Home SPORTS NEWS Φτερούγισμα… Ευρώπης για τα «καναρίνια» ξανά με Άλβες

Φτερούγισμα… Ευρώπης για τα «καναρίνια» ξανά με Άλβες

panseraikos


Αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός συνέτριψε με 4-0 τον Εργοτέλη στο Αγρίνιο και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Φωτάκης , Άλβες (2) και Κάπελ οι σκόρερ, δύο δοκάρια για την ομάδα του Χάβου. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Σκαραμοτσίνο και Μαρτίνες.

Η διαφορά δυναμικότητας αλλά και η βαθμολογική απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων αποτυπώθηκε με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο στο χορτάρι του γηπέδου του Αγρινίου. Ο Παναιτωλικός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του από τον Εργοτέλη και απέδειξε για ποιον λόγο θεωρείται φαβορί για την κατάληξη μιας εκ των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

1ο ημίχρονο: Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης για την 22η αγωνιστική της Super League ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μάκη Χάβου. Μόλις στο 9ο λεπτό οι γηπεδούχοι έστειλαν… το μήνυμα στους κρητικούς όταν ο εξαιρετικός Σκαραμοτσίνο σέντραρε από τα αριστερά, ο Φωτάκης βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, έκανε το πλασέ όμως, ο Σαράνοφ απέκρουσε ενστικτωδώς. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Γοδόι τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Εργοτέλη και στο 19′ ήρθε το γκολ. Φάση καρμπόν με αυτή του 9ου λεπτού, ο Σκαραμοτσίνο “σέρβιρε” και ο Φωτάκης με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση ευστόχησε για το 1-0 του Παναιτωλικού.

Χρειάστηκε να περάσουν 36 λεπτά για να επισκεφτεί ο Εργοτέλης την περιοχή του Παναιτωλικού και να… νιώσει ο Στεφανάκος ότι είναι κι αυτός πρωταγωνιστής του ματς όταν μπλόκαρε εύκολα μετά από το πλασέ του Λουβιόν. Τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση 45 λεπτών ο Παναιτωλικό πέτυχε και δεύτερο γκολ “κλειδώνοντας” το “τρίποντο”. Ο Μπεχαράνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Σαράνοφ και με προβολή “έγραψε” το 2-0. Το ημίχρονο στο Αγρίνιο έκλεισε με δοκάρι για τους γηπεδούχους μετά από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες.

2ο ημίχρονο: Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός κατέβασε ταχύτητα. Έδωσε χώρους στον Εργοτέλη όμως, οι κρητικοί δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν και να απειλήσουν ουσιαστικά. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να είναι το απόλυτο αφεντικό και στο 63′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν ο Κάπελ νίκησε τον Σαράνοφ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Στεφανάκος είπε “όχι” στον Καλέ. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Χάβου έκαναν διαχείριση και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλβες έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Που κρίθηκε: Στην καθολική ανωτερότητα του Παναιτωλικού.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Δύσκολο να επιλέξεις καθώς είναι περισσότεροι του ενός οι διακριθέντες του Παναιτωλικού. Ψηφίζουμε Σκαραμοτσίνο.

Η “σφυρίχτρα”: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη και οι υποδείξεις των βοηθών του, σ’ ένα εύκολο διαιτητικά ματς.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Χάβος): Στεφανάκος, Κούσας, Ρουσκουσέδα (Βιγιαφάνιεζ 66′), Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ (Θεοδωρίδης 80′), Μαλεζάς , Γοδόι, Σκαραμοτσίνο, Μαρτίνεζ (Λάζαρ 74′), Φωτάκης.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Παπουστογιαννόπουλος, Βασιλείου

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Χαντί (Τζίλας 46′), Καζναφέρης, Καλέ, Κοζορώνης, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν,Γκέντσογλου (Μποέ Κανέ 21′), Γιουσούφ (Ολαϊτάν 68′), Ουλά.

Στον πάγκο παρέμειναν οι Γ. Δερμιτζάκης, Λυκογιάννης , Τζανακάκης, Φιντέλεφ.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr