Home SPORTS NEWS Στην Τούμπα ήταν… Πανάθα! (video)

Στην Τούμπα ήταν… Πανάθα! (video)

pao


Στην καλύτερη και πιο ώριμη φετινή του εμφάνιση ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (2-1) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην “καυτή” Τούμπα . Ατζαγκούν και Καρέλης οι σκόρερ του “Τριφυλλιού”, ισοφάρισε προσωρινά ο Περέιρα . Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου υποχρέωσε τον “Δικέφαλο του Βορρά” στην πρώτη ήττα του στο πρώταθλημα και πλέον βλέπει την κορυφή… πιο κοντά.

Όποιος βιάστηκε να… ξεγράψει τον Παναθηναϊκό από τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσει. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέδειξε στην “αρένα” της Τούμπας πως όχι μόνο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας αλλά και να φύγει με το “τρίποντο” από την “καυτή” έδρα του. Οι “Πράσινοι” πήγαν ακριβώς εκεί όπου ήθελαν το ντέρμπι της 10ης “στροφής” του πρωταθλήματος και αφού είδαν πως οι επιθετικές εμπνεύσεις του ΠΑΟΚ στερούνταν φαντασίας αποφάσισαν να βγουν μπροστά “χτυπώντας” την κατάλληλη στιγμή από τις πτέρυγες για να φύγουν νικητές από την απόρθητη μέχρι απόψε έδρα του “Δικεφάλου”.

1ο ημίχρονο: Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να μας… ανοίξει η όρεξη στο πρώτο μέρος του μεγάλου ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League στην κατάμεστη Τούμπα. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι παίκτες του Αναστασίου μπήκαν με διάθεση να δημιουργήσουν και η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει. Μόλις στο 6’ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Στιλ όταν ο Κίτσιου σέντραρε από τα δεξιά όμως, ο Σαλπιγγίδηςδεν έπιασε το πλασέ όπως θα ήθελε από τη μικρή περιοχή και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ. Ο Νάνο το εκτέλεσε, ο Δώνης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα… δεν ήθελε να μπει. Αρχικά ο Γλύκος την απέκρουσε με το ένα χέρι, εν συνεχεία ο Κάτσε στη γραμμή της εστίας τη βρήκε με το κεφάλι και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το πρώτο τέταρτο και αφού προηγήθηκε ένα σουτ του Τζιόλη και μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Καρέλη, ο οποίος έφευγε απέναντι από τον Γλύκο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ΠΑΟΚ ανέβαζε όλο και πιο ψηλά την πίεσή του όμως ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του Αναστασιάδη επέλεξαν να επιτεθούν με τις σέντρες κυρίως από τα δεξιά, αποτέλεσε εύκολη λεία για την “πράσινη”… αεράμυνα του κορυφαίου του “Τριφυλλιού” Κουτρουμπή αλλά και του Γκόρντον Σίλντενφελντ .

Το ποσοστό κατοχής της μπάλας ξεπέρασε το 60% για τους γηπεδούχους όμως, ο εξαιρετικά στημένος Παναθηναϊκός με τις γραμμές του να βρίσκονται αρκετά κοντά όχι απλά δυσκόλεψε τη δημιουργία του “Δικεφάλου” αλλά υποχρέωσε τους “ασπρόμαυρους” σε ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού.

Λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Στέφανος Αθανασιάδης έφυγε απέναντι από τον Στιλ όμως, όπως φάνηκε και από το ριπλέι ο βοηθός ορθώς τον “έκοψε” για οφσάιντ. Το πρώτο μέρος στο γήπεδο της Τούμπας έκλεισε με την καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Νάνο, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γλύκου.

2ο ημίχρονο: Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στην επανάληψη έγιναν… τα πάντα. Έξι λεπτά μετά από το πρώτο σφύριγμα του Τριτσώνη ο Παναθηναϊκός “πάγωσε” για τα καλά την Τούμπα. Ο Κλωναρίδης έφυγε από τα αριστερά, σέντραρε παράλληλα και αφού η άμυνα του ΠΑΟΚ “κοιμήθηκε” ο Ατζαγκούν από το μισό μέτρο απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Αναστασιάδης αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την επιθετική γραμμή του αντικαθιστώντας τους Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη με τον Παπαδόπουλο και τον Περέιρα αντίστοιχα. Η απάντηση από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήρθε στο 60′ όταν ο Αναστασίου έβγαλε τον Κλώναρίδη και πέρασε τον Πέτριτς στη θέση του, θέλοντας να τονώσει την επίθεσή του.

Το ματς πήρε φωτιά στο 64′. Ο Φακούντο Περέιρα ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και με αριστοτεχνικό τρόπο την έστειλε στην αριστερή γωνία του Στιλ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον “Δικέφαλο”.

Ο τεχνικός του “Τριφυλλιού” θωράκισε το κέντρο του με τον Λαγό και στο 74′ υποχρεώθηκε να κλείσει τις αλλαγές του με τον Τριανταφυλλόπουλο στη θέση του τραυματία Σίλντενφελντ.

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την πράσινη εστία και στο 79′ ήρθε νέα ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους. Ο Μπούι βρήκε υπέροχα τον Ατζαγκούν στα δεξιά, ο Νιγηριανός σέντραρε με… τον διαβήτη στον Καρέλη και ο διεθνής επιθετικός με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα εντός εστίας και οι φιλοξενούμενοι πήραν για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αντιδράσουν όμως με εξαίρεση το σουτ του Σπυρόπουλου και την δύσκολη απόκρουση του Στιλ στο 84′ περιορίστηκαν σε φλύαρη κατοχή και το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Εκτός από το γκολ που πέτυχε ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του Αναστασίου και φυσικά ήταν και ο δημιουργός του δεύτερου γκολ. Εξαιρετικό και το κεντρικό αμυντικό “δίδυμο” του Παναθηναϊκού με τους Σίλντενφελντ και Κουτρουμπή να είναι αλάνθαστοι.

Η “σφυρίχτρα”: Καλή η διαιτησία του Σταύρου Τριτσώνη σ’ ένα αντικειμενικά “εύκολο” ντέρμπι. Λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ από τον βοηθό του στη φάση του Καρέλη στο 19′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς (81′ Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (57’ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης (57’ Παπαδόπουλος).

Στον πάγκο: Γιακουμής, Μαντούρο, Τζαβέλλας, Σκόνδρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74’ Τριανταφυλλόπουλος,), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (63′ Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60’ Πέτριτς), Ατζαγκούν.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Ντίνας


PAOK vs Panathinaikos 1-2 All Goals & Summary… by VideoRE

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr