Home SPORTS NEWS «Χ»αμένοι στην Πλατεία

«Χ»αμένοι στην Πλατεία

paoss


Παναθηναϊκός και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Νέα Σμύρνη, για τη 19η αγωνιστική της Super League. Απέκρουσε πέναλτι ο Στιλ.

Οι κακές επιλογές του Αναστασίου στην αρχική ενδεκάδα, το καταπληκτικό (τακτικά) παιχνίδι του Πανιωνίου και μια… οβίδα από τον Μπουμάλ έδωσαν στους Κυανέρυθρους το προβάδισμα στο α’ ημίχρονο.

Το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του τεχνικού των Πρασίνων ωστόσο στο β’ ημίχρονο άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, ισοφάρισε με τον Μπεργκ και έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει τη νίκη. Θα μπορούσε όμως και να χάσει αν δεν είχε σε καταπληκτική ημέρα τον Στιλ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Κολοβού στο 86’ και ανάποδο ψαλίδι του Γιάννου στο 90’.

Εν τέλει με το 1-1, καθείς πήρε από έναν βαθμό και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, αφού και οι Πράσινοι χάνουν έδαφος στη μάχη του τίτλου, αλλά και οι Κυανέρυθροι δεν ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Α’ Ημίχρονο

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε μια ενδεκάδα με εκπλήξεις καθώς σε ρόλο δεξιού μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Ζέκα, ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Μπαϊράμι έπειτα από ενάμιση μήνα. Οι Πράσινοι έπαιξαν με 4-3-2-1, τους Ζεκα, Χουχούμη, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη στην άμυνα, Λαγό, Πράνιτς, Ατζαγκούν στα χαφ, Μπαϊράμι-Πέτριτς μεσοεπιθετικοί και Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1. Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Αργυρόπουλος στην άμυνα, Μητρόπουλος, Κόρμπος αμυντικά χαφ, Μπουμάλ, Κολοβός, Ιμπαγάσα η μεσοεπιθετική τριπλέτα και Γιάννου στην επίθεση.

Στο 25’ ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη φάση στον αγώνα όταν ο Χουχούμης «σημάδεψε» τον Μπεργκ που αν και μόνος στο ύψος του πέναλτι δεν έπιασε «γεμάτα» το σουτ, αστοχώντας. Μολονότι οι Πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την (ανούσια) υπεροχή, ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 33’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα και λανθασμένο διώξιμο του Ζέκα, ο Μπουμάλ με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή κεραυνοβόλησε τον Στιλ. Μάλιστα, οι Πράσινοι που αιφνιδιάστηκαν δέχθηκαν την απειλή του Πανιωνίου και στο 40’ όταν ο Ιμπαγάσα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία.

Β’ Ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένα στο β’ ημίχρονο. Σε αυτό συνετέλεσε και η αλλαγή του Καρέλη αντί του κακού Μπαϊράμι. Μάλιστα ο επιθετικός των Πρασίνων στο 52’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Πέτριτς, αλλά ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ και έδιωξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να απειλεί. Στο 66’, κι αφού είχε περάσει στο γήπεδο ο Δώνης αντί του αρνητικού Λαγού, το Τριφύλλι έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ του Πράνιτς έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος έχοντας την τύχη με το μέρος του, αν και εκτίμησε λανθασμένα τη φάση, η μπάλα προσέκρουσε στο σώμα του και κατέληξε κόρνερ. Οι Πράσινοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και δικαιώθηκαν στο 78’. Ο Δώνης σούταρε με δύναμη, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά, ο Κλωναρίδης πήρε την μπάλα και πάσαρε στην καρδιά της περιοχής του Πανιωνίου, όπου ο Μπεργκ με έναν κεραυνό στην κίνηση τράνταξε τα δίχτυα του Πανιωνίου ισοφαρίζοντας (1-1). Στη συνέχεια το παιχνίδι άνοιξε διότι ο Πανιώνιος βγήκε για να επιτεθεί.  Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ στο 87’. Ο Μάνταλος λανθασμένα υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σίλντενφελντ στον Γιάννου. Ο Κολοβός ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά (ήταν το δεύτερο πέναλτι που σώζει μετά από εκείνο στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού). Επίσης ο Αγγλος έσωσε την ομάδα του και στο 90’ όταν ο Γιάννου με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να σκοράρει το γκολ της χρονιάς. Στις καθυστερήσεις ο Πράνιτς σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη, καθώς το σουτ που έκανε αν και αμαρκάριστος ήταν τραγικό και έφυγε ψηλά άουτ.

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ιμπαγάσα, Μπουμάλ και Στιλ ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, αλλά ο άγγλος γκολκίπερ με την επέμβαση που έκανε στο πέναλτι του Κολοβού και την σωτήρια απόκρουση στο ψαλίδι του Γιάννου ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά μέσα στο γήπεδο.

Η σφυρίχτρα

Ο Μάνταλος καταλόγισε λανθασμένα ένα πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, αφού ο Σίλντενφελντ έδιωξε ξεκάθαρα την μπάλα προ του Γιάννου. Επίσης ήταν κακός στον πειθαρχικό έλεγχο, χαρίζοντας αρκετές κάρτες στους παίκτες του Πανιωνίου για δυνατά μαρκαρίσματα.

Έτσι κρίθηκε

Το γκολ του Μπουμάλ, κόντρα στη ροή του αγώνα στο α’ άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς λιγο αργότερα με τον Ιμπαγάσα που αστόχησε από καλή θέση. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πλήρως το πρόσωπό του στο β’ ημίχρονο και έγινε καταιγιστικός. Ισοφάρισε, αλλά έχασε για ένα ακόμη ματς πολλές ευκαιρίες κάτι που εξελίσσεται σε μέγιστο πρόβλημα για το Τριφύλλι, που στο τέλος σώθηκε από την ήττα ελέω Στιλ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Μπουμάλ (79’ Μπούζας), Κολοβός (90+ Μασούρας), Ιμπαγάσα (54’ Πάνος), Γιάννου.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Ζέκα, Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (64’ Δώνης), Πράνιτς, Μπαϊράμι (46’ Καρέλης), Ατζαγκούν (76’ Κλωναρίδης), Πέτριτς, Μπεργκ.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Η 19η αγωνιστική (πρόγραμμα-αποτελέσματα)

Ατρόμητος-Νίκη Βόλου 3-0 α.α.
Βέροια-ΟΦΗ 4-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Κέρκυρα-Ξάνθη 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 18/1 (15:00)
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 18/1 (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 18/1 (17:15)
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 18/1 (19:30)
Εργοτέλης-Καλλονή 19/1 (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 42
2. ΠΑΟΚ 40
3. Παναθηναϊκός 37 -19αγ.
4. Αστέρας Τρίπολης 32
5. Παναιτωλικός 31
6. Βέροια 30 -19αγ.
7. Ατρόμητος 29 -19αγ.
8. Ξάνθη 27 -19αγ.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 26
10. Καλλονή 23
11. Κέρκυρα 22 -19αγ.
. Πλατανιάς Χανίων 22
13. ΟΦΗ 20 -19αγ.
14. Λεβαδειακός 18
15. Πανθρακικός 17
16. Πανιώνιος 16 -18αγ.
17. Εργοτέλης 11 -17αγ.
18. Νίκη Βόλου 7 -19αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

24/01/15 15:00 Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα
24/01/15 17:15 Πανθρακικός – Λεβαδειακός
24/01/15 17:15 Κέρκυρα – Βέροια
24/01/15 17:15 Παναθηναϊκός – Καλλονή
24/01/15 17:15 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
24/01/15 19:30 ΟΦΗ – Ολυμπιακός
26/01/15 17:15 Παναιτωλικός – Ατρόμητος
26/01/15 19:30 Πλατανιάς – Εργοτέλης

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr