Home SPORTS NEWS Με… Απάτσι «σκότωσε» τη Ντόρτμουντ! (videos)

Με… Απάτσι «σκότωσε» τη Ντόρτμουντ! (videos)

9c1e1a7710f7d686150acdf85fff0eaf-(1)


Η Γιουβέντους προκρίθηκε θριαμβευτικά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά (3-0) τη Ντόρτμουντ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος σημείωσε δυο γκολ, ενώ… σέρβιρε το άλλο στον Μοράτα. Ο «Απάτσι» της «μεγάλης κυρίας» είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα στο 2-1 του Τορίνου…

Στη ρεβάνς των δυο ομάδων για τους «16» της διοργάνωσης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν στην ενδεκάδα και έπαιξε ως δεξί μπακ στο 4-2-3-1 της γηπεδούχου. Ο Γιούργκεν Κλοπ προτίμησε τον Έλληνα άσο (ήταν τραυματίας ο Πίστσεκ), ενώ στο 46’, που μπήκε στο ματς ο Κιρχ, ο «Παπ» συνέχισε ως αριστερό μπακ. Για την Γιουβέντους ο Πολ Πογκμπά ξεκίνησε στον αγώνα με πολύ κέφι και ήταν στην τριάδα που είχε βάλει ο Μάσιμο Αλέγκρι μπροστά από τους αμυντικούς στο 4-3-1-2 (ή 4-4-2), αλλά ο Γάλλος άσος υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Αντρέα Μπαρτζάλι στο 27’. Έτσι, ο τεχνικός της «Γιούβε» άλλαξε το σύστημα σε 5-3-2 (ή 3-5-2).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Γιουβέντους. Η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που ήθελε ένα γκολ, αλλά η «μεγάλη κυρία» προηγήθηκε μόλις στο 3’. Οι παίκτες της γηπεδούχου δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα, και ο Κάρλο Τέβες τους… τιμώρησε! Ο Αργεντινός άσος σκόραρε  με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, αφήνοντας… άγαλμα τον Βάιντενφελερ.

Αυτό το γκολ… πάγωσε τους γηπεδούχους και τους φιλάθλους και στο 15’ ο Λιχτστάινερ έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Βάιντενφελερ πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά το 20’ άρχισε να ανεβαίνει η Ντόρτμουντ, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις… Στο 26’, όπως είπαμε, τραυματίστηκε ο Πογκμπά, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας έπεσε πάνω στον Παπασταθόπουλο… Στο 36’ σούταρε ο Ομπαμεγιάνκ, αλλά η μπάλα άουτ πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μπουφόν. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Γιουβέντους να προηγείται με 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για την Γιουβέντους. Στο 50’ μετά από τρομερή ενέργεια του Τέβες, ο οποίος… χόρεψε τους παίκτες της Ντόρτμουντ, έσπασε την μπάλα στον Μοράτα, αλλά ο Ισπανός άσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάιντενφελερ.
Στο 56’ η «μεγάλη κυρία» απείλησε ξανά… Μόνο που ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ… κέρδισε ξανά τον Μοράτα, αυτή τη φορά σε τετ-α-τετ. Στο 62’ σουτ του Καμπλ, μπλόκαρε ο Μπουφόν χωρίς πρόβλημα, ενώ στο 67’ σε προσπάθεια του Σούμποτιτς, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα απ την εστία του Μπουφόν. Το 2-0 για την Γιουβέντους έγινε στο 70’… Μετά από αντεπίθεση, ο Τέβες… σέρβιρε την μπάλα στο Μοράτα, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία και σκόραρε! Στο 79’ ο Τέβες έδωσε θριαμβευτικές διαστάσεις στην νίκη και στην πρόκριση της «μεγάλης κυρίας», καθώς με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το 3-0!

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (46′ Κιρχ), Σβεν Μπέντερ (63′ Αντριάν Ράμος), Γκιουντιογάν, Μχιταριάν (63′ Μπλαστσικόβσκι), Καμπλ, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πογκμπά (27′ Μπαρτζάλι), Μαρκίζιο, Βιντάλ, Ρομπέρτο Περέιρα, Τέβες (81′ Πέπε), Μοράτα (78′ Μάτρι).

****Η πρωταθλήτρια Ιταλίας πέρασε για 16η φορά στους «8» της Ευρώπης, ενώ η Ντόρτμουντ (έχει επτά συμμετοχές στα προημιτελικά) δεν το κατάφερε για 3η συνεχόμενη, όπως είχε κάνει το 1996, το 1997 και το 1998.

****Η τελευταία φορά που είχαν τεθεί αντιμέτωπες Γιουβέντους και Ντόρτμουντ ήταν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1997, με την γερμανική ομάδα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας με 3-1. Στο γήπεδο πριν από την σέντρα οι φίλοι της Ντόρτμουντ δημιούργησαν κορεό αφιερωμένο για εκείνο στο Μόναχο.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr