Home SPORTS NEWS Η Ρίβερ στον τελικό του Σουνταμερικάνα (videos&pics)

Η Ρίβερ στον τελικό του Σουνταμερικάνα (videos&pics)

RIVEERboca


Η Ρίβερ Πλέιτ πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς στη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, και έτσι πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα στο «Μονουμεντάλ»… Ήρωας για τους «μιγινάριος» ο τερματοφύλακας, καθώς έπιασε πέναλτι του Χιγλιότι, ακυρώθηκε γκολ του τελευταίου. Αντίπαλος της Ρίβερ Πλέιτ στον μεγάλο τελικό θα είναι η Ατλέτικο Νάσιοναλ (Κολομβία), η οποία απέκλεισε την Σάο Πάολο!

Όπως και στον πρώτο αγώνα, έτσι και στη ρεβάνς η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική. Ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι ήταν αυτός που σκόραρε για την Ρίβερ Πλέιτ. Ο 30άχρονος επιτελικός μέσος πέτυχε το 1-0 στο 16’ με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση με το αριστερό του πόδι, μετά από σέντρα του Λεονέλ Βανχιόνι.

Βέβαια, το ματς θα είχε άλλη εικόνα, εάν στο 4’ η Μπόκα έκανε το 1-0, καθώς κέρδισε πέναλτι. Ο τερματοφύλάκας της γηπεδούχου, Μαρσέλο Μπαροβέρο αντέδρασε ψύχραιμα και απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Εμανουέλ Χιγλιότι. Πέναλτι που έγινε μόλις 14ο δευτερόλεπτο του αγώνα, αλλά εκτελέστηκε στο 4ο λεπτό.

Στη συνέχεια η Μπόκα ανέβασε ρυθμούς, αλλά στο 31’ ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Εμανουέλ Χιγλιότι για οφ-σάιντ, αλλά σε αντικανονική θέση ήταν δύο συμπαίκτες του και όχι ο σκόρερ. Στο 43′ ο Χιγλιότι έχασε μάλιστα σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε με την Ρίβερ Πλέιτ να κοιτάει περισσότερο την άμυνά της για να κρατήσει το υπέρ της 1-0! Βλέπετε, η Μπόκα ήθελε ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση, αφού ίσχυε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ (εάν είχαμε ξανά 0-0 τότε η πρόκριση θα κρινόταν απευθείας στα πέναλτι). Στο 90’+5 για τη Μπόκα Τζούνιορς αποβλήθηκε με δεύτερη (η πρώτη στο 58′) κίτιρνη κάρτα ο Ντίαζ…

Να αναφέρουμε πως διπλός είναι και ο τελικός στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Το πρώτο ματς θα γίνει στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν της Κολομβίας στις 3 Δεκεμβρίου και η ρεβάνς στις 10 του μηνός στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες.

Ατλέτικο Νασιονάλ και Ρίβερ Πλέιτ έχουν αμφότερες παίξει μία φορά στον τελικό της διοργάνωσης και αμφότερες δεν πήραν το τρόπαιο, η πρώτη το 2002 και η δεύτερη το 2003.

Οι συνθέσεις
ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο, Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (84′ Αουγκούστο Σολάρι), Μόρα (87′ Καβενάγκι), Τεόφιλο Γκουτιέρες.
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ: Οριόν, Μαρίν, Ντανιέλ “Κάτα” Ντίας, Φορλίν, Κολάσο, Γκάγκο (41′ Φουενσαλίδα) (68′ Αντρές Τσάβες), Έρμπες (86′ Καστελάνι), Μέλι, Καρίσο, Καλέρι, Χιγλιότι.
Για την Μπόκα στο 4’ έχασε πέναλτι ο Χιγλιότι, καθώς απέκρουσε ο Μπαροβέρο!
**κόκκινη 95′ Ντανιέλ “Κάτα” Ντίας

Αναλυτικά στις ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα είχαμε:
Τετάρτη
Σάο Πάουλο – Ατλέτικο Νασιονάλ 1-4 πέν. 1-0 καν. δια. (54’ Γκάνσο) (0-1)
Πέμπτη
Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (16′ Πισκουλίτσι) (0-0)

Οι τελικοί
03/12/14
Ατλέτικο Νασιονάλ-Ρίβερ Πλέιτ
10/12/14
Ρίβερ Πλέιτ-Ατλέτικο Νασιονάλ

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr