Home SPORTS NEWS Έτσι κάνουν… χαλί το γήπεδο οι Ουκρανοί (pics)

Έτσι κάνουν… χαλί το γήπεδο οι Ουκρανοί (pics)

ukrainestadium


Μπορεί το Κίεβο να είναι παγωμένο όταν θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης όμως το γήπεδο αναμένεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Ντνίπρο όχι στη φυσική της έδρα αλλά στο Κίεβο και συγκεκριμένα στο National Sports Complex “Olimpiyskiy”.

Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι, 70.050 θέσεων, το οποίο ήταν και το μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα στο Euro 2012, όπου διοργανώθηκε σε Ουκρανία και Πολωνία! Το 90 χρόνων γήπεδο, ανακαινίστηκε πριν από τους αγώνες του Euro και έχει εφοδιαστεί με όλες τις προηγμένες τεχνολογίες, σε όλα τα επίπεδα!

Το γήπεδο περιβάλλεται από στίβο και έχει μία πανέμορφη οροφή, η οποία καλύπτει το 100% της εξέδρας. Το κόστος της ανακατασκευής έφτασε τα 320 εκατομμύρια ευρώ και εκεί διεξήχθη και ο τελικός της συγκεκριμένης διοργάνωσης, ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία (4-0 υπέρ της πρώτης).

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η παρουσίαση του γηπέδου στους δημοσιογράφους. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι πριν από μόλις τέσσερις ημέρες το γήπεδο ήταν κάτασπρο από το πολύ χιόνι που έπεσε, την ημέρα της παρουσίασης ο αγωνιστικός χώρος δεν είχε ίχνος χιονιού και ήταν πραγματικά σε εξιαρετική κατάσταση.

Φυσικά αυτό δεν έγινε από μόνος αλλά έβαλαν το χεράκι τους οι Ουκρανοί, οι οποίοι έχουν φροντίσει να διαθέτουν την απαραίτηση τεχνιολογία προκειμένου να θερμάνουν τον χλοοτάπητα.

Συγκεκριμένα, ένα μηχάνημα που βρίσκεται συνήθως στο στίβο που περιβάλλει τον αγώνιστικό χώρο, διαθέτει φωτισμό μέσω του οποίου ο χλοοτάπητας λαμβάνει ότι ακριβώς θα ελάμβανε εάν φωτιζόταν από τον ήλιο. Πρόκειται για κινητή ειδική εγκατάσταση που αποτελεί υποκατάστατο του φωτός του ήλιου και χρησιμοποιείται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Το χιόνι λιώνει αμέσως και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.
Η περιοδεία των δημοσιογράφων έγινε με αφορμή την έναρξη της σεζόν με τον αγώνα της Ντνίπρο με τον Ολυμπιακό. Αρχικά, επισκέφθηκαν το φαστ φουντ του γηπέδου με το επικαιροποιημένο μενού αλλά και τις οικολογικές συσκευασίες για τα τρόφιμα.

Βέβαια οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ήθελαν να δουν την κατάσταση του χλοοτάπητα. Εκεί τους ξενάγησε ο επικεφαλής των γεωπόνων, Βίκτορ Γιαρομένκο, ο οποίος δήλωσε: «Χάρη στην ομάδα των επαγγελματιών που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα, ο τάπητας είναι σε άριστη κατάσταση».

Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης επισκέφθηκαν ακόμα τα αποδυτήρια, το ιατρικό κέντρο, τους χώρους συνεντεύξεων, τη μόνιμη έκθεση – μουσείο για τα 90 χρόνια του γηπέδου, τις σουίτες, τα καταστήματα για τους οπαδούς.

Την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο, η θερμοκρασία αναμένεται να είναι μονίμως κάτω από το μηδέν. Παρά το γεγονός αυτό όλα δείχνουν ότι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν θα απασχολήσει κανέναν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr