Home SPORTS NEWS Επιστροφή Νίνη και πρόκριση (video)

Επιστροφή Νίνη και πρόκριση (video)

donis+karelis+ninis


Ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη σε μεγάλα κέφια (σκόραρε στην επανεμφάνισή του) ήταν εντυπωσιακός στο α’ ημίχρονο παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στα Χανιά (0-2), αλλά στο β’ μέρος κατέβασε τον διακόπτη. Οι Κρητικοί που έδωσαν σπουδαία μάχη, ισοφάρισαν 2-2 και πήραν μια ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφήνοντας πικραμένο τον Ολυμπιακό Βόλου που παρά τη νίκη του στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Χανιά – Παναθηναϊκός 2-2
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-2

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 7
Χανιά 5
Ολυμπιακός Βόλου 4
Παναιτωλικός 0

Ο Παναθηναϊκός με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα έπειτα από πολλά χρόνια και με τον Νίνη σε μεγάλα κέφια (σκόραρε στην επανεμφάνισή του έπειτα από δυόμισι έτη) ήταν εντυπωσιακός στο α’ ημίχρονο παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στα Χανιά (0-2), αλλά στο β’ μέρος κατέβασε τον διακόπτη. Οι Κρητικοί που έδωσαν σπουδαία μάχη, ισοφάρισαν 2-2 και πήραν μια ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αφήνοντας πικραμένο τον Ολυμπιακό Βόλου που παρά τη νίκη του στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η επάνοδος του Σωτήρη Νίνη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού οχτώ χρόνια μετά το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 2007, ήταν εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη. Ο Ελ Νίνιο σκόραρε, έβγαλε μια ασίστ, ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 45’ της αναμέτρησης και έδειξε ότι με την ποδοσφαιρική ποιότητα που διαθέτει μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι για το Τριφύλλι. Παράλληλα, όμως οι Πράσινοι έβγαλαν στο γήπεδο και τις αγωνιστικές τους αδυναμίες καθώς στο β’ μέρος χαλάρωσαν, κατέρρευσαν και δέχθηκαν δύο γκολ από τα εξαιρετικά Χανιά που λίγο έλειψε να πάρουν και τη νίκη. Εν τέλει πάντως πανηγύρισαν και οι δύο στο φινάλε καθώς το Τριφύλλι παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου ενώ οι Κρητικοί κατέκτησαν μια μεγάλη πρόκριση.

Α’ ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με έντεκα Ελληνες στη σύνθεσή του και τον 19χρονο Κότσαρη στο τέρμα (έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟ) ήταν απόλυτος κυρίαρχος στο α’ ημίχρονο. Μόλις στο 3’ ο Νίνης συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Καρέλη που νικήθηκε από τον Σικαλιά σε τετ α τετ, ενώ στην επαναφορά ο Νίνης με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 12’ ο Χουχούμης σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο Καρέληςκαι πάλι δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή. Στο 16’ ο Νίνης κινήθηκε κατά μέτωπο, ξεπέρασε τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με δύναμη και άνοιξε το σκορ (1-0) πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ! Στο 30’ ο Κλωναρίδης δέχθηκε την έξυπνη κάθετη του Νίνη. Ξεπέρασε δύο αντιπάλους και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0. Οι Πράσινοι συνέχισαν να ασκούν πίεση στα Χανιά και στο 39’ απώλεσαν νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία αρχικά με τον Καρέλη (αστόχησε πάλι σε τετ α τετ) και στη συνέχεια με τον Κλωναρίδη.

Β’ ημίχρονο
Εξίσου δυνατά μπήκε και στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που στο 53’ έχασε την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά του με τον Καρέλη που συνέχισε να είναι άστοχος σε τετ α τετ. Από εκεί και πέρα όμως οι Πράσινοι υπέστησαν μπλακ άουτ. Χαλάρωσαν, οι αλλαγές που έγιναν από τον Αναστασίου δεν έδωσαν την απαραίτητη φρεσκάδα και κάπως έτσι οι Πράσινοι ανέλαβαν ρόλο κομπάρσου σε αντίθεση με τα Χανιά που πρωταγωνίστησαν. Στο 75’ ο πρώην Πράσινος Στέλιος Κρητικός με σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από λανθασμένο διώξιμο του Τριανταφυλλόπουλου μείωσε σε 2-1, ενώ στο 84’ και πάλι από κακή απομάκρυνση του Τριανταφυλλόπουλου ο Πάγκαλος με δυνατό σουτ ισοφάρισε. Προηγουμένως, στο 78’ ο Πάγκαλος είχε σημαδέψει το δοκάρι του Κότσαρη, ενώ ο ίδιος παίκτες στις καθυστερήσεις αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ.

Παίκτης από «χρυσάφι»
Ο Σωτήρης Νίνης όσο είχε δυνάμεις ήταν εξαιρετικός. Για ένα ημίχρονο έδειξε ότι μπορεί να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό. Είχε ενέργεια, διάθεση, πάθος και φυσικά με το «γλυκό» πόδι του μοίρασε ασίστ και σκόραρε ένα καταπληκτικό γκολ.

Η σφυρίχτρα
Με λάθη η διαιτησία του Γιάχου που όμως δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε ένα εύκολο παιχνίδι.

Που κρίθηκε
Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Τα Χανιά εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια του Παναθηναϊκού στο β’ μέρος και παίζοντας καταπληκτικά μετέτρεψαν το 0-2 σε 2-2. Αν πάντως οι Πράσινοι ήταν περισσότερο εύστοχοι στις πολλές τελικές που είχαν στο α’ μέρος (μοιραίος ήταν, όπως και στα Γιάννενα ο Καρέλης) η έκβαση του αγώνα θα ήταν διαφορετική.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Χανιά: Σικαλιάς, Παγώνης, Μανωλάς, Γκότοβος, Κοντεών, Σιλιγαρδάκης, Εσόνο (56’ Καραγιάννης), Καραλής (66’ Μαρτσάκης), Γκούμας (73’ Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77’ Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Λαγός, Ντίνας, Νίνης (71’ Μπούι), Κλωναρίδης (71’ Μπαϊράμι), Καρέλης.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr