Home SPORTS NEWS Ανώμαλη προσγείωση για ΠΑΟΚ

Ανώμαλη προσγείωση για ΠΑΟΚ

paok


Ο ΠΑΟΚ στην έξοδο του στην Ξάνθη δεν εκμεταλλεύτηκε τη χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γνώρισε την ήττα με 4-2 και δεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά του. Ο δικέφαλος δεν ήταν απειλητικός, έκανε πάρα πολλά λάθη, την ώρα που Ξάνθη ήταν πολύ επικίνδυνη στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι «στραγγάλισαν» την δημιουργία του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει φάσεις, ενώ πλήρωσε για άλλη μία φορά την αμυντική του αδυναμία και τις αργές επιστροφές.
Α’ ημίχρονο:

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα και έπιασε στον ύπνο του δικέφαλο αφού με το «καλημέρα» άνοιξε το σκορ. Στο 6ο λεπτό ο Καπετάνος φεύγει στην κόντρα στην πλάτη του Τζιόλη και με πλάσε κρεμάει τον εξερχόμενο Γλύκο γράφοντας το 1-0. Ο Αναστασιάδης άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με σαφή πρόθεση να μην πάει στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0. Στο 15′ ο Κάτσε κάνει ένα σουτ ωστόσο η άμυνα της Ξάνθης απομάκρυνε τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας από εκεί και πέρα ωστόσο δεν απειλούσε. Η Ξάνθη φαινόταν να κρατάει εύκολα το μηδέν στην άμυνα. Στο 29′ Ο Τζανδάρης κάνει ένα σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει εκτός. Τρία λεπτά αργότερα ο Σολτάνι βγαίνει στην κόντρα (η Ξάνθη φαινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις) αλλά ο Τζιόλης τον έκοψε πριν γίνει επικίνδυνος. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης και να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Γκολάσα από δεξιά κλείνεται από δύο αμυντικούς των γηπεδούχων, ωστόσο με εξαιρετικό τακουνάκι περνάει τη μπάλα στον επερχόμενο Κίτσιου, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή, κάνει το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη και με πλασέ εκείνος νικάει τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-1.

Β’ ημίχρονο:

Ίδιο σκηνικό στην έναρξη του δεύτερου μέρους με την Ξάνθη να παίρνει ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 47′ η μπάλα φτάνει στον Λουσέρο μετά από διεκδίκηση του Καπετανού με τον Παπαδόπουλο (ο παίκτης του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ) και εκείνος με μονοκόμματο, ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νικάει τον Γλύκο και κάνει το 2-1. Ο Αναστασιάδης στο 56′ περνάει τον Μακ και Σαλπιγγίδη βγάζοντας τους Αθανασιάδη και Κάτσε κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του. Ο ρυθμός του αγώνα όμως έπεσε, ο δικέφαλος δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση. Είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρος. Στο 73′ η Ξάνθη απειλεί με τον Λουσέρο να κάνει την κίνηση προς την περιοχή και να βγάζει τη σέντρα στον αμαρκάριστο Καπετάνο, όμως ο Βίτορ βάζει την κόντρα τελευταία στιγμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σολτάνι περνάει εξαιρετικά τη μπάλα στον Κλέιτον ο οποίος αξιοποιεί όλα τα μέτρα που είχε μπροστά του και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με πολύ όμορφο πλασέ κάνει το 3-1. Στο 82′ Ο ΠΑΟΚ απαντάει. Μετά απο καραμπόλα η μπάλα φτάνει στον Παπαδόπουλο που κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Μακ και εκείνος απο κοντά νικάει τον Κυριακίδη για το 3-2. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή και στο 87′ ο Καπετάνος με πολύ όμορφο κοντρόλ βγαίνει φάτσα με τον Γλύκο αλλά του σουτ του περνάει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάρτενς κάνει λάθος στο κέντρο του γηπέδου, ο Λουσέρο κλέβει τη μπάλα, εκείνη φτάνει στον Μπαξεβανίδη ο οποίος βγάζει τη σέντρα στον αμαρκάριστο Καπετάνο που αυτή τη φορά δεν αστοχεί και γράφει το τελικό 4-2.

Που κρίθηκε:

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα πολλά του λάθη και τις αργές επιστροφές της άμυνας του, τις οποίες η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Παίκτης από χρυσάφι:

Ο Καπετάνος πέτυχε δύο τέρματα για την ομάδα του και ήταν κίνδυνος-θάνατος για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικός σε εκτέλεση και σε δημιουργία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (Παπαστεριανός 46΄), Φλίσκας, Κλέιτον (Μπαξεβανίδης 80΄), Γούτας, Καπετάνος, Καρυπίδης.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κάτσε (Μακ 56΄), Γκολάσα, Τζανδάρης (Μάρτενς 80`), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης (Σαλπιγγίδης 56΄), Περέιρα

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr