Home SPORTS NEWS Ο Αστέρας το …τέρας και το άλλοθι! – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ

Ο Αστέρας το …τέρας και το άλλοθι! – Πανόραμα Σούπερ Λιγκ

tripoli


Καθολική επικράτηση του Αστέρα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 3-0! Η ομάδα της Τρίπολης χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να καθαρίσει τον δικέφαλο που έπαψε να θυμίζει με ομάδα τίτλου…

Ένα ημίχρονο χρειάστηκε ο Αστέρας για να υποτάξει πλήρως τον ΠΑΟΚ και να φτάσει στο 3-0. Οι γηπεδούχοι είχαν πάθος, έβγαλαν πολλές φάσεις και εν τέλει σκόραραν τρία γκολ. Ο ΠΑΟΚ έχει το άλλοθι των λανθασμένων αποφάσεων του Καλογερόπουλου στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά αγωνιστικά δεν είναι ισχυρό. Κι αυτό διότι ο δικέφαλος ήταν σκιά του καλού του εαυτού, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα και γενικά νικήθηκε κατά κράτος από έναν καλύτερο αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο.

Α’ Ημίχρονο: Μόλις στο 3′ ο Μπαράλες έπιασε κεφαλιά ψαράκι η μπάλα πέρασε άουτ, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε ήδη φανερώσει τα προβλήματα στην άμυνα. Στο 6′ ο Ζησόπουλος ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Τζανδάρη, ο Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι. Η μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα χάθηκε, καθώς ο Ιτάνζ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πέναλτι του Μπαράλες. Ο Αστέρας πάντως έμοιαζε ασταμάτητος και ο ΠΑΟΚ σκιά του εαυτού του…

Δεν πέρασαν πάνω από τρία λεπτά για να βρεθούν οι πάικτες του Αναστασιάδη πίσω στο σκορ. Ο Μάσα έβγαλε τη διαγώνια μπαλιά προς την περιοχή, ο Γιαννιώτας κατέβασε και σκότωσε τον Ιτανζ για το 1-0. Μία φάση για την οποία οι πάικτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Περέιρα δεν κατάφεραν αν προβληματίσουν τους αντιπάλους τους.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Αστέρα που δε κάθε φάση ήταν κίνδυνος θάνατος για την ούτως ή άλλως ευάλωτη άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 26′ ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα οφ σάιντ τον Μπαράλες που σκόραρε στη συνέχεια της φάσης, περνώντας και τον Ιτάνζ, ενώ 4 λεπτά αργότερα από μπέρδεμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σανκαρέ πλήγωσε με κοντινή προβολή για δεύτερη φορά τον δικέφαλο.

Απόλυτα δίκαιο το προβάδισμα των γηπεδούχων σύμφωνα με τα πεπραγμένα μετά από μισή ώρα παιχνιδιού. Μάλιστα, αμέσως μετά, μετά τη λανθασμένη έξοδο του Ιτανζ σε εκτέλεση κόρνερ ο Αθανασιάδης απεσώβησε σίγουρο γκολ όταν ο Σανκαρέ σούταρε σε κενή εστία.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά έφτασε κοντά στο γκολ στο 32′ όταν ο Κοσίτσκι βγήκε από την ετία του για να διώξει αλλά το μακρινό πλασέ του Γκολάσα πέρασε μόλις άουτ. Στο 44′ το γυριστό βολές του Μάσα έδιωξε δύσκολα ο Ιτάνζ, αλλά τα βάσανα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δεν είχαν τελειώσει. Το λάθος του Ρατς στην αμέσως επόμενη φάση εκμεταλλεύτηκε ο δαιμόνιος Γιαννιώτας που έμεινε όρθιος από το μαρκάρισμα και σημείωσε ένα παλικαρίσιο γκολ για το 3-0. Ήταν το καλύτερο ημίχρονο του Αστέρα στο πρωτάθλημα και παράλληλα μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ.

Β’ Ημίχρονο: Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ότι οι γηπεδούχοι θα κατέβαζαν ταχύτητα. Δεν είχαν και πολλούς λόγους να επιτεθούν. Με το σκορ στο 3-0 περίμεναν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και στήριξαν το παιχνίδι τους στις αντεπιθέσεις, κυρίως απο Γιαννιωτα και Μασα. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο άνευρος που ακόμα και με αυτή την εικόνα ήταν πολύ πιο πιθανό το τέταρτο γκολ του Αστέρα από τη μείωση του σκορ. Οι φάσεις λιγόστεψαν και το παιχνίδι κυλούσε με πολύ μεγαλύτερη ηρεμία συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Στο 55′ ο Κοσίτσκι πρόλαβε με έξοδο τον Μακ, ενώ το κέντρο άμυνας του Αστέρα ήλεγξε με σχετική ευκολία τα γεμίσματα. Στο 73΄ο Βίτορ έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Λούι σε αντεπίθεση τρεις με δύο για αν φτάσουμε στις καθυστερήσεις που ο Αστέρας σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Μάσα μπήκε στην περιοχή από διαγώνια θέση πλάσαρε τον Ιτάνζ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ετεροχρονισμένα ο βοηθός έδειξε οφ σάιντ. Το ριπλέι δεν τον δικαιώνει, καθώς από την στιγμή της κόντρας στον πάιχτη του Αστέρα, ο Μάσα καλύπτεται.

Που κρίθηκε: Στην ανωτερότητα των γηπεδούχων την ώρα που ο ΠΑΟΚ έδειξε κατώτερος της περίστασης για ένα εκ των προτέρων κρίσιμο ματς. Πολύ επιθετικός ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε φάσεις και δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή των φιλοξενούμενων.

Παίκτης από χρυσάφι: Αναμφίβολα ο Γιαννιώτας, ο οποίος σημέιωσε δύο γκολ και γενικά ήταν το “α” της επίθεσης των γηπεδούχων. Όσο για το “ω”. Σίγουρα ο Μάσα! Άθόρυβη μεν, πολλή δουλειά δε, από τον Αργεντινό. Σε αυτόυς τους δύο προσθέστε και τον Σανκαρέ, του οποίου οι προωθήσεις προβλημάτισαν πολύ τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο έξτρα παίκτης που δεν είχε υπολογίσει η άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η σφυρίχτρα: Δεν ήταν καλή η διαιτησία του Καλογερόπουλου και των βοηθών του. Στο πέναλτι του 6′ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ανατροπή στον Ζησόπουλου γίνεται εκτός περιοχής. Στο γκολ του Γιαννιώτα το ριπλέι δείχνει ότι ο επιθετικός του Αστέρα παίρνει βοήθεια από την πρόσκρουση της μπάλας στο χέρι του και οι πάικτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν την ώρα που έγινε η φάση. Στο 26′ ο Μπαράλες σκοράρει φεύγοντας από κανονική θέση, οφ σάιντ έδειξε ο βοηθός, ενώ λανθασμένη υπόδειξη υπάρχει και στον Γιαννιώτα στις αρχές του δεύτερου μέρους. Τέλος το γκολ του Αστέρα στο 90+3′ είναι κανονικό, καθώς τη στιγμή της κόντρας σε παίκτη του Αστέρα, ο Μάσα καλύπτεται.

Αστέρας Τρίπολης:  Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Μουνάφο (89′ Τίε Μπι), Ζησόπουλος, Μάσα, Ρόλε (65′ Κουρμπέλης), Γιαννιώτας (80′ Παντελιάδης), Μπαράλες

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας (59′ Παπαδόπουλος), Τζανδάρης (69′ Kίτσιου), Μαντούρο, Γκολάσα (40′ Μακ), Σαλπιγγίδης, Περέιρα, Αθανασιάδης

Γκολ: 9′, 45′ Γιαννιώτας, 30’Σανκαρέ

Κάρτες: 6′ Τζανδάρης, 27′ Μπαράλες, 37′ Σκόνδρας, 52′ Ρόλε, 70′ Γιαννιώτας, 77′ Μαντούρο, 85′ Κουρμπέλης, 87′ Αθανασιάδης

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Βέροια-Καλλονή 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πλατανιάς-Πανιώνιος 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 11/1
ΟΦΗ-Κέρκυρα 11/1
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 11/1
Πανθρακικός-Ατρόμητος 11/1
Ξάνθη-Ολυμπιακός 11/1

Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 0-3 α.α.

Η βαθμολογία (σε 16 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 37 -17αγ.
2. Ολυμπιακός 36
3. Αστέρας Τρίπολης 31 -17αγ.
4. Παναθηναϊκός 30
5. Παναιτωλικός 27
6. Βέροια 26 -17αγ.
7. Ξάνθη 25
8. Ατρόμητος 24
. ΠΑΣ Γιάννινα 24
10. Καλλονή 23 -17αγ.
11. Κέρκυρα 21
. Πλατανιάς Χανίων 21 -17αγ.
13. Λεβαδειακός 18 -17αγ.
14. ΟΦΗ 17
15. Πανιώνιος 15 -17αγ.
16. Πανθρακικός 13
17. Εργοτέλης 11
18. Νίκη Βόλου 7 -17αγ.

Η επομενη αγωνιστική (18η)

14/01/15 15:00     Πανθρακικός – A.O.K. Κέρκυρα
14/01/15 15:00     Εργοτέλης – Πανιώνιος
14/01/15 17:15     Ξάνθη – Βέροια
14/01/15 17:15     Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα
14/01/15 17:15     Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός
14/01/15 17:15     Παναιτωλικός – ΟΦΗ
14/01/15 19:30     ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ
15/01/15 19:30     Πλατανιάς – Ατρόμητος
15/01/15 19:30     Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός