Home SPORTS NEWS Χαλαρά ο Ολυμπιακός – Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ

Χαλαρά ο Ολυμπιακός – Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ

claus


Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων και παρά το “δώρο” του ΠΑΣ (2-1 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς) αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Στους “16” ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα, τελευταίος στον 2ο όμιλο ο “Δικέφαλος του Βορρά” με μόλις δύο βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Καλαμαριάς 2-1
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-0

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. ΠΑΣ Γιάννινα 7
2. Κέρκυρα 4
3. Απόλλων Καλαμαριάς 3
4. ΠΑΟΚ 2

Μετά από το αποκλεισμό από το Europa League ο ΠΑΟΚ είδε έναν ακόμα φετινό στόχο του να… κάνει φτερά. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν κατάφερε να νικήσει στον “τελικό” με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων και παρά το γεγονός ότι υπήρξε νικητής στους “Ζωσιμάδες” στο ματς του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-1) είπε “αντίο” από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε την ομάδα του στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των ομίλων με αρκετές αλλαγές αφήνοντας στον πάγκο του Αθανασιάδη, Ρατς και Μακ . Οι “ασπρόμαυροι” σπατάλησαν ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς υποψία ευκαιρίας και με πολλά και αβίαστα λάθη κυρίως στην άμυνά τους. Στον αντίποδα η ομάδα του Γρηγορίου έχασε ευκαιρία μόλις στο 6′ με τον απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο την οποία εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ με τα πόδια και στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς να νιώσει την παραμικρή πίεση στα μετόπισθεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους όμως οΑθανασιάδης δεν… ακούμπησε από τη στιγμή της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρατς προσπάθησε και ο Μακ έδειξε σαφώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Οι “ασπρόμαυροι” αποφάσισαν… να ξυπνήσουν στο τελευταίο τέταρτο. Στο 76′ έχασαν τεράστια ευκαιρία με την κοντινή κεφαλιά του Παπαδόπουλου να καταλήγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 83′ απείλησαν με το σουτ από τον Κάτσε, το οποίο μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.

Αυτή ήταν και η τελευταία επιθετική προσπάθεια του ‘Δικεφάλου” και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δημητρόπουλου βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρούν με σκυμμένα κεφάλια και τους Φαίακες να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους “16”.

Εκεί θα βρεθεί και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιάννη Πετράκη τα.. βρήκε σκούρα στους “Ζωσιμάδες” κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, επικράτησε με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού ως πρώτος στον 2ο όμιλο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γιάκο στο 25′ όμως, ο Απόλλων απάντησε και στο 36′ ισοφάρισε με τον Τσούτση. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 64’ ο Μανιάς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι .

Δίχως πολύ κόπο και κερδισμένες εντυπώσεις, οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού νίκησαν 2-0 τον Φωστήρα στον Ταύρο, υπό το βλέμμα του Βίτορ Περέιρα που κράτησε πολλές σημειώσεις για τους παίκτες της νέας ομάδας του. Με ένα γκολ ανά ημίχρονο, από πέναλτι του Φορτούνη στο 15΄και πλασέ του Διαμαντάκου στο 82, οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη και την πρόκριση με την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν άλλαξε πολλά από όσα εφάρμοζε ο Μίτσελ σε τέτοιου τύποου ματς, παίζοντας με 4-3-3 και με τους Γκαζαριάν, Ντοσεβί να πλαισιώνουν από τα άκρα τον Διαμαντάκο. Ο Μπουχαλάκης με τους Κασάμι, Φορούνη έκαναν το τρίγωνο στα χαφ, ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι Σαλίνο, Γιαννούλης, Αυλωνίτης,Βούρος .

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ κέφι το ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε μέχρι το 14΄ επτά κόρνερ (!), όσα είχε τελικά μέχρι το ημίχρονο.

Στο 15 πήρε ένα πέναλτι καθώς ο διαιτητής είδε κακώς χέρι του Κακαρά από κοντινό σουτ του Αυλωνίτη, οΦορτούνης το αξιοποίησε κι από και πέρα οι ερυθρόλευκοι – δίχως να απειλούνται από τους γηπεδούχους – ξαναφάνηκαν επιθετικά προς το τέλος του πρωτου μέρους, όταν ο Γκαζαριάν είχε δύο καλές προσπάθειες και ο Ντοσεβί ένα σουτ που έδιωξε ο Γρομητσάρης πιθανότατα ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή της εστίας του Φωστήρα.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πάλι δυνατά και είχε δοκάρι με κεφαλιά του Γκαζαριάν σε σέντρα τουΣαλίνο στο 47, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε ξανά.

Ενδιαφέρον είχε η πρώτη εμφάνιση του Αμπντισαλάμ Ιμπραίμ, με τον Σομαλό ποδοσφαιριστή να δείχνει κάποια μικρά δείγματα της αξίας του.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 82 με πλασέ του Διαμαντάκου από σέντρα του Γιαννούλη κι έτσι έκλεισε το ματς.

Ο Φορτούνης ήταν ο πιο δραστήριος ερυθρόλευκος, με κάποιες καλές προσπάθειες από Γιαννούλη, Γκαζαριάν, Διαμαντάκου. Αλλά γενικά λίγα πράγματα σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και σε πολικές συνθήκες.

Ο Φωστήρας προσπάθησε πολύ, είχε τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ σε πολύ καλή μέρα αλλά επιθετικά δεν απείλησε. Ο Βαζέχα ήταν ευχαριστημένος μετά το παιχνίδι από την εμφάνιση και το σκορ.

Λάθος του διαιτητή Παπαδόπουλου στη φάση του πέναλτι για τον Ολυμπιακό, ενώ για τη φάση με τον Ντοσεβί το πιθανότερο είναι ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Κίτρινες: Κρητικός

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπότος, Βλάχος, Σακελλαρίου, Μουστόγιαννης (46 Κανελλόπουλος), Σιώπης, Μουκίδης, Κρητικός, Τεγούσης (46 Ράμα), Ποτουρίδης (65 Μήτκας), Γρομητσάρης, Κακαράς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι (56 Ιμπραίμ), Φορτούνης (79 Βέργος), Ντοσεβί (68 Σάλιακας), Γκαζαριάν, Διαμαντάκος .

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr