Home SPORTS NEWS Σύγκλιση κατά του Grexit

Σύγκλιση κατά του Grexit

grexit


Σημείο σύγκλισης φαίνεται πως βρέθηκε στη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον εκτελεστικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι δεν θα θίγεται το αυτοδιοίκητο της Ομσπονδίας σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα κάτι μάλιστα που θα αναφέρεται ξεκάθαρα στον νέο νόμο.

Συζήτηση έγινε και για το θέμα της στελέχωσης των τακτικών οργάνων της ΕΠΟ με τακτικούς δικαστές και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε αυτό να γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας.

Ξεκαθαρίστηκε ότι ο Υπουργός δεν θα μπορεί να αποκλείσει τις ομάδες από την Ευρώπη για οποιονδήποτε λόγο ενώ μέσα στις επόμενες ώρες, ο κ. Ινφαντίνο και οι συνεργάτες του θα μελετήσουν τις αλλαγές που προτάθηκαν και θα κάνουν την τελική εισήγησή τους.

«Είδα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο κ. Ινφαντίνο και πρόσθεσε: «Το αυτοδιοίκητο πρέπει να προστατεύεται. Δεν θα αποτρέψουμε την ελληνική κυβέρνηση από το να πάρει μέτρα για τη βία που είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Θα περιμένουμε τις αλλαγές για να τις μελετήσουμε και να δώσουμε μέχρι αύριο το πρωϊ (της Πέμπτης) την απάντησή μας».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συζήτηση ήταν ειλικρινής και εποικοδομητική και παραγωγική. Από την πλευρά μας έγινε ξεκάθαρο ότι για τα δυο ζητήματα που απασχολούν τις διεθνείς ομοσπονδίες. Πρώτο το αυτοδιοίκητο και ισχύει η δήλωση που έκανα στην Βουλή να μπει σε νομοθετικό κείμενο. Από τον εκπρόσωπο μου ζητήθηκε αν το συγκεκριμένο κείμενο μπορεί να μπει και στον νόμο. Του απάντησα πως αν εγκριθεί, τότε θα περάσει. όσον αφορά το αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει καμία σκιά. Διευκρινίσαμε τη διαδικασία τον τρόπο και την κίνηση σχετικά με την κλήρωση τακτικών δικαστών για τη στελέχωση τακτικών οργάνων της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι πρόκειται περί πληρώσεων και όχι ορισμού. Κάτι τέτοιο ισχύει και σε άλλες ομοσπονδίες. Εκεί οι δικαστές στο πρώτο βαθμό είναι δικαστές και στο δεύτερο. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά γιατί σκέφτεται πρώτα την Εθνική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν τον κλάδο. Όχι μόνο τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τους ξένους. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση. Δηλαδή τα μέτρα που προτείναμε να είναι αποτελεσματικά. Τα μέτρα αυτά δεν θα κριθούν τώρα, αλλά στην εφαρμογή τους. Η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη και προς πάσα κατεύθυνση. Η ισονομία είναι γνώμονας άσκησης πολιτικής.

Έγιναν αναλυτικές συζητήσεις επί αυτού του θέματος. Οι όποιες σκιές έσβησαν και είμαστε αισιόδοξοι. Σε ένα σημείο υπάρχει διαφορά. Να προβαίνει τον αποκλεισμό ελληνικών ομάδων από τα ελληνικά πρωταθλήματα. Εκεί εκφράστηκαν οι ενστάσεις. Εμείς καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση. Επειδή δεν υπήρξε κατάληξη θα το συζητήσουμε και στην ολομέλεια, αλλά η εναλλακτική θα λύσει το πρόβλημα. Θα ισχύσει το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού θα λαμβάνεται μετά από διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και ευχαριστώ όλους τους εκπροσώπους από τα κόμματα που ήρθαν. Και θεωρώ ότι πλέον η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ μπορεί να καταλήξει σε συμπεράσματα».

Γκιρτζίκης: «Ολοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, τόνιθσε: «Ο κύριος Ινφαντίνο εκπροσώπησε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Οι τοποθετήσεις του εκφράζουν και την ΕΠΟ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα. Εμείς σήμερα συμμετείχαμε σε αυτή τη συνάντηση. Ακούσαμε τον κύριο Υπουργό πως θα κάνει τροποποιήσεις και θα τις ακούσουμε. Θα τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές. Το καλό είναι πως υπάρχει χρόνος. Ένα είναι σίγουρο πως όλοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο και κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί η Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο κύριος Ινφαντίνο ήρθε εδώ για να δώσει λύση. Πρέπει όμως θα κατατεθούν όλα γραπτώς. Ο κύριος Υπουργός θα μας στείλει το κείμενο που θα περάσει προς ψήφιση και πάνω σε αυτό θα αποφασίσει η UEFA. Όπως και για όλα τα άρθρα που αφορούν το αυτοδιοίκητο. Δεν είμαι σε θέση να σας πω ποιες είναι οι τροποποιήσεις. Πρέπει να τις δούμε γραπτώς πρώτα. Το καταστατικό της ΕΠΟ κάθε καλοκαίρι που γίνονται τροποποιήσεις εγκρίνονται από την UEFA και την FIFA. Το ιδιο θα γίνει και τώρα».

Όσον αφορά στην υπόθεση του ισχυρού άνδρα του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη και την απόφαση για την απαγόρευση ενασχόλησης με τον ποδόσφαιρο, είπε: «Δεν παίρνουμε θέση γιατί ασχολείται η δικαιοσύνη. Όταν έχουμε αποφάσεις θα πάρουμε αποφάσεις».

Κουκοδήμος: «Ο Υφυπουργός άλλαξε γνώμη»

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα περάσει το νομοσχέδιο με απόλυτη πλειοψηφία. Έγινε μία σκληρή μάχη στην επιτροπή της Βουλής. Ακούστηκαν όλες οι φωνές που δεν ήθελαν το GREXIT. Ο κύριος Ινφαντίνο πήρε τις τελικές προτάσεις και θα μας απαντήσει το βράδυ. Θα γνωρίζουμε λοιπόν και αύριο(30/4) το πρωί θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Τελικά ο Υφυπουργός πείσθηκε και άλλαξε γνώμη. Δεν έπρεπε να τιμωρήσουμε το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές».

Μαυρωτάς: «Σε καλό δρόμο»

Ο Βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε: «Έγινε μία συνάντηση με τον εκτελεστικό της UEFA κ. Ινφαντίνο και της Πολιτείας. Ήταν εποικοδομητική συνάντηση. Δόθηκαν εξηγήσεις και έγιναν τροποποιήσεις. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να γεφυρωθεί το χάσμα, έτσι ώστε να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τα θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο, τα θέματα των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ».

Χριστοφιλοπούλου: «Το GREXIT υποχωρεί»

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου που εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Υπήρξε ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Ινφαντίνο. Όταν υπάρχει συζήτηση και λογική το GREXIT υποχωρεί. Ο κ. Κοντονής θα φέρει τροποποιήσεις. Συζητήθηκε το θέμα διαβούλευσης για τις διεθνείς διοργανώσεις. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα για τα πειθαρχικά, έτσι πιστεύω πως το νομοσχέδιο θα έρθει στην Βουλή και θα αποτρέψει τον κίνδυνο GREXIT. Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να πάει στο γήπεδο. Θέλει όμως να γυρίσει. Συζητήθηκαν αυτά με ουσιαστικό τρόπο».

Δριτσέλη: «Σεβασμός στο αυτοδιοίκητο»

Η Παναγιώτα Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε: «Έγινε κατανοητό πως από την μεριά της Κυβέρνησης υπάρχει σεβασμός για το αυτοδιοίκητο. Αυτή η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση γιατί έχει την εντολή για πάταξη της βίας που δεν αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

ifantino

Τη λίστα των κατηγορούμενων πήρε ο Ινφαντίνο

Τη λίστα των 26 κατηγορούμενων για την φερόμενη «εγκληματική οργάνωση» παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός στον εκτελστικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο!Γενικότερα, στο περιθώριο των συζητήσεων για το αθλητικό νομοσχέδιο, ο Σταύρος Κοντονής συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα της UEFA και τις δικαστικές υποθέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου.Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε απόλτυη ταύτιση απόψεων στο συγκεκριμένο ζήτημα με τους παρευρισκόμενους να τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της πάταξης της διαφθοράς.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr