Home SPORTS NEWS Βατερλώ…

Βατερλώ…


Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Βρετάνη με τον αέρα της “εξάρας” στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League όμως η Γκινγκάμπ τον “τιμώρησε” (2-0) και τον προσγείωσε στη σκληρή ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Ο Σιλβέν Μαρβό ο σκόρερ και των δύο γκολ των Κυπελλούχων Γαλλίας. Σε πολύ κακή βραδιά ο “Δικέφαλος του Βορρά” με εμφανή προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στη δημιουργία.

Η βαθμολογία του ομίλου
Φιορεντίνα 6
Γκινγκάμπ 3
ΠΑΟΚ 3
Ντιναμό Μινσκ 0

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα
Ντιναμό Μινσκ-Γκινγκάμπ


1ο ημίχρονο:
 Μόλις 10 λεπτά διήρκεσε το εκρηκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, στο οποίο ο “Δικέφαλος του Βορρά” μας έχει συνηθίσει στους τελευταίους αγώνες του. Σε αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξαν διάθεση να αναλάβουν την πρωτοβουλία, προσπάθησαν να απειλήσουν με τα σουτ του Αθανασιάδη και τουΡατς στην ίδια φάση όμως, στη συνέχεια για… ανεξήγητο λόγο οι “ασπρόμαυροι” έδωσαν όλο το γήπεδο στους αντιπάλους τους, οι οποίοι φυσικά το εκμεταλλεύτηκαν.

Στο 21’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν. Μετά από γύρισμα από τα αριστερά ο Μαρβό έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι αλλά είδε την μπάλα αρχικά να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γλύκου και εν συνεχεία να καταλήγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι… δεν έβαλαν μυαλό. Άφησαν την Γκινγκάμπ να κάνει το παιχνίδι της στο μισό του γηπέδου και στο 29’ απειλήθηκαν εκ νέου με την πρώτη κεφαλιά του Κερμπράτ και την προβολή του Σβαρτς, η οποία δεν βρήκε στόχο. Με εμφανή πρόβλημα στην κυκλοφορία του και τον Ρόμπερτ Μακ να μην μπορεί να δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ καρδιοχτύπησε ξανά στο 32’ όταν ο Μποβί απέφυγε τον Ρατς, έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Γλύκος ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν.

Οι συνεχείς οδηγίες του Αναστασιάδη, ο οποίος δεν έκατσε λεπτό στον πάγκο του δεν… έπιασαν τόπο και πριν από το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν άλλες δύο καλές φάσεις. Στο 37’ ο Γλύκος έπεσε στην αριστερή γωνία του για να αποκρούσει το σουτ του Πιέντ και στο 43’ ο ίδιος παίκτης είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΠΑΟΚ.

2ο ημίχρονο: Η ανάπαυλα του ημιχρόνου μόνο καλό δεν έκανε στον ΠΑΟΚ σε διάστημα τριών λεπτών η… σεμνή τελετή στη Βρετάνη έλαβε τέλος για τον ‘Δικέφαλο”.

Στο 47’ ο Σβαρτς εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΟΚ και επιχείρησε να “κρεμάσει” τον Γλύκο με τον Έλληνα πορτιέρο να αποκρούει εντυπωσιακά όμως, στη συνέχεια της φάσης ο Μαρβό από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Στο 52’ η Γκινγκάμπ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Σιλβέν Μαρβό με αριστοτεχνική εκτέλεση έστειλε την μπάλα εκεί όπου ο Γλύκος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Χρειάστηκε να δεχτούν δύο γκολ για να αποφασίσουν οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη να βγουν μπροστά. Στο 57’ απείλησαν με το σουτ του Τζανδάρη, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων όμως και στο 87’ ο Κλάους είδε τον Λεσλ να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση μετά από το σουτ εντός περιοχής. Όμως, εκτός από αυτές τις φάσεις ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός και έκανε την συνήθως ασταθή άμυνα της Γκινγκάμπ να μοιάζει με… βράχο.

Που κρίθηκε: Ο ΠΑΟΚ επέτρεψε στην Γκινγκάμπ να κάνει το παιχνίδι της και να νιώσει από τα πρώτα λεπτά πως αυτή είναι το αφεντικό του αγώνα. Μία ταχύτητα παραπάνω οι Γάλλοι από τους “ασπρόμαυρους”.  

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο σκόρερ και των δύο γκολ της Γκινγκάμπ, Σιλβέν Μαρβό, έδειξε την ποιότητά του και στις δύο φάσεις που χρίστηκε σκόρερ και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη της στο Europa League.

Η “σφυρίχτρα”: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Λιθουανού, Γκεντιμίνας Μαζέικα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54′ Γιαταμπαρέ), Σβαρτς (73′ Μαντάν), Μαρβό (78′ Ζιρές).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (75′ Γκολάσα), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης (55′ Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62′ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr