Home SPORTS NEWS Έφυγε λόγω… γλώσσας

Έφυγε λόγω… γλώσσας

garitano


Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού της Εϊμπάρ,  Γκαΐθκα Γκαριτάνο, μετά την ήττα με 2-0 στην Αλμερία, με τον προπονητή της φιλοξενούμενης να αποχωρεί, καθώς μιλούσε… βάσκικα, κάτι που δεν άρεσε στους ντόπιους!

Όλα αυτά στην ίδια χώρα, δηλαδή στην Ισπανία! Να αναφέρουμε πως η Έιμπαρ εδρεύει στην επαρχία της Γκιπουθκόα, δηλαδή στη Χώρα των Βάσκων.
Έτσι, μετά τον αγώνα η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μία ερώτηση στη βασκική διάλεκτο. Ο Γκαΐθκα Γκαριτάνο απάντησε στην ίδια… γλώσσα. Αυτό το γεγονός προκάλεσε τα παράπονα των τοπικών δημοσιογράφων που ήθελαν να ακούν την καστιγιάνικη διάλεκτο.

Μόνο που ακολούθησε και δεύτερη ερώτηση στη βασκική, και τότε οι Ανδαλουσιάνοι δημοσιογράφοι… ξεσηκώθηκαν! Έτσι, ο προπονητής της Εϊμπάρ αποφάσισε να αποχωρήσει. Ίδως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η ομάδα του είχε χάσει, με αποτέλεσμανα έχει πλέον πρόβλημα με την παραμονή της.

Να θυμίσουμε ότι κάποτε ένας προπονητής, πριν η Ισπανία αρχίσει να… σαρώνει τους τίτλους (EURO και Μουντιάλ), είχε πει: «Μόνο εάν βρεθεί ένας προπονητής που θα καταφέρει να… ενώσει τους “φούριας ρόχας” θα καταφέρουν να διακρίνουν! Όντως μιλάμε για μια χώρα με πολλές διαφορές στις περιφέρειές της!

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr