Home SPORTS NEWS «Όχι» στο σπρέι λόγω… ασφάλειας

«Όχι» στο σπρέι λόγω… ασφάλειας


Αναστολή-μέχρι νεωτέρας-πήρε η χρησιμοποίηση του σπρέι από τους διαιτητές στην Μπουντεσλίγκα, καθώς ο Ενιαίος φορέας ελέγχου «έκοψε» τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια, διότι δεν τηρεί κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας!
Όπως είχε γίνει γνωστό, το σπρέι επρόκειτο να αρχίσει να χρησιμοποιείται στο γερμανικό πρωτάθλημα από την 8η αγωνιστική. Μόνο που ο Ενιαίος φορέας ελέγχου, που δίνει πιστοποιητικά σε διαφόρων ειδών προϊόντα και υπηρεσίες στη Γερμανία άναψε… κόκκινο!

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο προϊόν δεν υπάρχει η ένδειξη «εύφλεκτο», όπως θα έπρεπε, ενώ το περιεχόμενο και η πίεση του προϊόντος μέσα στη φιάλη, είναι 33% πάνω από το επιτρεπόμενο όριο! Ο Ενιαίος φορέας ελέγχου ανέφερε λοιπόν πως αυτό το σπρέι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα! Αυτή η απόφαση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τον γερμανικό Τύπο! «Τυπική γερμανική» χαρακτήρισαν κάποιοι αυτή την απόφαση, καθώς στην συγκεκριμένη χώρα κοιτούν τα πάντα να είναι νόμιμα…

Να θυμίσουμε πως το σπρέι χρησιμοποιήθηκε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στην… προσπάθεια των διαιτητών να κρατούν τις αποστάσεις στις εκτελέσεις αντιπάλων στα «στημένα»… Έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες διοργανώσεις (αλλά και πρωταθλήματα) στη Νότια Αμερική και σιγά, σιγά… επεκτείνεται! Έχει αποφασιστεί η χρησιμοποίησή του σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που στην Γερμανία προέχει η ασφάλεια!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr