Home SPORTS NEWS ΑΕΚ για… κούπα! (video)

ΑΕΚ για… κούπα! (video)

aekfc


Η ΑΕΚ με εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψε τον Ατρόμητο με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ως πρώτη από τον 5ο όμιλο. Αραβίδης (5’), Λαμπρόπουλος (30’) και Τζανετόπουλος (59’) οι σκόρερ του «δικεφάλου». Δοκάρι είχε ο «μαέστρος» Μάνταλος (46’), ο οποίος δημιούργησε όλα τα «κιτρινόμαυρα» τέρματα. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Πίτου Γκαρσία (45’).

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0 (5′ Αραβίδης, 30′ Λαμπρόπουλος, 59′ Τζανετόπουλος)
Πανθρακικός – Ηρακλής Ψαχνών 2-1 (41′ Χασομέρης, 60′ Αράμπα – 67′ Τσιμόντζι)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΗΤΤΕΣ ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΑΕΚ 3 2 1 0 6 0 7
2 Πανθρακικός 3 1 2 0 3 2 5
3 Ατρόμητος Αθηνών 3 1 1 1 2 4 4
4 Ηρακλής Ψαχνών 3 0 0 3 1 6 0

Η μάχη των πάγκων: Ο Τραϊανός Δέλλας «κατέβασε» την ΑΕΚ με το γνώριμό του 4-2-3-1. Χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον «υπηρεσιακό» Βασίλη Ρόβα, ως αμυντικό μέσο τον Άνταμ Τζανετόπουλο και στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής τριπλέτας τον Χρήστο Αραβίδη. Με την ίδια διάταξη κατέβηκε και ο Ατρόμητος του Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος έβαλε ως δεξί στόπερ τον Κώστα Κατσουράνη.

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι ήθελε να είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης και ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 5’ όταν ο Αραβίδης εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γκορμπούνοφαπό την κάθετη πάσα του Μάνταλου, πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό εκτόξευσε τη θερμοκρασία στο παγωμένο ΟΑΚΑ στο οποίο βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 οπαδοί του «δικεφάλου».

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν να πιέζουν, δημιούργησαν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μάνταλος δημιούργησε και ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε. Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα προς το σημείο του πέναλτι και ο κεντρικός αμυντικός της «Ένωσης» με γυριστή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ανόητη αποβολή του Πίτου Γκαρσία, ο οποίος με μία επικίνδυνη προβολή στον Ανάκογλου, είδε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα του άψογου απόψε ΑναστάσιουΣιδηρόπουλου.

Β’ ημίχρονο: Με… φόρα ξεκίνησε η «Ένωση» και το δεύτερο μέρος. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μάνταλος άγγιξε το γκολ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Στο 54’ και πάλι από υπέροχη πάσα του Μάνταλου ο Πλατέλλας προσπάθησε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων του είπε «όχι» με το ένα χέρι. Πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει το… μοιραίο. Τζανετόπουλος και Μάνταλος έπαιξαν το ένα δύο και ο παίκτης αποκάλυψη των δύο τελευταίων αγώνων για την ΑΕΚ, άνοιξε λογαριασμό μέσα από την περιοχή.

Στα υπόλοιπα 30’ οι «κιτρινόμαυροι» έριξαν ρυθμό και δεν απείλησαν τους Περιστεριώτες που έψαξαν έστω και με παίκτη λιγότερο το γκολ της τιμής. Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ. Στα τελευταία 16’ έλαβε το… βάπτισμα του πυρός και ο νεοαποκτηθείς Γιάκομπ Γιόχανσον.

Κορυφαίος παίκτης για την ΑΕΚ ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP του αγώνα. Εξαιρετική απόδοση είχαν οι Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος και Αραβίδης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Από τους φιλοξενούμενους δύσκολα θα βρει κάποιος διακριθέντα…

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ
5’ (1-0): Κάθετη πάσα του Μάνταλου, ο Γκορμπούνοφ βγήκε για να τη μπλοκάρει την έχασε μέσα από τα χέρια του και ο Αραβίδης που την «τσίμπησε» την έστειλε στα δίχτυα!
13’: Σέντρα του Ανάκογλου ο Μπρέσεβιτς έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι
20’: Σέντρα του Αραβίδη, καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Γκορμπούνοφ
21’: Ατομική ενέργεια του Αραβίδη και σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ
30’ (2-0): Φάουλ του Μάνταλου, ο Λαμπρόπουλος με γυριστή κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ
39’: Παράλληλο γύρισμα του Πεταυράκη, ο Λαζαρίδης πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα προ του Μπρέσεβιτς που καιροφυλακτούσε μόνος απέναντι σε άδεια εστία
45’+2’: Φάουλ του Μάνταλου, ο Μπρέσεβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοφ απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα
46’: Ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών!
54’: Κάθετη πάσα του Μάνταλου στον Πλατέλλα, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε με το ένα χέρι
56’: Γυριστό σουτ του Νάστου μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης
59’ (3-0): Ο Τζανετόπουλος έκλεψε τη μπάλα, έπαιξε το ένα δύο με τον Μάνταλο και με πλασέ ανέβασε πιο ψηλά το δείκτη του σκορ
69’: Μακρινό σουτ του Δημούτσου η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
90’: Σουτ του Κιβρακίδη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ανέστη

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr