Home SPORTS NEWS Το… παραμύθι έχει «δράκους»

Το… παραμύθι έχει «δράκους»

porto


Η συγκλονιστική Πόρτο διάβασε το παιχνίδι της Μπάγερν και «χτύπησε» στις αδυναμίες και τις απουσίες της, παίρνοντας σπουδαία νίκη με 3-1 που της δίνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο.

Με άγνοια κινδύνου και με πίεση ψηλά η Πόρτο τρόμαξε την Μπάγερν και στα πρώτα 10 λεπτά είχε μαζί της το 2-0! Μόλις στο 2′ ο Τζάκσον Μαρτίνες πίεσε, κέρδισε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Νόιερ για να δείξει ο διαιτητής την άσπρη βούλα. Ο Κουαρέσμα έδωσε γρήγορο προβάδισμα στους “δράκους” με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι!

Η άμυνα της Μπάγερν δεν πατούσε καλά, κάτι που αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς οι Πορτογάλοι που πίεσαν ψηλά και ανταμοίφθηκαν και με δεύτερο γκολ. Ο Κουαρέσμα πήρε την μπάλα από τον Ντάντε και προχώρησε στην περιοχή για να πλασάρει υποδειγματικά τον Νόιερ! Οι Πορτογάλοι με περίσσεια ευκολία έφταναν στο 2-0, αλλά η αντίδραση των Γερμανών ήταν αναμενόμενη.

Σε μια φάση που η άμυνα της Πόρτο κόλλησε από το γύρισμα του Μπόατενγκ και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Τιάγκο Αλκάνταρα για να σκοράρει (28′) Οι δράκοι θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και τρίτο γκολ όταν η μπάλα …ζωντάνεψε στα χέρια του Νόιερ, αλλά το δοκάρι έσωσε τον Γερμανό τερματοφύλακα (35′).

Η Πόρτο είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι των Βαυαρών με ξεκάθαρη πρόθεση να χτυπήσει στις αδυναμίες τους. Το γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες (6ο στα 7 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ) έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον για τη ρεβάνς και παράλληλα μία τεράστια νίκη στους “δράκους” (3-1), credit μίας αξιομνημόνευτης εμφάνισης, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στη Γερμανία.

Η αποφασιστικότητα της Πόρτο επιβραβεύτηκε και στο κλείσιμο του ματς, όταν και χρειάστηκε να αμυνθεί για να κρατήσει το πολύτιμο 3-1. Δεν κατάφερε η Μπάγερν να φτιάξει τη μεγάλη φάση που θα της έδινε το 3-2 (και αντικειμενικά δεν το άξιζε κιόλας) και πλέον τρέχει για να προλάβει την πρόκριση στο δεύτερο ματς.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Όλιβερ Τόρες (75′ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84′ Εβάντρο), Μπραχιμί (80′ Ερνάνι), Τζάκσον Μαρτίνες.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο (74′ Μπάντστουμπερ), Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε (56′ Ρόντε), Λεβαντόβσκι.

Σκόρερς: 3′ πέν. και 10′ Κουαρέσμα, 65′ Τζάκσον Μαρτίνες / 28′ Τιάγκο Αλκάνταρα

Γήπεδο: “Ντραγκάο”, Πόρτο

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr