Home SPORTS NEWS Βήμα πρόκρισης από Ρουμανία και Β. Ιρλανδία (videos)

Βήμα πρόκρισης από Ρουμανία και Β. Ιρλανδία (videos)

romania


Ρουμανία και Β. Ιρλανδία έφτασαν σε νίκες εντός με 1-0 και 2-1 κόντρα στα Νησιά Φερόε και την Φινλανδία για την 5η αγωνιστική στον 6ο όμιλο (στον ίδιο παίζει και η εθνική μας) και έτσι έκαναν ένα ακόμα βήμα για την απευθείας πρόκριση, καθώς παραμένουν στις δυο πρώτες θέσεις του γκρουπ…

Οι δυο γηπεδούχοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν, αλλά έφτασαν στο… ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από το «τρίποντο», με τους Ρουμάνους να είναι αήττητοι (4-1-0) και να έχουν 13 βαθμούς, ενώ οι Β. Ιρλανδοί με 4-0-1 έχουν 12 πόντους…

Η Ρουμανία στο Πλοϊέστι κατάφερε να νικήσει χωρίς να εντυπωσιάσει και έτσι είναι στην κορυφή του ομίλου. Τα Νησιά Φερόε (έμειναν στους τρεις βαθμούς) πάλεψαν πάντως για το θετικό αποτέλεσμα, και στις καθυστερήσεις έχασαν μια πολύ σημαντική ευκαιρία…
Το μοναδικό τέρμα του αγώνα, σημειώθηκε από τον Κεσερού στο 21’ το οποίο αποδείχθηκε αρκετό. Στο 90’+2 ο Παντιλιμόν κατάφερε να… βγάλει στο «γάμα» του Έντμουνσον και έσωσε την Ρουμανία από το 1-1!
Οι συνθέσεις
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παντιλιμόν, Παπ, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Πιντίλι, Σανμαρτεάν (87’ Πρεπελίτα), Μαξίμ, Ρουσέσκου (60’ Τανάσε), Κεσερού, Πόπα (71’ Τόργιε).
ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Ντάβιντσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Φέρο (74’ Όλσεν), Ντάβιντσεν, Βάτνχαμαρ, Όλσεν (79’ Σόρενσεν), Γιάκομπσεν (79’ Γιόενσεν), Χολστ, Έντμουντσον.

Με τον Λάφερτι να σκοράρει και τα δυο γκολ, η Β. Ιρλανδία πέτυχε πολύ σημαντική νίκη με 2-1 στο Μπέλφαστ κόντρα στην Φινλανδία (έμεινε στους 4 πόντους), με τη φιλοξενούμενη να ζητά πέναλτι…
Οι Σκανδιναβοί είχαν την πρώτη σπουδαία στιγμή στα πρώτα λεπτά με κεφαλιά του Σόρσα, αλλά οι γηπεδούχοι απομάκρυναν στην γραμμή. Στο 10’  δεν μέτρησε γκολ των γηπεδούχων που σημείωσε ο Μπερντ με κεφαλιά. Για οφσάιντ, αλλά πολλοί δεν… κατάλαβαν το γιατί έγινε αυτό!  Λίγο πριν από το ημίωρο ο τερματοφύλακας της Φινλανδίας Χραντέτσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γουόρντ.
Τελικά, το 1-0 για την Β. Ιρλανδία έγινε στο 33’ με έξοχο σουτ ο Λάφερτι. Ο ίδιος παίκτης στο 38’ με πολύ ωραία… ζυγισμένη κεφαλιά πέτυχε το 2-0 με το 5ο του γκολ  στα προκριματικά.
Στο β’ μέρος η γηπεδούχος είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι Φινλανδοί έδειξαν πιο απειλητικοί. Η Β. Ιρλανδία πλησίασε στο γκολ δυο φορές με τους Λάφερτι και Γουόρντ. Η φιλοξενούμενη, που νωρίτερα είχε ζητήσει δικαιολογημένα πέναλτι, μείωσε σε 2-1 στο 90’+1 με τον Σαντίκ που αξιοποίησε την απόκρουση του Κάρολ στο σουτ του Ερεμένκο.
Οι συνθέσεις
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΚόλεϊ, Τ. Έβανς, Μπέρντ, Ντέιβις (46’ Κ. Έβανς), Μπρούντ, Νόργουντ, Γουόρντ, ΜακΤζιν (64’ Ντάλας)  Λάφερτι (79’ Ματζένις).
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέτσκι, Σόρσα, Μοϊσάντερ, Ουρόνεν, Τοΐβιο (46’Αραγουρί,), Ερεμένκο, Σπαρβ, Ματίλα, Χαμαλάινεν (43’Πογιανπάλο), Πούκι (70’ Σαντίκ).

6ος όμιλος
Η βαθμολοία
1. Ρουμανία 13 (7-1)
2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)
3. Ουγγαρία 7 (4-3)
4. Φινλανδία 4 (5-7)
5. Νήσοι Φερόε 3 (2-7)
6. Ελλάδα 1 (1-5)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr