Home SPORTS NEWS Ο ένας …ατρόμητος ο άλλος αγνώριστος!

Ο ένας …ατρόμητος ο άλλος αγνώριστος!


Ο Ατρόμητος υποχρέωσε τον κακό Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Αγνώριστοι οι ερυθρόλευκοι στο Περιστέρι “πληγώθηκαν” από το γκολ του Καραμάνου (1-0)!

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Ολυμπιακός από το Περιστέρι (1-0). Οι ερυθρόλευκοι λίγα 24ωρα πριν από το ταξίδι στη Σουηδία νικήθηκαν κατά κράτος από τον Ατρόμητο. Στον ανοιχτό ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έβγαλαν περισσότερες φάσεις και “πλήγωσαν” την έυθραυστη άμυνα του Μίτσελ με τον Καραμάνο, ενώ στο δεύτερο μέρος όταν ο πρωταθλητής κλήθηκε να δημιουργήσει, οι Περιστεριώτες έστησαν αμυντικό τείχος και δεν επέτρεψαν στο φαβορί του ματς να φτιάξει φάσεις προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Χρυσό ντεμπούτο για το Σα Πίντο, κακό ματς για τους περισσότερους παίκτες του Μίτσελ.

Α’ Ημίχρονο: Με ενδεκάδα Τσάμπιονς Λιγκ παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ (4-4-1-1), όμως η εμφάνιση του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Σα Πίντο (4-4-2) ήταν επιπέδου κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ναι μεν οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς, όμως παρά τις θεαματικές προσωπικές ενέργειες στα πρώτα λεπτά δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή τους. Προοδευτικά ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και άρχισε να φτιάχνει φάσεις. Όλες μία και μία! Η προσπάθεια του Δημούτσου από δεξιά κατέληξε σε κεφαλιά του Καραμάνου ελάχιστα άουτ από την εστία του εξουδετερωμένου Ρομπέρτο. Αμέσως μετά το πάτημα του Ναπολεόνι προς τον Καραμάνο και το πλασέ του τελευταίου που πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι. Στο 26′ ήταν η σειρά του Παπάζογλου να απειλήσει υποχρεώνοντας τον Ρομπέρτο σε καθοριστική επέμβαση. Τη λύση στις καθοριστικές ευκαιρίες του Ατρόμητου έδωσε ο ΚΑραμάνος. Η τέταρτη ήταν και φαρμακερή! Μετά τον συνδυασμό Ναπολεόνι και Παπάζογλου η μπάλα έφτασε στα πόδια του φορ του Ατρομήτου, ο οποίος πλάσαρε ιδανικιά τον Ρομπέρτο για το 1-0 (30′). Στο διάστημα 20′ έως 30′ η άμυνα του Ολυμπιακού εμφάνισε όλες τις ανορθογραφίες που θα μπορούσε και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν. Μέχρι να κλείσει το ημίχρονο ακολούθησε ένα πλασέ του Καραμάνου το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο και ένα μακρινό σουτ του Αφελάι ψηλά άουτ. Πολύ γρήγορος ρυθμός στο ματς με τν Ατρόμητο παρά το κακό ξεκίνημα να ανταποκρίνεται καλύτερα τουλάχιστον στο κομμάτι δημιουργία. Ο Ολυμπιακός έτρωγε φάσεις με δύο πάσες, ενώ παράλληλα έδειχνε αδυναμία στην τελική πάσα όταν καλούνταν να δημιουργήσει. Οι γηπεδούχοι έκαναν καλό ματς και μοιραία πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Β’ Ημίχρονο: Ο Σα Πίντο πήρε αυτό που ήθελε από τους επιθετικούς του και γύρισε πίσω τον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο. Το πρόβλημα ήταν 100% με την μεριά του Ολυμπιακού. Οι πάικτες του Μίτσελ είχαν απορρυθιμστεί πλήρως από την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Κλήθηκαν να βάλουν κάτω την μπάλα και να φτιάξουν φάσεις με τους αντιπάλους να πιέζουν σε μικρότερο χώρο από το μισό γήπεδο. Σε αυτό το κομμάτι δεν πήραν καθόλου καλό βαθμό. Άνευροι, χωρίς πάθος, αντιμετώπισαν έναν αποφασισμένο αντίπαλο να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Στο 60′ Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά από το γύρισμα του Ελαμπντελαουί η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ η καλύτερη στιγμή των ερυθρόλευκων ήταν η σέντρα σουτ του Μανιάτη την οποία εξουδετέρωσε οΤσέναμο (71′). Σε αυτές τις δύο φάσεις προσθέστε και το γύρισμα του Μαζουακού (ήταν ο μονος που ξέφυγε από τη μετριότητα). Η μπάλα κύλησε παράλληλα με την εστία του Τσέναμο, δίχως να βρεθεί ένα πόδι να την σπρώξει στα δίχτυα. Αυτό ήταν… Ο Ατρόμητος σε γενικές γραμμές κράτησε εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα, ακόμα και μετά την κίνηση του Μίτσελ να παίξει καθαρό 4-4-2 με την είσοδο του Μπενίτες .

Που κρίθηκε: Στο αμυντικό τείχος που έστησαν οι γηπεδούχοι και παράλληλα στην αδυναμία του Ολυμπιακού να φτιάξει φάσεις που θα του χάριζαν την ισοφάριση. Επισης, οι αμυντικές αδυναμιες των πρωταθλητών στο πρώτο ημίχρονο θα είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Πάντως, συνολικά ο Ατρόμητος “δάγκωνε”, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι ερυθρόλευκοι αντί να πεισμώνουν αντιμετώπιζαν όλο και με πιο ανάλαφρη νοοτροπία το ματς.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Τάσος Καραμάνος ήταν πρωταγωνιστής σε όλες τις φάσεις και ήταν αυτός που σκόραρε. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση του Ναπολεόνι, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός των νικητών με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι των γηπεδούχων.

Η σφυρίχτρα: Διάθεση από τον Τριτσώνη να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Καλή διαιτησία με λίγα λάθη, οπως το οφ σάιντ του Παπάζογλου (48′) και το φάουλ στον Αφελάι (κανονικά επέσυρε και κάρτα) από τον Ταυλαρίδη που δεν σφυρίχτηκε (65′). Συνολικά μια διαιτησία στο ύψος των περιστάσεων.

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61′ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιδες, Ναπολεόνι (74′ Φάμπιο), Καραμάνος (82′ Λαζαρίδης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουακού, Κασάμι (70′ Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82′ Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (60′ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

 Γκολ : 29′ Καραμάνος / –

Κάρτες: 79′ Ταυλαρίδης / 80′ Μήτρογλου

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr