Home SPORTS NEWS Μεγάλη πρόκριση η Σίτι (Videos)

Μεγάλη πρόκριση η Σίτι (Videos)

nasri city


Η Μάντσεστερ Σίτι… άλωσε την «αιώνια πόλη», και με το σπουδαίο 2-0 κόντρα στην Ρόμα (έπαιξαν σε όλο τον αγώνα Μανωλάς-είχε και δοκάρι-και Χολέμπας) στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο, πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη, πίσω από την Μπάγερν που κέρδισε με 3-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Μόναχο. Συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ οι «τζιαλορόσι»…

Ο Αποέλ γνώρισε την συντριβή με 4-0 στο Άμστερνετμ για τον 6ο όμιλο και έτσι έμεινε εκτός Ευρώπης, με τον Άγιαξ να κατακτά την 3η θέση. Στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου, η Μπαρτσελόνα ήταν  μεγάλη νικήτρια με 3-1 στο «Καμπ Νου» κόντρα στην Πσρί Σεν Ζερμέν-σκόραρε ξανά ο Λιονέλ Μέσι-και έτσι οι «μπλουαγκράνα» πήραν την πρώτη θέση, αφήνοντας τους Γάλλους στην 2η!

Η Σάλκε πήρε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τον 7ο όμιλο, αφού με τη νίκη της με 1-0 στο Μάριμπορ, σε συνδυασμό με την ήττα της Σπόρτινγκ με 3-1 στο Λονδίνο από την Τσέλσι (είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση), πέρασε στην 2η θέση. Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας έμειναν στην 3η…

Στον 8ο όμιλο η Μπιλμπάο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της επικράτησε στο «Σαν Μαμές» με 2-0 της ΜΠΑΤΕ και έτσι κατέκτησε την 3η θέση, κάτι που σημαίνει πως συνεχίζει στο Γιουρόπα. Στο άλλο ματς Πόρτο (είχε βγει 1η) και Σαχτάρ (είχε πάρει την 2η θέση) αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1…

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι έπαιξαν την πρόκριση στο «Ολύμπικο», και οι «πολίτες» πήραν πολύ μεγάλη νίκη με 2-0, κατακτώντας-επιτέλους-την πρόκριση στους «16» του θεσμού, με τους «τζιαλορόσι» να μένουν στην 3η θέση… Εδώ να πούμε πως αν οι γηπεδούχοι και περισσότερο οι Χοσέ Χολέμπας και Κώστας Μανωλάς, που πρωταγωνίστησαν στις καλύτερες στιγμές της Ρόμα, ήταν πιο εύστοχοι, μπορεί η ιταλική ομάδα να είχε καλύτερη τύχη στον αγώνα…
Βέβαια, η ιστορία έγραψε το 2-0 για την Σίτι, με τον Σαμίρ Νασρί να ανοίγει το σκορ με άπιαστο σουτ στο 60’, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δεξί δοκάρι του Ντε Σάνκτις. Στη συνέχεια η Ρόμα πίεσε, αφού ήθελε δυογκολ για την πρόκριση. Στο 71’ είχε μάλιστα μεγάλη φάση με τον Κώστα Μανωλά πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας αμυντικός έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Χαρτ και το αριστερό δοκάρι στέρησαν την ισοφάριση για τους «τζιαλορόσι». Έτσι, στο 86’ ο Νασρί… σέρβιρε το γκολ στον Ζαμπαλέτα, που διαμόρφωσε το τελικό 0-2!
Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Μάικον (78′ Φλορέντσι), Μανωλάς, Γιανγκά-Εμπιουά, Χολέμπας, Σεϊντού Κεϊτά, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Ζερβινιό, Λιάγιτς (67′ Ιτούρμπε), Τότι (70′ Ντέστρο).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Χεσούς Νάβας (67′ Νταβίντ Σίλβα), Μίλνερ, Νασρί (89′ Κολάροφ) , Τζέκο (78′ Γιόβετιτς).

Στο Μόναχο, η Μπάγερν που είχε… καπαρώσει την πρώτη θέση, νίκησε με 3-0 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους Ρώσους να μένουν εκτός Ευρώπης. Στο 18’ ο Φρανκ Ριμπερί κέρδισε πέναλτι από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Μπίμπρας Νάτχο και ο Τόμας Μίλερ από την «βούλα» ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς. Τα άλλα δυο γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος με τον Ρόντε στο 84’ και με τον Γκέτσε στο 90’…
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Ρόντε, Σβάινσταϊγκερ, Χέιμπιεργκ, Γκαουντίνιο (73′ Βίζερ), Τόμας Μίλερ (46′ Ρόμπεν), Ριμπερί (46′ Λεβαντόφσκι), Γκέτσε.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ναμπάμπκιν, Βέρνμπλουμ, Νάτχο (66′ Τόσιτς), Τζαγκόεβ, Μούσα (89′ Εφρέμοφ), Ερεμένκο (82′ Μιλάνοφ), Ντουμπιά.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Μπαρτσελόνα με ανατροπή πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-1 κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και έτσι κατέκτησε την 1η θέση, ξεπερνώντας την αντίπαλό της που έμεινε στην 2η… Το ματς είχε φάσεις και οι δυο ομάδες (είχαν περάσει) τα έδωσαν όλα για την επιτυχία, με τους «μπλαουγκράνα» να θέλουν μόνο τη νίκη.
Η Παρί με τους Ματουϊντί και Λούκας Μόουρα να έχουν πολύ καλή απόδοση, προηγήθηκε στο 15’. Μετά από οργανωμένη, ο Ματουιντί έστρωσε στον Ζλάταν Ιμπαρΐμοβιτς και αυτός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό. Στο 19’ με το 75ο γκολ του Μέσι στο Τσάμπιονς Λιγκ, η γηπεδούχος ισοφάρισε, ενώ ο Νεϊμάρμε πολύ όμορφο γκολ στο 41′ έκανε το 2-1. Η Παρί στο δεύτερο μέρος πίεσε για την ισοφάριση και έχασε μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. Ο Λούκας Μόουρα από δεξιά ξεπέρασε στον Ματιέ, πλάσαρε αλλά… έβγαλε ο Στέγκεν, στη συνέχεια νέο σουτ του Καβάνι απέκρουσε ο Πικέ, ενώ δεν μπόρεσε από κοντά και ο Ματουιντί να σκοράρει… Έτσι, στο 77’ η μπάλα… κρύφτηκε και ο Σουάρες στο 77’ πέτυχε το 3-1…
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μπάρτρα (90′ Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Ματιέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (73′ Τσάβι), Πέδρο (68′ Ράκιτιτς), Λουίς Σουάρες, Νεϊμάρ, Μέσι.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (62′ Παστόρε), Ματουιντί (75′ Λαβέτσι), Λούκας Μόουρα, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Αποέλ έχασε με το «βαρύ» 4-0 εκτός έδρας από τον Άγιαξ και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο πρωταθλητής Κύπρουήθελε μόνο τη νίκη, άντεξε για 44′. Τότε ο Μίλικ βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Αντωνιάδη, ο ρέφερι της αναμέτρηση έδωσε το αμφισβητούμενο πέναλτι και ο Άγιαξ πέτυχε το 1-0 με τον Σόνε… Στο δεύτερο μέρος η γηπεδούχος πέτυχε δυο γκολ στο 50’-ξανά με τον Σόνε-και στο 53’ με τον Κλάσεν-και… καθάρισε τον αγώνα. Στο 74’ ο Μίλικ με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0 με τον Άγιαξ να παίρνει την 3η θέση…
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μοϊσάντερ, Φίρχεφερ, Σερέρο, Κλάασεν, Άντερσεν (68′ Ρίντεβαλντ), Σένε (75′ Ελ Γκαζί), Κίσνα, Μίλικ (84 Ζίβκοβιτς).
Αποέλ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Παπάζογλου, Καρλάο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Τιάγκο Μοράις (71′ Αρτυματάς), Εφραίμ (65′ Αλωνεύτης), Σέρινταν (65′ Σωτηρίου).

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Σάλκε στον 7ο όμιλο δεν άφησε να… περάσει το… δώρο της πρώτης Τσέλσι (3-1 την Σπόρτινγκ) και πήρε το «διπλό» με 1-0 στο Μάριμπορ (ήθελε τη νίκη για να συνεχίσει στο Γιουρόπα), εμ αποτέλεσμα οι «βασιλικοί μπλε» να πάρουν την 2η θέση, αφήνοντας τους Πορτογάλος στην 3η…
Η Σάλκε σκόραρε στο 62′ ο Μέγιερ που είχε περάσει ως αλλαγή έξι λεπτά νωρίτερα. Ο νεαρός άσος πλάσαρε από κοντά, μετά από λάθος εκτίμηση και απόκρουση του Χαντάνοβιτς . Νωρίτερα, οι «βασιλικοί μπλε» είχαν δοκάρι και με τον Χούντελααρ, με τους Σλοβένους να διώχνουν πάνω στην γραμμή!
Διαιτητής: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία).
ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς (76′ Βρσιτς), Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Σαλαλίχ (65′ Μεντί), Μπόχαρ, Ιμπραΐμι (83′ Ζάχοβιτς), Μάρκος Ταβάρες.
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Ουτσίντα, Νόιστεντερ, Κίρχοφ, Χέβεντες, Φουχς, Αόγκο, Μπαρνέτα (56′ Μέγιερ), Χέγκερ (88′ Αγιάν), Τσουπό-Μοτίνγκ, Χούντελααρ (90+2′ Φρίντριχ).

Η Τσέλσι αν και είχε πάρει την 1η θέση, επικράτησε 3-1 της Σπόρτινγκ και έτσι έμεινε αήττητη (4-2-0). Στο 8′ ο Φελίπε Λουίς ανατράπηκε από τον Εσγκάιο και ο Φάμπρεγας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0. Στο 16’ ο Σούρλε με σουτ σημείωσε το 2-0. Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μειώνοντας σε 2-1 με τον Σίλβα στο 50′, αλλά στο 56′ ο Όμπι Μίκελ έγραψε το τελικό 3-1.
Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Κέιχιλ, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγας (83′ Λόφτους Τσικ), Όμπι Μικέλ, Σαλάχ (71′ Ρεμί), Σούρλε (74′ Ραμίρες), Ντιέγκο Κόστα.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρούι Πατρίσιο, Ρικάρντο Εσγκάιο, Μαουρίσιο, Πάουλο Ολιβέιρα, Χόναταν Σίλβα, Ουίλιαμ Καρβάλιο (61′ Μανέ), Ζοάο Μάριο (70′ Μάρτινς), Άντριεν Σίλβα, Καρίγιο, Καπέλ (61′ Μοντέρο), Σλιμανί.

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Η Μπιλμπάο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της νίκησε στο «Σαν Μαμές» με 2-0 την ΜΠΑΤΕ και έτσι διατήρησε τη 3η θέση, με τους Λευκορώσους να μένουν εκτός Ευρώπης. Έτσι, οι Βάσκοι συνεχίσουν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε γκολ και η Μπιλμπάο, που βολευόταν με την ισοπαλία, άνοιξε το σκορ στο 47′ με τον Σαν Χοσέ. Στο 88′ ο Σουσαέτα με ωραίο πλασέ έγραψε για την ομάδα του το τελικό 2-0…
Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα (76′ Λόπεθ), Σαν Χοσέ, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Μίκελ Ρίκο, Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Ιμπάι Γκόμεθ (87′ Βιγκέρα), Γκιγιέρμο Φερνάντεθ (78’΄Αντούριθ).
ΜΠΑΤΕ: Σορόκο, Ολεχνόβιτς, Φιλιπένκο, Τούμπιτς, Χάγκους, Βολόντκο, Γιαμπλόνσκι (77′ Μπάγκα), Καρνίτσκι, Γκορντεϊτσούκ, Βολόντκο (60′ Σίγκνιεβιτς), Ροντιόνοβ (83′ Λικχτάροβιτς).

Στην Πορτογαλία Πόρτο και Σαχτάρ, έχοντας πάρει την πρόκριση και τις θέσεις 1 και 2, ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 50′ με τον Στεπανένκο. Στη συνέχεια οι «δράκοι» πίεσαν, είχαν δοκάρι στο 69’ σε κεφαλιά του Ίντι, και πέτυχαν το 1-1 στο 87’ με πολύ ωραίο σουτ από τον Αμπουμπακάρ!
Διαιτητής: Ρουντί Μπακέ (Γαλλία).
ΠΟΡΤΟ: Αντρές Φερνάντεθ, Ρικάρντο Περέιρα, Μαρκάνο, Μάικον, Αλέξ Σάντρο, Ρούμπεν Νέβες (41′ Ίντι), Κιντέρο (69′ Τόρες), Εβάντρο, Κουαρέσμα, Αντριάν Λόπεθ (53′ Κέλβιν), Αμπουμπακάρ.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Ιλσίνιο, Κρίβτσοβ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Στεπανένκο, Ντόουγκλας Κόστα, Μπερνάρντ, Γκλάντκι, Αλέξ Τεϊσέιρα.

Αναλυτικά στην 6η αγωνιστική τους ομίλους 5-8 είχαμε:

5ος όμιλος
Μπάγερν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 (18’πεν. Μίλερ, 84’ Ρόντε, 90’ Γκέτσε)
Ρόμα – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (60′ Νασρί, 86’ Ζαμπαλέτα)

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 15 (16-4)
2. Μάντσεστερ Σίτι 8 (9-8)
—————————————–
3. Ρόμα 5 (8-14)
—————————————–
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (6-13)

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (19′ Μέσι, 41′ Νειμάρ, 77′ Σουάρες /15′ Ιμπραίμοβιτς)
Άγιαξ – Αποέλ 4-0 (45′, 50′ πεν. Σόνε, 53′ Κλάασεν, 74′ Μίλικ)

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 15 (15-5)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 13 (10-7)
—————————————–
3. Άγιαξ 5 (8-10)
—————————————–
4. Αποέλ 1 (1-12)

7ος όμιλος
Τσέλσι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-1 (8′ πεν. Φάμπρεγκας, 16 Σίρλε, 56′ Μίκελ /’ 50′ Σίλβα)
Μάριμπορ – Σάλκε 0-1 (62′ Μάγιερ)

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 14 (17-3)
2. Σάλκε 8 (9-14)
—————————————–
3. Σπόρτινγκ 7 (12-12)
—————————————–
4. Μάριμπορ 3 (4-13)

8ος όμιλος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπάτε Μπορίσοφ 2-0 (47′ Σαν Χοσέ., 88’ Σουσαέτα)
Πόρτο – Σαχτάρ 1-1 (87’ Αμπουμπακάρ/50′ Στεπανένκο)

Βαθμολογία
1. Πόρτο 14 (16-4)
2. Σαχτάρ 9 (15-4)
—————————————–
3. Μπιλμπάο 7 (5-6)
—————————————–
4. ΜΠΑΤΕ 3 (2-24)

           

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr