Home SPORTS NEWS Εισβολή οπαδών και διακοπή στο ΟΑΚΑ

Εισβολή οπαδών και διακοπή στο ΟΑΚΑ

oly


Το γκολ του Φράνκο Χάρα στο 89′ προκάλεσε την εισβολή των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο γεγονός που οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Την πρόκριση παίρνει ο Ολυμπιακός.

Α’ Ημίχρονο:
Πολλή νευρικότητα και μεγάλο πάθος οδήγησαν σε άπειρα λάθη τις δύο ομάδες. Οι συνδυασμένες προσπάθειες έρχονταν με το σταγονόμετρο και οι ευκαιρίες (;) με το κυάλι. Όπως και στο ματς του Φαλήρου, οι δύο προπονητές επέλεξαν 4-2-3-1. Ίδια πρόσωπα για τον Δέλλα, έξι αλλαγές για τον Περέιρα. Το αποτέλεσμα ήταν ένας περισσότερο παθιασμένος Ολυμπιακός που ήθελε αλλά εκ του αποτελέσματος δεν μπορούσε και μία ΑΕΚ που έμοιαζε (και μάλλον έτσι ήταν) να την βολεύει η συγκεκριμένη κατάσταση. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να απειλήσουν, αλλά έμειναν με την προσπάθεια, καθώς όποτε πλησίαζαν την περιοχή του Ανέστη η ΑΕΚ έκλεινε ασφυκτικά του χώρους. Στην κόντρα η Ένωση φάνηκε πιο απειλητική σε μια-δυο περιπτώσεις, όμως στην πληθώρα των προσπαθειών της, έλειπε η καλή τελική πάσα που θα βγάλει τον Αραβίδη (ή Μπαρμπόσα) φάτσα με τον Ρομπέρτο. Στο κομμάτι δημιουργία εστιαζόταν το πρόβλημα και των δύο και δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χρειαζόταν γκολ όσο περνούσαν τα λεπτά αυτό το πρόβλημα γινόταν θηλιά που ίσως να έπνιγε τους ερυθρόλευκους.
Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να χάσει τον Ντουρμάζ νωρίς και ο Αφελάι πήρε τη θέση του. Δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη των ερυθρόλευκων από το κακό μαντάτο. Στο 23′ ο Ανέστης μετά το φάουλ του Τσόρι έκανε λάθος έξοδο, αλλά στάθηκε τυχερός από τις κόντρες και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του. Με συμπληρωμένη μισή ώρα παιχνιδιού οι δύο ομάδες μετρούσαν από 22 λάθη (!) κι αυτό είναι το πιο χαρακτηριστικό δείγμα στατιστικής για ότι είδαμε στο πρώτο μέρος. Το άνοιγμα του Γιόχανσον προς τον Μάνταλο λίγο έλειψε να σπάσει τη μονοτονία, αλλά ο Μποτία πρόλαβε το γύρισμα προς τον Αραβίδη (33′). Χρειάστηκε να περάσουν 39 λεπτά αγώνα  για να γίνει το πρώτο σουτ στο ματς. Δράστης ο Μανιάτης μετά την πάσα του Ντομίνγκες, η μπάλα κατέληξε πάνω από τα γκολπόστ του Ανέστη. Σε αυτές τις τρεις φάσεις συνοψίζεται όλη η δράση στα πρώτα 45 λεπτά.

Β’ Ημίχρονο: Η ΑΕΚ όσο παιρνούσαν τα λεπτά έπαιρνε δύναμη από την αδυναμία του Ολυμπιακού να φτιάξει φάση της προκοπής, ενώ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους μεγάλους χώρους στην άμυνα της ομάδας του Περέιρα. Ο Ολυμπιακός στην αρχή του δεύτερου μέρους έχασε και δεύτερο παίκτη λόγω τραυματισμού. Ο Μανιάτης σφάδαζε από τον πόνο (γόνατο) την ώρα του τραυματισμού του ζητώντας ο ίδιος αλλαγή και ο Περέιρα προχώρησε στη δεύτερη αναγκαστική αντικατάσταση παίκτη με τον Κασάμι να παίρνει τη θέση του αρχηγού του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ έδειξε να το πιστεύει και έφτιαξε τις δύο πρώτες μεγάλες φάσεις του ματς. Η κάθετη του Πλατέλλα έδωσε την ευκαιρία στον Μάνταλο να πλασάρει ανενόχλητος από διαγώνια θέση αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε με τα πόδια. Στο 58′ ο Μάνταλος απώλεσε και τη δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΚ με το σουτ του μετά την απομάκρυνση του Μποτία να περνάει ελάχιστα άουτ. Ο εκ των πρωταγωνιστών της ΑΕΚ (και στα δύο ματς) δεν έμελλε να τελειώσει ομαλά τη σειρά των προημιτελικών. Ο τρίτος του τραυματισμός στο ματς οδήγησε σε αλλαγή. Ο Ντακόλ πήρε τη θέση του Μάνταλου και η ΑΕΚ κάπου εκεί, λογικά, επιχείρησε περισσότερο διαχείριση, καθώς τα χρονικά περιθώρια στένευαν υπερβολικά για τον Ολυμπιακό. Στο 76′ οι ερυθρόελυκοι βρήκαν την πολύ μεγάλη φάση, ωστόσο ο Ντοσεβί έχασε το …άχαστο. Από το γύρισμα του Ντομίνγκες σε κενή εστία πλάσαρε στη ρίζα του δοκαριού και η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ανέστη που βρισκόταν κοντά στο άλλο δοκάρι. Ο Δέλλας έριξε στη μάχη τον Ρόβα (81′ Μπαρμπόσα) προκειμένου να πάρει τρεξίματα και ακόμα καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε πολύ προκειμένου να βρει αυτή τη μία φάση που θα του χάριζε την πρόκριση. Το μονοκόμματο σουτ του Ντομίνγκες πέρασε άουτ στο 84′ και το ξεφύσημα του κιτρινόμαυρου πάγκου ήταν δικαιολογημένο. Στο 89′ ο Αφελάι κράτησε μέσα στο γήπεδο μια φαινομενικά χαμένη μπάλα, σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε τη σέντρα, ο Φορτούνης από το δεύτερο δοκάρι έκανε την πάσα πεος τον Χάρα που έσπρωξε με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα. Τους έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών του Ολυμπιακού (και γενικότερα του ματς και της άριστης ατμόσφαιρας μέχρι εκείνη τη στιγμή) σκέπασε η εισβολή μερίδας των οπαδών της ΑΕΚ. Το ντέρμπι τελείωσε άδοξα για την ΑΕΚ, η οποία έκανε σοβαρή προσπάθεια να αποκλείσει τον πρωταθλητή.

Που κρίθηκε: Ξεκάθαρα στη μία από τις δύο μεγάλες φάσεις που βρήκε ο Ολυμπιακός. Ίσως και στις δύο διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες του Μάνταλου. Στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ σταμάτησε να απειλεί και κλείστηκε στα καρέ της, δίνοντας χώρο στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα δεδομένο του αγώνα που το πλήρωσε. Κια ένα σχόλιο εξωαγωνιστικό, μιας και εξωαγωνιστικός ήταν και ο λόγος διακοπής του ματς. Είνα εντελώς αταίριαστη, άδοξη, άβολη (βάλτε όποιο επίθετο θέλετε) με την προσπάθεια της ΑΕΚ αυτή η εισβολή στο τέλος που χαλάει την εικόνα της Ένωσης που έρχεται από τη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία και αποτελεί βάσιμη ελπίδα για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάικτης από χρυσάφι: Ο τραυματισμός του Μήτρογλου οδήγησε στην χρησιμοποίηση του Χάρα στην κορυφή της επίθεσης και αυτός την ύστατη ώρα δικαίωσε τον Περέιρα, όντας ο άνθρωπος του αγώνα με το χρυσό γκολ στο 89΄.

Η σφυρίχτρα: Αποφασισμένος να μοιράσει το καρπούζι στη μέση έδειξε ο Καλογερόπουλος. Όποτε μπορούσε άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και σφύριζε ότι έβλεπε. Δεν συνέβη το ίδιο και με το δεύτερο βοηθό που έκοψε με δύο (ανύπαρκτα) οφ σάιντ την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος (μπαλιές στα πλάγια προς Μπαρμπόσα και Αραβίδη). Ήταν δύο λάθη-παραφωνίες σε μία διαιτησία που αν δεν υπήρχαν αυτά θα κρινόταν πολύ καλή. Άλλωστε το ματς είναι κάτι παραπάνω από εύκολο για τον άρχοντα του αγώνα. Δεν ξεχάσαμε το γκολ, το οποίο θα συζητηθεί όσο τίποτα άλλο. Στην αρχή φαίνεται δύσκολη φάση, κυρίως διότι στα ριπλέι υπάρχει …κόσμος μπροστά από τον Χάρα που δυσκολεύει την ορατότητα. Το ριπλέι της κάμερας που βρίσκεται δεξιά στον χώρο επίθεσης του Ολυμπακού, δίνει τη λύση. Αυτό δείχνει ότι η μπάλα χτυπάει μόνο στο στήθος του Χάρα, συνεπώς το γκολ είναι κανονικό.

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)

ΑΕΚ (Δέλλας) : Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67 Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄Ντούνης), Μπαρμπόζα, Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (64΄Φορτούνης) , Μανιάτης (52 Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα

Γκολ: Χάρα (89΄)

Κάρτες: 24′ Μάνταλος, 43 Μιλιβόγεβιτς, 71 Μποτία, 80′ Κασάμι, 82 Μπακάκης, 87 Πλατέλας

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr