, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr