Home SPORTS NEWS Η Παρί… βραβείο νίκης (Videos)

Η Παρί… βραβείο νίκης (Videos)


Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σπουδαίο ματς με την Μπαρτσελόνα με σκορ 3-2 για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, και έτσι πέρασε στην κορυφή με 4 βαθμούς, ενώ ο Αποέλ (πήρε τον πρώτο πόντο) ήρθε ισόπαλος με 1-1 με τον Άγιαξ στην Λευκωσία. Το ματς στο «Παρκ ντε Πρενς» ήταν συγκλονιστικό, και η πρωταθλήτρια Γαλλίας έφτασε στην επιτυχία, χωρίς τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Στο «ΓΣΠ» ο πρωταθλητής Κύπρου είχε ακόμα μία πολύ καλή παρουσία στην διοργάνωση, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να πάρει στο.. τσακ την νίκη.
Στον 5ο όμιλο, η Ρόμα πήρε το 1-1 στο Μάντσεστερ από την Μάντσεστερ Σίτι, με τον Κώστα Μανωλά να παίζει σε όλο τον αγώνα, και έτσι οι «τζιαλορόσι» είναι στην 2η θέση, πίσω από την Μπάγερν που νωρίτερα έκανε το 2Χ2 στη Μόσχα (0-1) κόντρα
Συγκλονιστικό ματς έγινε στο Λβιβ για τον 8ο όμιλο, με την Πόρτο να παίρνει την ισοπαλία με 2-2 με δυο γκολ από τον Τζάκσον Μαρτίνεζ στο τέλος του αγώνα, ενώ οι «δράκοι» έχασαν και πέναλτι στο πρώτο μέρος με τον Μπραχίμι. Η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε με σκορ 2-1…
Στον 7ο όμιλο η Τσέλσι πέρασε με 1-0 από την Λισαβόνα κόντρα στην Σπόρτινγκ και έτσι έκανε το 2Χ2, ενώ την έκπληξη πέτυχε η Μάριμπορ, η οποία δεν έχασε από την Σάλκε (1-1) στην Γερμανία και έτσι έχει μπει… φωτιά στον όμιλο…

Αναλυτικά στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής στους ομίλους 5-8 είχαμε:

5ος όμιλος 
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν 0-1 (22’ πεν. Μίλερ)
Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα 1-1 (5′ πεν. Αγκουέρο / 23′ Τότι)

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν 6 (2-0)
2. Ρόμα 4 (6-2)
3. Μάντσεστερ Σίτι 1 (1-2)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 (1-6)

6ος όμιλος
Αποέλ – Άγιαξ 1-1 (28′ Άντερσεν / 31′ πεν. Μαντούκα)
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 3-2 (10′ Νταβίντ Λουίζ, 26′ Βεράτι, 54′ Ματουιντί / 11′ Μέσι, 56′ Νειμάρ)

Η βαθμολογία
1. Παρί Σεν-Ζερμέν 4 (4-3)
2. Μπαρτσελόνα 3 (3-3)
3. Άγιαξ 2 (2-2)
4. Αποέλ 1 (1-2)

7ος όμιλος
Σάλκε – Μάριμπορ 1-1 (56′ Χούντελααρ / 38′ Μπόχαρ)
Σπόρτινγκ – Τσέλσι 0-1 (34’Μάτιτς)

Η βαθμολογία
1. Τσέλσι 4 (2-1)
2. Σάλκε 2 (2-2)
3. Μάριμπορ 2 (2-2)
4. Σπόρτινγκ 1 (1-2)

8ος όμιλος
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (19′ Πολιάκοφ, 41′ Καρνίτσκι / 45′ Αντουρίθ)
Σαχτάρ – Πόρτο 2-2 (52′ Τεσέιρα, 85’ Αντριάνο/89’ πεν., 90’ Τζάκσον Μαρτίνεζ)

Η βαθμολογία
1. Πόρτο 4 (8-2)
2. ΜΠΑΤΕ 3 (2-7)
3. Σαχτάρ 2 (3-3)
4. Μπιλμπάο 1 (2-3)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

5ος ΟΜΙΛΟΣ 

Διαβάστε εδώ πως η Μπάγερν πήρε το «διπλό» (1-0) στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο Μάντσεστερ, η Ρόμα μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ νωρίς, αλλά κατάφερε να πάρει τον βαθμό (1-1) κόντρα στην Σίτι με τον Κώστα Μανωλά να παίζει σε όλο τον αγώνα. Έπαιξαν ως αλλαγή οι Χοσέ Χολέμπας και ΒασίληςΤοροσίδης . Έτσι, οι «τζιαλορόσι» είναι στην 2η θέση…
Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους «πολίτες». Μόλις στο 4’ ο  Σέρχιο Αγκουέρο ευστόχησε σε πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος, αφού τον τράβηξε ο Μάικον μέσα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρόμα είχε μάλιστα στο 8’ δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα, οι παίκτες της η Σίτι ζήτησαν πέναλτι σε γύρισμα Ντζέκο και χέρι του Μανωλά. Μόνο που ο Έλληνας αμυντικός στο τάκλιν που έκανε, είχε όλο το χέρι κολλημένο στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως δεν δόθηκε κάτι.
Τελικά, ο Φραντσέσκο Τότι ισοφάρισε στο 23′ με το πρώτο του γκολ στην Αγγλία, σκοράροντας με πολύ όμορφο πλασέ με το εξωτερικό έπειτα από την μπαλιά του Ναϊνγκολάν.
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας (46′ Μίλνερ), Νταβίντ Σίλβα, Αγκουέρο (84′ Γιόβετιτς), Τζέκο (57′ Λάμπαρντ).
ΡΟΜΑ: Σκορούπσκι, Μάικον (89′ Τοροσίδης), Μανωλάς, Γιανγκά-Μπιβά, Άσλεϊ Κόουλ, Σεϊντού Κεϊτά, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Φλορέντσι (83′ Χολέμπας), Ζερβινιό, Τότι (72′ Ιτούρμπε).

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Στην Λευκωσία ο Αποέλ κυνήγησε την νίκη, είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει και δεύτερο γκολ, όπως αυτή στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Σέρινταν να μην προλαβαίνει σε κενή εστία, σε μπαλιά του Μαντούκα σε αντεπίθεση, αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Άγιαξ… Με τον πρωταθλητή Κύπρου να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης!
Ο «Αίαντας» ξεκίνησε πιο επιθετικά το ματς, και στο 28′ έκανε το 1-0 με τον Δανό, Λούκας Άντερσεν, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Πάρντο σε σουτ του Λάσε Σένε. Η κυπριακή ομάδα ισοφάρισε στο 32’, όταν ο διαιτητής είδε χέρι σε προσπάθεια του Αλωνεύτη μέσα στην περιοχή. Ο Γκουστάβο Μαντούκα ήταν αυτός που ευστόχησε… Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ανοιχτό, ο Αποέλ προσπάθησε για να φτάσει στο δεύτερο γκολ, με τον Άγιαξ πάντα επικίνδυνο, αλλά έμεινε το 1-1…
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Οι συνθέσεις
Αποέλ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιιο, Καρλάο, Ζοάο Γκιλιέρμε, Αντωνιάδης, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Τιάγκο Γκόμες (71′ Ντε Βινσέντι), Μαντούκα (79′ Εφραίμ), Αλωνεύτης, Σέρινταν (82′ Τζεμπούρ).
ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μόισαντερ, Μπόιλεσεν, Φίρχεφερ, Κλάασεν, Άντερσεν (74′ Κίσνα), Σερέρο, Σένε (74′ Ελ Γκχαζί), Σίγκθορσον.

Ματσάρα έγινε στο Παρίσι, με την Παρί να φτάνει σε σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα (δέχτηκε φέτος για πρώτη φορά γκολ), περνώντας στην κορυφή του γκρουπ.
Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 10’ έγινε το 1-0 με τον Νταβίντ Λουίζ να σκοράρει από κοντά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λούκας Μόουρα. Στο 12’ , η μπάλα… κρύφτηκε και ο Λιονέλ Μέσι έκανε το 1-1. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας προηγήθηκε με 2-1 στο 26′ με τον Μάρκο Βεράτι να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τιάγκο Μότα .
Ο Ματουιντί στο 54′ σημείωσε το 3-1 με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα από δεξιά του Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ, σε αντεπίθεση της Παρί. Άμεση ήταν η… απάντηση της «Μπάρτσα» ξανά, καθώς στο 56’ ο Νεϊμάρ με εξαιρετικό πλασέ μείωσε σε 3-2. Στη συνέχεια το ματς είχε δραματικό χαρακτήρα, αμφότερες οιομάδες κυνήγησαν το γκολ, αλλά η γηπεδούχος… κράτησε το υπέρ της σκορ…
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Οι συνθέσεις
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (71′ Καμπάγ), Ματουιντί, Παστόρε (86′ Σαντόμ), Λούκας Μόουρα (91′ Μπαεμπέκ), Καβάνι.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (83′ Σάντρο Ραμίρεθ), Μαστσεράνο, Ματιέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (69′ Τσάβι), Ινιέστα, Πέδρο (62′ Ελ Χανταντί), Νεϊμάρ, Μέσι.

7ος ΟΜΙΛΟΣ 

Ένα γκολ του Μάτιτς στο 34′ ήταν αρκετό για την Τσέλσι για να αποδράσει από την έδρα της Σπόρτινγκ. Η ομάδα του Μουρίνιο χρειαζόταν περισσότερο τη νίκη και την πήρε πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ. Οι “μπλε” έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, ενώ διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι μέχρι το φινάλε για να φτάσουν τους 4 βαθμούς στον όμιλο… Πλην της Τσέλσι που είναι ξεκάθαρο φαβορί, ο όμιλος παραμένει ανοιχτός και αμφίρροπος.
Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)
Οι συνθέσεις
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Μαουρίσιο (64′ Πάολο Ολιβέιρα), Σαρ, Σίλβα, Σεντρίκ, Καρβάλιο, Μάριο, Α.Σίλβα (81′ Μοντέρο), Σλιμανί, Καρίγιο (81′ Καπέλ), Νάνι.
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Φελίπε Λουίς, Κέιχιλ, Τέρι, Σεσκ, Όσκαρ (71′ Μίκελ), Αζάρ (84′ Σαλάχ), Μάτιτς, Σίρλε (58′ Γουίλιαν), Ντιέγκο Κόστα.

Δεύτερη ισοπαλία για την Μάριμπορ στον όμιλο με το ίδιο σκορ (1-1) αλλά σαφώς μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας σε σχέση με το πρώτο ματς. Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν στη Γερμανία με τον Μπόχαρ και με το 0-1 έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο. Από μία αδράνεια της άμυνας ο Χούντελααρ ισοφάρισε για τους Γερμανούς, ωστόσο η ομάδα του Σίμουντζα παρέμεινε πιο απειλητική μέχρι το τέλος του ματς.
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Οι συνθέσεις
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Αόγκο, Ματίπ, Φουχς, Μπόατενγκ (79′ Μέγιερ), Ντράξλερ, Αϊχάν (46′ Ουτσίντα), Μπαρνέτα, Νοϊστάντερ, Τσούπο Μότινγκ (66′ Ομπάσι), Χούντελαρ.
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Σούλερ, Μέγιατς, Ραίσεβιτς, Βίλερ, Φιλίποβιτς, Ιμπραΐμι, Βρσιτς (67′ Μεντί), Μερτέλι (80′ Ντιαγέ), Μποχάρ (82′ Σαλαλίχ), Ταβάρες.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Φινάλε θρίλερ στο Λβιβ της Ουκρανίας. Γεμάτο ματς με απίστευτες συγκινήσεις. Η Πόρτο έχασε πέναλτι με τον Πιατόφ να αποκρούει την εκτέλεση του Μπραχίμι και η Σαχτάρ το πήρε τα πάνω της. Στο 85′ είχε κλειδώσει τη νίκη με 2-0 όμως η Πόρτο βρήκε …αντικλείδι. Ο Τζάκσον Μαρτίνες πρώτα ευστόχησε σε πέναλτι στο 88′ και ύστερα στην τελευταία επίθεση της Πόρτο έκλεψε τη νίκη από τους Ουκρανούς με προβολή (90+4′). Η αυτοκτονία της Σαχτάρ είχε ολοκληρωθεί…
Διαιτητής: Τζιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)
Οι συθνέσεις
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Μάρσιο Αζεβέντο, Φερνάντο, Στεπανένκο, Ντόουγκλας Κόστα (79′ Μπερνάρντ), Τάισον (75′ Ιλσίνιο), Αλέξ Τεϊσέιρα, Λουίζ Αντριάνο.
ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Μαρκάνο (65′ Κιντέρο), Όλιβερ Τόρες, Έκτορ Ερέρα, Τέγιο, Μπραχιμί (78′ Αντριάν Λόπεθ), Αμπουμπακάρ (65′ Τζάκσον Μαρτίνες).

Η Μπάτε ολοκλήρωσε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας έκπληξης. Δεν ήταν και τόσο …έκπληξη πάντως, το τελικό 2-1 βάσει της εικόνας του παιχνιδιού. Εμφανώς ανώτεροι από την αρχή του ματς οι Λευκορώσοι στρίμωξαν στα σκοινιά τους Βάσκους και προηγήθηκαν με 2-0. Πριν από το τέλος του ημίχρονου κατάφερε να μειώσει η παρέα του Βαλβέρδε, αλλά, μέχρι εκεί… Η Μπάτε πανηγύρισε τη πρώτη της νίκη στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Οι συνθέσεις
ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Καγκούς, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Πολιάκοφ, Γιαμπλόνσκι, Καρνίτσκι (87’Ροντιόνοφ), Μ.Βολόντκο (81’Γιάκοβλεφ), Α.Βολόντκο, Γκορντέιτσουκ (92’Ολεκνόβιτς), Σίγκνιεβιτς.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Λαπόρτε, Σαν Χοσέ, Ιραόλα (78’Τοκέρο), Μπαλενθιάγα, Μπενιάτ Ιτουράσπε, Γκόμεθ (46’Σουσαέτα), Ρίκο (46’Ντε Μάρκος), Μουνιαΐν, Αντούριθ.

Περισσότερα σε λίγο…

Στιγμιότυπα από τις αναμετρήσεις:

Παρί-Μπάρτσα

Μάντσεστερ Σίτι-Ρόμα  

Σπόρτινγκ-Τσέλσι

Σάλκε-Μάριμπορ

Σαχτάρ-Πόρτο

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr