Home SPORTS NEWS Μπεργκ-Μπαράλες 2-2

Μπεργκ-Μπαράλες 2-2

pao-ast


Σε παράσταση για δύο ρόλους εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης που έληξε χωρίς νικητή (2-2). Η μάχη του Μπεργκ με τον Μπαράλες ήταν τιτάνια καθώς οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές και αρχισκόρερ βρήκαν δίχτυα από δύο φορές φτάνοντας τα 13 και τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα αντιστοίχως. Αν όμως υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να νιώθει αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα αυτή είναι ο Αστέρας που κυριάρχησε σε όλα τα επίπεδα των νωχελικών Πρασίνων οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο κακό μοτίβο των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων με τον Ατρόμητο και τη Βέροια.

Οι εξαιρετικοί Αρκάδες είχαν 23 τελικές έναντι μόλις 7 του κακού Τριφυλλιού που για πολλοστή φορά αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης που είχε επίσης σε εξαιρετική μέρα τον δαιμόνιο Γιαννιώτα και τους Ρόλε, Μάσα και Ιγκλέσιας. Πλέον πήρε φωτιά και η μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα στα πλέιο οφ αφού οι Πράσινοι όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους αλλά πλέον απειλούνται και από τον ΠΑΟΚ. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι ότι δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ της απώλειας των τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ουσιαστικά στέρησε και τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Α’ Ημίχρονο

Ο Γιάννης Αναστασίου επεφύλαξε κάποιες μικροεκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού καθώς εν τέλει επέλεξε τους Μπούρμπο και Χουχούμη (αντικαταστάθηκε από τον Νάνο στο 24’ λόγω τραυματισμού) για τα άκρα της άμυνας όπως και τον Κλωναρίδη ως παρτενέρ του Μπεργκ. Πάντως σε επίπεδο τακτικής ο 42χρονος κόουτς χρησιμοποίησε για ακόμη μια φορά σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και τον Στιλ στο τέρμα, τους Σίλντενφελντ-Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, τους Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς και Πέτριτς στα χαφ.

Από την άλλη πλευρά, ο Στάικος Βεργέτης χρησιμοποίησε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τους Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, Σανκαρέ, Ζησόπουλο στα στόπερ, Λούι και Παντελιάδη στα άκρα, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στον κεντρικό άξονα, τους Ρόλε, Μάσα, Γιαννιώτα πίσω από τον φουνταριστό Μπαράλες.

Ο Αστέρας απείλησε νωρίς νωρίς στο 3’ όταν ο Λούι σέντραρε από δεξιά, ο Μπαράλες άπλωσε το πόδι του αλλά ο Στιλ με γρήγορα αντανακλαστικά, αν και έπεσε δεξιά, άπλωσε το πόδι του προς τα αριστερά διώχνοντας σε κόρνερ. Οι Πράσινοι ωστόσο αντέδρασαν γρήγορα. Αρχικά απάντησαν στο 5’ όταν ο Ζέκα γύρισε έξυπνα στον Κλωναρίδη που σούταρε στην κίνηση αλλά ο Θεοδωρίδης απέκρουσε ενστικτωδώς  και εν συνεχεία στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξαν το σκορ (6’). Χουχούμης, Πράνιτς και Κλωναρίδης συνεργάστηκαν καταπληκτικά. Ο τελευταίος πάσαρε προς τον Μπεργκ, ο οποίος έκανε θαυμάσια προσποίηση και πλάσαρε ιδανικά τον Θεοδωρίδη γράφοντας το 1-0. Σκόραρε για τρίτη σερί φορά σε εντός έδρας ματς με τον Αστέρα…

Παρ’ όλα αυτά, το γρήγορο γκολ φαίνεται ότι επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Παναθηναϊκού που χαλάρωσαν δίνοντας χώρο στον Αστέρα. Οι Αρκάδες υπήρξαν αρκετά απειλητικοί σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια ενώ, κι όσες μπάλες βρήκαν στόχο, ήταν εκεί για τους Πράσινους ως φύλακας-άγγελος ο Λουκ Στιλ.

Μάλιστα, το Τριφύλλι κόντρα στη ροή του αγώνα (κι ενώ ο Αναστασίου είχε αλλάξει το σύστημα σε 4-1-4-1), στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και πάλι με εκτελεστή τον Μπεργκ έφτασε στο γκολ που του έδωσε σημαντικό προβάδισμα δύο γκολ (2-0). Ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε τη μακρινή μπαλιά του Ζέκα και το λάθος του Μουνάφο, φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Β’ Ημίχρονο

Το β’ ημίχρονο ήταν σχεδόν… καρμπόν με το πρώτο ως προς την εικόνα των δύο ομάδων, αφού η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε να πιέζει και να απειλεί τους μετριότατους Πράσινους που έδειχναν να περιμένουν την κακή μοίρα τους. Το μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν η ευστοχία των παικτών του Αστέρα, που μπορεί να είδε πως η τύχη τού γύρισε την πλάτη στο 54’ καθώς το ισχυρό σουτ του Γιαννιώτα κατέληξε στο δοκάρι του Στιλ, αλλά είχε και την ευτυχία να διαθέτει έναν καταπληκτικό Μπαράλες που πιστοποίησε για ποιο λόγο βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός φορ μείωσε με κεφαλιά στο 68’ έπειτα από σέντρα του Παντελιάδη, ενώ ισοφάρισε στο 72’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες (το κέρδισε ο ίδιος από τον Σίλντενφελντ).

Ο Παναθηναϊκός με ένα τετράλεπτο μπλακ άουτ βρέθηκε από το 2-0 στο 2-2. Και σαν να μην αρκούσε αυτό, στα λεπτά που απέμειναν ένιωσε ακόμη πιο έντονη την απειλή της αρκαδικής ομάδας που δεν κατέβασε ταχύτητα αλλά κυνήγησε και ένα τρίτο γκολ. Το ίδιο έκανε βεβαίως και ο Παναθηναϊκός με τελείως όμως ανορθόδοξο τρόπο. Γι’ αυτό και δεν απείλησε ούτε μία φορά την εστία του Θεοδωρόπουλου. Ιδίως η είσοδος του Καρέλη αντί του κουρασμένου Μπεργκ στο 72’ αποτελείωσε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για να πετύχει ένα τρίτο γκολ…

Παίκτης από «χρυσάφι»

Θα μπορούσε να είναι ο Μπεργκ, αλλά ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Μπαράλες που με τα δύο γκολ που πέτυχε χάρισε ένα πολύτιμο βαθμό στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός ταλαιπώρησε αφάνταστα και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού…

Η σφυρίχτρα

Η διαιτησία του Γιάχου θα ήταν άριστη αν ο διαιτητής από τη Χίο δεν άφηνε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα Τρίπολης. Κατά τα άλλα ήταν σωστός στις υποδείξεις του, όπως και στον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ της αρκαδικής ομάδας…

Έτσι κρίθηκε

Στην ευστοχία του Μπεργκ και του Μπαράλες κρίθηκε το παιχνίδι, αν και ο Σουηδός είχε σαφώς λιγότερες τελικές από τον Αργεντινό. Επίσης, έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η κάκιστη ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού που έδωσε πολλούς χώρους στους απειλητικούς μεσοεπιθετικούς του Αστέρα…

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης (24’ Νάνο), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης (61’ Δώνης), Μπεργκ (72’ Καρέλης).

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης (83’ Κουρμπέλης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο (71′ Αλόκο), Ιγκλέσιας, Μάσα, Ρόλε, Γιαννιώτας (87’ Πάρα), Μπαράλες.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής, δείτε τη βαθμολογία και τα στατιστικά, καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Σάββατο 4 Απριλίου

Πλατανιάς-Βέροια 1-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 2-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Λεβαδειακός-ΟΦΗ 3-0 (α.α.)
Καλλονή-Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Κυριακή 5 Απριλίου

15:00 Πανιώνιος-Παναιτωλικός
17:15 Εργοτέλης-Πανθρακικός
17:15 ΠΑΟΚ-Ξάνθη
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Απριλίου

19:30 Ατρόμητος-Κέρκυρα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 28 67
2. Παναθηναϊκός 30 59
3. ΠΑΟΚ 29 54
4. Αστέρας Τρίπολης 30 52
5. ΠΑΣ Γιάννινα 29 47
6. Ξάνθη 29 46
. Ατρόμητος 29 46
8. Παναιτωλικός 29 43
9. Κέρκυρα 29 40
. Καλλονή 30 40
11. Βέροια 30 37
. Λεβαδειακός 30 37
13. Πανιώνιος 29 35
14. Πανθρακικός 28 34
. Πλατανιάς Χανίων 30 34
16. Εργοτέλης 29 25
17. ΟΦΗ 30 13
18. Νίκη Βόλου 30 -6

* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Επόμενη αγωνιστική (30η)

18/04/15 15:00 Παναιτωλικός – ΑΕΛ Καλλονής
18/04/15 17:15 Ξάνθη – Εργοτέλης
18/04/15 19:30 Κέρκυρα – ΠΑΟΚ
19/04/15 15:00 Πανθρακικός – Παναθηναϊκός
19/04/15 17:15 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
19/04/15 19:30 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός
20/04/15 19:30 Βέροια – Αστέρας Τρίπολης