Home SPORTS NEWS Σώθηκε από διασυρμό λόγω Στιλ

Σώθηκε από διασυρμό λόγω Στιλ

pao


Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε… άλλο γήπεδο και η Βέροια που μεταμορφώθηκε αγωνιστικά μέσα σε λίγες ημέρες επικράτησε 1-0 πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη που την φέρνει αγκαλιά με την παραμονή στην κατηγορία. Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και η αντικατάσταση του Ισπανού Γκρανέρο (έστω και προσωρινά) από τον πολύπειρο στρατιώτη της Βέροιας Στέφανο Γαϊτάνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς η αποκαλούμενη Βασίλισσα του Βορρά νίκησε κατά κράτους τους Πράσινους που έδειξαν ότι διανύουν περίοδο ντεφορμαρίσματος. Είναι ενδεικτικό πως αν ο Λουκ Στιλ δεν βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα το Τριφύλλι θα κινδύνευε με διασυρμό. Δεν βγήκε τίποτα στο αγωνιστικό πλάνο του Γιάννη Αναστασίου, εκτός τόπου και χρόνου οι περισσότεροι Πράσινοι…

Α’ Ημίχρονο
Η παρουσία του… μόνιμου υπηρεσιακού τεχνικού της Βέροιας Στέφανου Γαϊτάνου, αντί του απολυθέντα Γρανέρο, μεταμόρφωσε την ομάδα της Ημαθίας που έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 45 λεπτά. Εστω και χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της εφέτος, πρώτο σκόρερ και μελλοντικό παίκτη του ΠΑΟ Νίκο Καλτσά και τον ποιοτικό αριστερό μπακ Ραούλ Μπράβο αλλά με εφτά έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα της η Βασίλισσα του Βορρά υπήρξε καταιγιστική έχοντας εννέα τελικές αντί μόλις μιας του Παναθηναϊκού, η οποία μάλιστα δεν ήταν καν ευκαιρία.

Τα καμπανάκια για το Τριφύλλι άρχισαν να ηχούν από την αρχή του α’ ημιχρόνου καθώς οι Πράσινοι, απόντων των Μπεργκ, Ζέκα και Λαγού παρουσιάστηκαν αγνώριστοι συνεχίζοντας να πορεύονται στο… κακό φεγγάρι των τελευταίων ημερών μετά την ήττα μεσοβδόμαδα από τον Ατρόμητο. Η Βέροια ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, κυριάρχησε στα χαφ και με ισχυρό όπλο την αριστερή πτέρυγάς της και τον δαιμόνιο Μπαργκάν προκάλεσε ένα σωρό προβλήματα κυρίως στον Τριανταφυλλόπουλο αλλά και συνολικά στην προβληματική αμυντική λειτουργία του Τριφυλλιού.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 20′ αλλά ο Μπεν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Στιλ που έσωσε με καταπληκτικό τρόπο την ομάδα του. Ο άγγλος γκολκίπερ όμως δεν τα κατάφερε και στο 35’ όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος πάσα, ο Κάμπορα με εξαιρετικό τακουνάκι πάσαρε στον Μπεν που αφού άδειασε τον Τριανταφυλλόπουλο (ξαναμπήκε στη φάση) πλάσαρε ιδανικά τον Στιλ ανοίγοντας το σκορ για τη Βέροια.

Β’ Ημίχρονο
Στο β’ ημίχρονο ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει την τραγική εικόνα της ομάδας του αντικαθιστώντας τον αρνητικό Μέντες με τον Λαγό στο 46’ και αργότερα τον επίσης κακό Νίνη με τον Ατζαγκούν αλλά η μικρή βελτίωση που παρουσίασαν οι Πράσινοι δεν στάθηκε ικανή για να αλλάξει η συνολική εικόνα του αγώνα. Το Τριφύλλι έκανε μια υποψία φάσης στο 56’ με τον Καρέλη που ναι μεν πραγματοποίησε καταπληκτική ντρίμπλα αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο και κατέληξε στην αγκαλιά του Καντιμοίρη. Η Βέροια που απέκρουε με ευκολία τις επιθέσεις του Παναθηναϊκούτ απείλησε ξανά με τον Βεργώνη στο 70’ αλλά και πάλι ο Στιλ κράτησε τους Πράσινους εντός παιχνιδιού. Κάτι όμως που δεν εκμεταλλεύθηκαν οι συμπαίκτες του, οι οποίοι μέχρι και το τελευταίο λεπτό προσπαθούσαν μάταια να φτάσουν κοντά στο τέρμα της Βέροιας. Ο Γαϊτάνος στα τελευταία 15 λεπτά θέλοντας να «σφραγίσει» τη νίκη της ομάδας του άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-6-1 κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την εστία του Καντιμοίρη και κλειδώνοντας τη νίκη…

Παίκτης από «χρυσάφι»
Αν ο Μπαργκάν δεν τραυματιζόταν θα διεκδικούσε τον τίτλο του mvp καθώς μέχρι το 45’ οπότε αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού είχε κάνει «γιο-γιο» την άμυνα του Παναθηναϊκού και κυρίως τον Τριανταφυλλόπουλο. Στη διάρκεια των 90 λεπτών ωστόσο ο Ελ Φαρντού Μπεν ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά με το «χρυσό» γκολ που πέτυχε στο 35’ με καταπληκτική ενέργεια.

Η σφυρίχτρα
Του ξέφυγαν 2-3 σφυρίγματα (μόνο εις βάρος του Παναθηναϊκού) αλλά σε γενικές γραμμές ο Αρετόπουλος είχε καλή διαιτησία και σίγουρα δεν έκρινε το αποτέλεσμα.

Έτσι κρίθηκε
Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο σε αντίθεση με τη Βέροια, οι παίκτες της οποίας «έτρωγαν» σίδερα. Η ομάδα της Ημαθίας κέρδισε κατά κράτος τη μάχη του κέντρου μπλοκάροντας πλήρως τον ούτως ή άλλως κάκιστο Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Οστοϊτς, Μαραγκός, Μπαλάφας, Βεργώνης, Μπαργκάν (45’ Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64’ Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (75’ Νέτο).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μέντες (46’ Λαγός), Πράνιτς, Νίνης (58’ Ατζαγκούν), Μαυρίας, Πέτριτς, Καρέλης (69’ Κλωναρίδης).

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/03

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-3 α.α. …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 3-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κυριακή 22/03

Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης 2-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Ολυμπιακός – Κέρκυρα 3-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Βέροια – Παναθηναϊκός 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δευτέρα 23/03

19:30 Πλατανιάς – Καλλονή

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 67 (28 αγ.)
2. Παναθηναϊκός 58
3. ΠΑΟΚ 54
4. Αστέρας Τρίπολης 51
5. Skoda Ξάνθη 46
6. ΠΑΣ Γιάννινα 44 (28 αγ.)
7. Παναιτωλικός 43
8. Ατρόμητος 43 (28 αγ.)
9. Κέρκυρα 40
10. Καλλονή 37
11. Βέροια 37
12. Πανιώνιος 35
13. Πανθρακικός 34
14. Λεβαδειακός 34 (28 αγ.)
15. Πλατανιάς Χανίων 28 (28 αγ.)
16. Εργοτέλης 25
17. ΟΦΗ 13 (27 αγ.)
18. Νίκη Βόλου 29 -6

** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

04/04/15 17:15 Πλατανιάς – Βέροια
04/04/15 19:30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης
05/04/15 15:00 Πανιώνιος – Παναιτωλικός
05/04/15 17:15 ΠΑΟΚ – Ξάνθη
05/04/15 17:15 Εργοτέλης – Πανθρακικός
05/04/15 19:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός
06/04/15 19:30 Ατρόμητος – A.O.K. Κέρκυρα