Home SPORTS NEWS Παραβίαση με Μπεργκ – Ερυθρόλευκος «κυβερνήτης»!

Παραβίαση με Μπεργκ – Ερυθρόλευκος «κυβερνήτης»!

berg


Το πάθος, η ένταση, η αδρεναλίνη της Λεωφόρου και ένα γκολ του Μάρκους Μπεργκ χάρισαν στον Παναθηναϊκό μια σημαντική νίκη (1-0) επί της Καλλονής.

Οι Πράσινοι που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στο… πούλμαν που έστησε η ομάδα της Λέσβου μπροστά από το τέρμα της, λυτρώθηκαν στο 78’ από τον Σουηδό κανονιέρη, ο οποίος τη Δευτέρα θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το Τριφύλλι μέχρι το 2018 προκειμένου να ηγηθεί στην ομάδα της επόμενης τριετίας. Οι Πράσινοι έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Γιάχου, ο οποίος ελέγχεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ του Παναθηναϊκού . Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Μαλτέζος γκολκίπερ της Καλλονής, ο οποίος πραγματοποίησε καταπληκτικές επεμβάσεις…

Α’ Ημίχρονο

Με εφτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα συγκριτικά με την αναμέτρηση για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη με την Ξάνθη (1-1), παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου , ο οποίος διατήρησε μόνο τους Ταυλαρίδη,Σίλντενφελντ , Ζέκα και Κλωναρίδη. Το σύστημα που επέλεξε ο 41χρονος κόουτς ήταν το σύνηθες, για εντός έδρας ματς, 4-4-2 με ρόμβο με τον Πέτριτς σε επιτελικό ρόλο και τους Μπεργκ, Κλωναρίδη στην επίθεση . Και πάλι όμως παρά τη συντριπτική κατοχή μπάλας (63-37%) υπέρ του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι απείλησαν ελάχιστα την Καλλονή, μολονότι πίεσαν ασφυκτικά μετά το 20’. Τους έλειψαν όμως οι πολλές μεγάλες φάσεις και κάπως έτσι πέρασε ένα ακόμη …άσφαιρο πρώτο ημίχρονο. Για πρώτη φορά οι Πράσινοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 25’ όταν ο Μπούρμπος με μακρινό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Εν συνεχεία στο 34’ ο Μπεργκ αντί να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Ζέκα… απομάκρυνε με το κεφάλι, ενώ στο 45’ χάθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία όταν ο Πράνιτς επιχείρησε σέντρα-σουτ με δύναμη, η μπάλα προσέκρουσε στα σώματα και κατέληξε στον Σίλντενφελντ που προ κενής εστίας από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η Καλλονή από την άλλη πλευρά, που παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Βαγγέλη Βλάχο, μολονότι φάνηκε να μπαίνει στο γήπεδο με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και όχι… αντι-ποδόσφαιρο, όσο περνούσε η ώρα κλεινόταν στην άμυνά της, φτάνοντας σε σημείο να παίζει με έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πλησίασε καν στο τέρμα του… θεατή Λουκ Στιλ .

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο γκολ από τα… αποδυτήρια για τον Παναθηναϊκό και τα δύο όμως ακυρώθηκαν ορθώς ως οφσάιντ. Στο 46’ ο Πέτριτς σούταρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπεργκ, που ήταν εκτός θέσης, και κατέληξε στα δίχτυα του Χογκ , ενώ σε παρόμοια φάση στο 48’, ο Πράνιτς σέντραρε και ο Μπεργκ, που ήταν ξανά εκτεθειμένος, σκόραρε αλλά το τέρμα που πέτυχε δεν μέτρησε και πάλι σωστά. Η ομάδα του Αναστασίου δεν κατέβασε ρυθμό και συνέχισε να πιέζει την Καλλονή που είχε κλειστεί στα καρέ της. Στο 62’ ο Χογκ πραγματοποίησε καταπληκτική διπλή επέμβαση σε δύο σουτ του Μπεργκ, έπειτα από σέντρα του Χουχούμη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Καρέλης , σε άδειο τέρμα από πολύ πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά…
Στο 59’ και στο 64’ οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Μπεργκ, αρχικά σε τράβηγμα του Τσαμπούρη και στη συνέχεια σε νέο τράβηγμα του Πιπίνη αλλά ο Γιάχος δεν είδε κάτι μεμπτό. Παρά την ένταση και το άγχος για την επίτευξη ενός γκολ, οι παίκτες του Αναστασίου επέδειξαν υπομονή στο παιχνίδι τους και δικαιώθηκαν στο 78’. Ο Χουχούμης σέντραρε προς τη μικρή περιοχή της Καλλονής, ο Πιπίνης στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα προς τον Χογκ που αιφνιδιάστηκε και προτού αντιδράσει είδε τον Μπεργκ να σπρώχνει την μπάλα στο άδειο τέρμα σε ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρα του. ΟΠαναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ και στο 84’ με τον Πέτριτς αλλά και πάλι ο Χογκ απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ. Η Καλλονή έπειτα από 90’ δεν έκανε ούτε μισή φάση για γκολ…
Πλέον ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με ηρεμία και αρκετές ημέρες για να ξεκουραστεί στη ρεβάνς (1-1) του Κυπέλλου με την Ξάνθη την ερχόμενη Πέμπτη…

Παίκτης από «χρυσάφι»

Ο Μάρκους Μπεργκ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα λόγω του νικητήριου γκολ που πέτυχε αλλά ο Χογκ ήταν ο πραγματικός πρωταγωνιστής καθώς με τις επεμβάσεις του έσωσε πολλές φορές την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα

Με αρκετά λάθη η διαιτησία του Γιάχου, ο οποίος ορθώς ακύρωσε ως οφσάιντ τα δύο γκολ του Μπεργκ στο 46’ και στο 48’ αλλά λανθασμένα δεν καταλόγισε πέναλτι πάνω στον Σουηδό στο 59’ και στο 64’ έπειτα από τράβηγμα του Τσαμπούρη και του Πιπίνη.

Έτσι κρίθηκε

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε υπομονή στο παιχνίδι του. Και μολονότι το ματς δεν πήγαινε όπως θα το ήθελε, και απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα, οι ποδοσφαιριστές του Αναστασίου έψαχναν ορθολογικά τρόπο για να σπάσουν το αμυντικό τείχος της Καλλονής. Η υπομονή τους δικαιώθηκε στο 78’ με τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε το έβδομο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (73’ Ατζαγκούν), Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης , Λαγός , Πράνιτς (53’ Ντίνας), Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης (53’ Καρέλης), Μπεργκ.

Καλλονή: Χογκ, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Αντέγιο , Αναστασιάδης , Μαρτσέλο Αλβες (85’ Στεφάνοβιτς), Καλτσάς(81’ Αγρίτης), Μίνγκας , Λεοζίνιο , Καμαρά (62’ Ναβάρο), Μανούσος .

Επιβλητική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό και νίκη με 3-0 στο Ηράκλειο απέναντι στον προβληματικό ΟΦΗ που σε κανένα σημείο δεν σταμάτησε να μάχεται, αλλά αυτή ήταν η βραδιά των πρωταθλητών.

Κυβέρνηση …σχημάτισαν οι ερυθρόλευκοι στο Ηράκλειο. Έπαιξαν ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο (ειδικά στο α’) και φιλοδώρησαν τον προβληματικό μεν, αξιόμαχο δε, ΟΦΗ, με τρία τέρματα. Σκόραραν οι Ντομίνγκες ,Φορτούνης και Μήτρογλου για τη διατήρηση του +2 από τον ΠΑΟΚ μετά από 20 αγώνες .

Α’ Ημίχρονο: Ο Ολυμπιακός επέβαλλε την κυριαρχία του από τα πρώτα λεπτά και άρχισε να σφυροκοπεί την άμυνα του ΟΦΗ. Μόλις στο 9′ ο Σιόβας υποδέχτηκε την μπάλα μόνος σε κενή εστία, μετά την υπέροχη ενέργεια του Μήτρογλου αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε αουτ. Η ομάδα του Περέιρα ξεδίπλωσε τις αρετές της γήπεδο παίζοντας ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλάζοντας την μπάλα ιδανικά, ανεβάζοντας τους ακραίους και γενικά προβλημάτισε πολύ τον ευάλωτο ΟΦΗ. Με κατοχή που έφτασε το 75-25% οι ερυθρόελυκοι έβγαλαν φάσεις με Αφελάι (14′) και Ντομίνγκες (21′) πλασέ άουτ. Εφ όσον ο Λόρια είπε όχι αυτή η υπεροχή δεν καρποφόρησε μέχρι το 30′ όταν ο Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ και ο Κάλαιτζιτς σχεδόν απερίσκεπτα ύψωσε το χέρι βρισκόμενος στο τείχος. Η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα του και ο Τριτσώνης έδειξε άσπρη βούλα. Ο Τσόρι πήρε φόρα και νίκησε τον Λόρια για το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Πολλά νεύρα στη συνέχεια από τους γηπεδούχους, οι οποίοι επιστράτευσαν πολλή δύναμη στο παιχνίδι τους. Μία καλή στιγμή κατάφερε να βγάλει ο ΟΦΗ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μέγιερι στο 44′ έδιωξε με υπερένταση την πολύ επικίνδυνη σέντρα του Μερεμπασβίλι στο δεύτερο δοκάρι.

Β’ Ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι παρά τα μεγάλα προβλήματα δεν σταμάτησαν να είναι στον αγωνιστικό χώρο μια αξιόμαχη ομάδα. Η τελευταία ευκαιρία όμως για να κάνουν κάτι καλό παρουσιάστηκε νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 51′ ο Τζορτζ βρέθηκε στην πλάτη άμυνας του Ολυμιακού πέρασε και τον Μέγιερι, αλλά το πλασε΄του πρόλαβε πάνω στη γραμμή ο Σιόβας. Τον ρυθμό του Ολυμπιακού έκοψε σε μεγάλο βαθμό και η 9λεπτη διακοπή. Με την επανέναρξη του ματς, οι ερυθρόελυκοι δεν ήταν αυτοί του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ ισορρόπησε αριθμητικά τις φάσεις και μέχρι το 75′ το ματς ήταν ακόμα στο εύθραυστό 0-1. Ο Περέιρα έβγαλε τον πολύ καλό Ντομίνγκες για να ρίξει στην αναμέτρηση τον Φορτούνη, ο οποίος μετά από 30 δευτερόλεπτα σκόραρε. Το λάθος από τον Δαμιανάκη έστρωσε την μπάλα στα πόδια του και ο Φορτούνης είπε ευχαριστώ για το δώρο και το 2-0. Γενικά πάντως οι συνεργασίες στην επίθεση του Ολυμπιακού ήταν ένα επίπεδο πάνω από το μέσο όρο των παιχνιδιών του στη Σούπερ Λιγκ. Η καλύτερη από αυτές έλαβε σάρκα και οστά στο 88′, ακριβώς μετά την κεφαλιά του Τζορτζ που πέρασε μόλις άουτ. Ο Φορτούνης, έβγαλε για τον Αφελάι, αυτός πάσαρε στονΚασάμι και ο Ελβετός έβγαλε την ασίστ για τον Μήτρογλου, ο οποίς τελείωσε με υποδειγματικό πλασέ τη φάση. Το 3-0 πιστοποιούσε την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ματς, ενώ οι “μπλε” συνέχισαν να πιέζουν μέχρ το τέλος του ματς, κατ’ εντολή Περέιρα που δεν σταμάτησε να τους φωνάζει μέχρι να τελειώσει το ματς.

Που κρίθηκε: Στη ανωτερότητα του Ολυμπιακού, στην καλή του πίεση και γενικά στη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες . Το γκολ του Φορτούνη ήταν άκρως καθοριστικό καθώς για ένα 15λεπτο περίπου η ομάδα του Περέιρα έδειξε να παίζει με τη φωτιά .

Πάικτης από χρυσάφι: Ίσως ο Κασάμι, με πολλή και αθόρυβη δουλειά στον χώρο του κέντρου. Μαζί του οι Ντομίνγκες και Φορτούνης.

Η σφυρίχτρα: Σωστός ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του στις περισσότερες αποφάσεις, όπως και στον πειθαρχικό έλεγχο. Καμία αμφιβολία και για την ορθότητα της απόφασής του στην φάση του πέναλτι .

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός, Μονιάκης (90+8′ Μανιδάκης), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος (90+3′ Μαραθιανός), Ροβίθης (70′ Μακρής), Κουτσιανικούλης , Γκιόργκι, Τζορτζ.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Ελαμπντελαουί , Αυλωνίτης , Σιόβας, Μαζουακού , Μανιάτης , Κασάμι (90+4′ Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (84′ Ντουρμάζ), Αφελάι, Ντομίνγκες (74′ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Γκολ : – / 30′ (πεν.) Ντομίνγκες, 74′ Φορτούνης, 88′ Μήτρογλου

Κάρτες: 8′ Ροβίθης, 29′ Κάλαϊτζιτς, 45+1′ Μερεμπιασβίλι, 90+9′ Τζορτζ / 12′ Αυλωνίτης, 41′ Μαζουακού

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 24 Ιανουαρίου

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανθρακικός – Λεβαδειακός 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Κέρκυρα – Βέροια 4-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός – Καλλονή 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 0-3 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου

(17:15) Παναιτωλικός – Ατρόμητος
(19:30) Πλατανιάς – Εργοτέλης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 48
2. ΠΑΟΚ 46
3. Παναθηναϊκός 40
4. Αστέρας Τρίπολης 35
5. Παναιτωλικός 31 -19αγ.
6. Βέροια 30
7. Ατρόμητος 29 -19αγ.
8. Ξάνθη 28
. ΠΑΣ Γιάννινα 28
10. Κέρκυρα 25
11. Καλλονή 24
12. Πλατανιάς Χανίων 22 -19αγ.
13. Πανθρακικός 21
. Λεβαδειακός 21
15. Πανιώνιος 16 -19αγ.
16. ΟΦΗ 14
17. Εργοτέλης 12 -18αγ.
18. Νίκη Βόλου 7
* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

31/01/15 15:00 Πανιώνιος – Πανθρακικός
31/01/15 17:15 Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης
31/01/15 19:30 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός
01/02/15 15:00 Παναθηναϊκός – Πλατανιάς
01/02/15 17:15 Λεβαδειακός – Ξάνθη
01/02/15 17:15 Ατρόμητος – ΟΦΗ
01/02/15 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα
01/02/15 19:30 Βέροια – Ολυμπιακός