Home SPORTS NEWS Ο Αγκουέρο… έκρινε το ντέρμπι (video)

Ο Αγκουέρο… έκρινε το ντέρμπι (video)

city


Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ για την 10η αγωνιστική και οι «πολίτες» έφτασαν στην επιτυχία με τον Σέρχιο Αγκουέρο να είναι σε μεγάλη φόρμα και να σκοράρει! Οι «κόκκινοι διάβολοι», που δεν έχουν νικήσει εκτός, έπαιζαν πάντως με 10 παίκτες από το 39’, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σμόλινγκ (η πρώτη στο 31′).
Οι πρωταθλητές πέτυχε την 4η σερί νίκη στο ντέρμπι της πόλης και ανέβηκαν στην 3η θέση και στο -6 από τη κορυφή και την Τσέλσι . Η Γιουνάιτεντ στα τρία τελευταία της ματς έχει μόλις δυο πόντους και με 13 βαθμούς είναι -4 από από την 5η θέση…

Για τον Σέρχιο Αγκουέρο να αναφέρουμε πως με τον γκολ του στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», έχει 10 γκολ σε 10 αγωνιστικές και είναι μόνος πλέον στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς (πέρασε τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έχει 9 τέρματα). Για τους «κόκκινους διαβόλους» δεν έπαιξε ο Ρανταμέλ Φαλκάο, όπως είχε γίνει γνωστό, με τον Κολομβιανό άσο να έχει εγκάρδια χειραψία στις κερκίδες και με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον …

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από την αποβολή του Κρις Μόλινγκ στο 39’… Πριν από αυτή την φάση, στο 10’ ο Γιανουζάι σούταρε άστοχα με το αριστερό, από στρώσιμο της μπάλας από τον Φαν Πέρσι. Στο 20’ ο Ντε Χέα έσωσε από κοντά σουτ του Σίλβα και στο 21’ ο Ισπανός πορτιέρο πρόλαβε και έσωσε την Γιουνάιτεντ, σε πλασέ του Αγκουέρο, μετά από πάσα από τα αριστερά… Ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό τάκλιν στον Τζέιμς Μίλνερ, έχοντας πάρει νωρίτερα την πρώτη και συγκεκριμένα στο 31’, διότι εμπόδισε τον Χαρτ σε βολέ!
Ο ρέφερι στη συνέχεια είχε δυο λάθος αποφάσεις… Μετά την αποβολή του Σμόλινγκ ο Φελαϊνί γύρισε στόπερ και στο 41′ ανέτρεψε στην περιοχή τον Αγκουέρο, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι. Επίσης, πέναλτι έγινε και στο 45’+3, όταν ο Μάρκος Ρόχο ανέτρεψε στην περιοχή τον Γιαγιά Τουρέ, αλλά ο ρέφερι δεν το υπέδειξε!
Στο δεύτερο μέρος ο Κάρικ πέρασε στη θέση του Γιανουζάι στο κέντρο, ο Φελαϊνί έπαιξε στόπερ μαζί με τον Ρόχο, αλλά στο 56′ άλλαξαν ξανά τα πλάνα του Φαν Γκάαλ, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Αργεντινός. Στη θέση του μπήκε ο 19άχρονος Βορειοϊρλανδός, Πάτρικ ΜακΝέιρ!
Τελικά το 1-0 έγινε στο 63’. Ο Γκαέλ Κλισί, που ξεκίνησε στα αριστερά, καθώς ο Αλεκσάντερ Κολάροβ είχε ενοχλήσεις στο ζέσταμα) έκανε την ασίστ στον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει με αριστερό πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι! Με τους «πολίτες» να κρατάνε την πολύτιμη νίκη…

Οι συνθέσεις
ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερνάντο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Μίνλερ (70′ Νασρί), Γιόβετιτς (71′ Τζέκο), Αγκουέρο (84′ Φερναντίνιο).
ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Ρόχο (56′ ΜακΝέιρ), Σο, Μπλιντ, Φελαϊνί, Γιανουζάι (43′ Κάρικ), Ντι Μαρία, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (82′ Γουίλσον).

Οι φάσεις στις οποίες πήρε τις δυο κίτρινες ο Σμόλινγκ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 39′

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr