Home SPORTS NEWS Στο… σκαμνί και Μπαρτομέου, «Μπάρτσα»

Στο… σκαμνί και Μπαρτομέου, «Μπάρτσα»

bernobeu


Η υπόθεση με την φοροδιαφυγή στη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα , συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αρχές της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να είναι πλέον επίσημα κατηγορημένοι τόσο τον Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου όσο και ο σύλλογος της Βαρκελώνης… Οργισμένη αντίδραση από τους «μπλαουγκράνα»

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου οφείλει να παρουσιαστεί στις 13/02, στις 11 το πρωίτοπική ώρα, ενώπιον του δικαστή Πάμπλο Ρουθ και να λογοδοτήσει για όσα συνέβησαν το 2001 όταν αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής από τη Σάντος! Την ίδια ημέρα και μισή ώρα νωρίτερα κλήθηκε να δώσει εξηγήσει και η διοίκηση της «Μπάρτσα»!

Εδώ να πούμε πως η κλήση του δικαστή έγινε χωρίς να έχουν συμπληρωθεί 24 ώρες από την έκδοση του πορίσματος της εφορίας. Με βάση αυτό το πόρισμα η φοροδιαφυγή άγγιξε το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, μετά το πόρισμα των οικονομικών αρχών, οι δικαστικές κινήθηκαν άμεσα και προχώρησαν στην έκδοση των κλητεύσεων.

Η Μπαρτσελόνα εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εκφράζουμε την έκπληξη, την οργή και την αντίθεσή μας με την κλήση του συλλόγου σε δίκη για αδικήματα που φέρεται να έγιναν σχετικά με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Τους τελευταίους μήνες, ο σύλλογος έχει αποδείξει την αθωότητά του παρουσιάζοντας τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί. Όλα έγιναν νομότυπα και τονίζουν πως αυτό θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο».

Να θυμίσουμε πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε… σκάσει το θέμα από πολιτική εφημερίδα, η διοίκηση της «Μπάρτσα» είχε ανακοινώσει επίσημα πως η μεταγραφή του Νεϊμάρ κόστισε 57,1 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνατης εισαγγελίας έδειξε ότι οι «μπλαουγκράνα» έπρεπε να καταβάλουν και άλλα 12,1 εκατομμύρια ευρώ, απόαπόκρυψη φόρων, τα οποία πρέπει να προστεθούν στα 82,7 που κόστισε η μεταγραφή.

Από την πλευρά του ο Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου έχει προκηρύξει εκλογές στους «μπλαουγκράνα», ενώ στο παρελθόν αναφέρθηκε και στα ποσά που είχαν δοθεί για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Είπε πως 57,1 εκ. ευρώ πήρε η Σάντος , ενώ δόθηκαν ακόμα 10 ως πριμ μεταγραφής στον Νεϊμάρ, 2,7 ως προμήθεια για το μάνατζερ, 2,5 στο ποδοσφαιρικό ίδρυμα του πατέρα του παίκτη και 9,9 ως αντιδάνειο στη Σάντος για συγκεκριμένουςποδοσφαιριστές .

Ο Μπαρτομέου δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για τα τελευταία «επεισόδια» στην υπόθεση, αλλά η εικόνα του έχει πληγεί εν όψει και των εκλογών. Φαίνεται πάντως ότι δύσκολα θα παραιτηθεί, όπως είχε κάνει πριν από περίπου ένα χρόνο ο τότε πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ!

Να θυμίσουμε πως αν η Μπαρτσελόνα κριθεί τελικά ένοχη το πρόστιμο που θα κληθεί να καταβάλει στο δημόσιο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 55 εκατομμύρια ευρώ!!!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr