Home SPORTS NEWS Μουντιάλ και μετά… Χριστούγεννα! (Video)

Μουντιάλ και μετά… Χριστούγεννα! (Video)

mudialqatar


Τα πάνω κάτω φαίνεται πως φέρνει η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ. Η ομάδα εργασίας της FIFA έχει συστήσει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 θα πρέπει ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου και να ολοκληρωθεί 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα! Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου. Αυτό το γεγονός ανατρέπει ολόκληρη τη σεζόν στον πλανήτη και είναι σαφές ότι οι σύλλογοι δεν είναι θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσημα αντέδρασε η αγγλική λίγκα. Στο παρελθόν και η Ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων ποδοσφαίρου έχει εκφράσει την αντίθεσή της σ’ αυτό το ενδεχόμενο και με δηλώσεις του προέδρου της Καρλ Χάϊντς Ρουμενίγκε!

Αυτό που έγινε μάλιστα γνωστό είναι πως η ομάδα εργασίας της FIFA προτείνει η διάρκεια του Μουντιάλ να περιοριστεί. Πάντως η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται να γίνει γνωστή στα τέλη Μαρτίου.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων για έξι μήνες, η ομάδα εργασίας για τον καταρτισμό του προγράμματος για την περίοδο 2018-2024 από την αρμόδια επιτροπή της FIFA εισηγήθηκε ότι ενδεδειγμένη περίοδος για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης στο Κατάρ είναι από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η πρόταση φέρεται να έχει τη στήριξη και των έξι ηπειρωτικών ομοσπονδιών, θα πρέπει όμως να συζητηθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA, που θα συνεδριάσει στη Ζυρίχη στις 19 και 20 Μαρτίου.
Η ομάδα εργασίας προτείνει να μειωθεί η διάρκεια της διοργάνωσης. Ακόμη, εξετάζεται η πιθανότητα τέλεσης του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2021 σε άλλη χώρα της Ασίας.
Στις συζητήσεις για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνομοσπονδιών, των εθνικών ομοσπονδιών, των λιγκών, των ομάδων και της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022, ακόμη και γιατροί της FIFA.

Το μείζον πρόβλημα, βεβαίως, σε αυτή την περίπτωση είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τροποποιηθεί το καλαντάρι εκείνης της χρονιάς, αφού η πρόταση «κόβει» στα τρία την αγωνιστική περίοδο για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές λίγκες.
Όπως είναι διαμορφωμένη τώρα η κατάσταση η αγγλική πρέμιερ λιγκ, η γερμανική μπουντεσλίγκα, η ισπανική πριμέρα ντιβισιόν, η ιταλική Serie A και η γαλλική Ligue 1 θα πρέπει να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, να διακόψουν για το Μουντιάλ και ύστερα να συνεχίσουν εκ νέου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κορυφαίους άσους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οργανισμός των οποίων θα δοκιμαστεί σκληρά.

Όπως είπαμε, η πρώτη επίσημη αντίδραση ήρθε από την Αγγλία και τον διευθύνοντα σύμβουλο της λίγκας, Ρίτσαρντ Σκoύντεμορ. «Είμαι πολύ απογοητευμένος, μιλώ δε όχι μόνο εκ μέρους της πρέμιερ λιγκ, αλλά και των υπόλοιπων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων», υπογράμμισε ο Σκούντεμορ.
«Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δίνουν τους περισσότερους παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, άρα δεν ξέρω πώς θα συμβιβαστεί η πρόταση της FIFA με τα καλαντάρια των εθνικών λιγκών. Δεν θεωρώ ότι αυτή η εισήγηση είναι για το καλό του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε με σαφήνεια ο υψηλόβαθμος παράγοντας.

Να θυμίσουμε πως οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ πριν από την ανάληψη της διοργάνωσης είχαν υποστηρίξει ότι οι συνθήκες και το καλοκαίρι μέσα στα γήπεδα θα είναι βιώσιμες, καθώς θα χρησιμοποιήσουν εξελιγμένες τεχνολογίες που αλλάζουν θερμοκρασία στον αέρα. Υποσχέθηκαν μάλιστα την εγκατάσταση αυτών των νέων τεχνολογικών μέσων στα γήπεδα, στους αγωνιστικούς χώρους, στα αποδυτήρια, στα προπονητήρια, στις κερκίδες, στους διαδρόμους και στις μπουτίκ των σταδίων. Από την άλλη, οι σύλλογοι της Ευρώπης από την πρώτη στιγμή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το να γίνει το Μουντιάλ του 2022 χειμώνα, κάτι που αν τελικά γίνει, θα αλλάξει το καλαντάρι όλη της σεζόν!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr