Home SPORTS NEWS Αμπιντάλ: «Έτσι νίκησα τον καρκίνο»

Αμπιντάλ: «Έτσι νίκησα τον καρκίνο»

abida


Συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail έδωσε ο Ερίκ Αμπιντάλ και έκανε εξομολογήσεις για τον τρόπο που βίωσε ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι τη σοβαρότατη περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Γάλλος άσος μίλησε:

Για το πως βίωσε η οικογένειά του την περιπέτεια της υγείας του: «Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 11, τότε ήταν 9 και το δεύτερο πέντε ετών. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν αναφέραμε ποτέ την λέξη “καρκίνος” και ούτε μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν θέλαμε να τα φοβίσουμε. Είπαμε μόνο ότι “ο μπαμπάς θα πάει για λίγο στο νοσοκομείο”. Η γυναίκα μου είναι φοβερή. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, αυτά τα κορίτσια μου έδιναν δύναμη και μου φώτιζαν την μέρα. Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί με καρκίνο, αλλά ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω κάποιους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη δουλειά. Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, όμως τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον καρκίνο».

Για τη συμμετοχή του στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, είπε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν μία έμμονη ιδέα για μένα. Ήμουν αποφασισμένος να βρω τον εαυτό μου. Ο Γκουαρντιόλα ήταν καταπληκτικός και μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: “Συνέχισε, όλοι σε στηρίζουμε για να είσαι εκεί”. Έχω ακόμα το εισιτήριο από το ματς. Τι νύχτα, σε ένα διάσημο γήπεδο. Πάντα θαύμαζα το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει η Λίβερπουλ΄. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ εκεί το 2006, όταν ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν προπονητής, όμως ήρθε η Μπαρτσελόνα».

Για την κίνηση του Πουγιόλ να τον αφήσει να σηκώσει εκείνος το τρόπαιο συνέχισε: «Ο Πουγιόλ ήταν αρχηγός και μου λέει καθώς πηγαίναμε στην απονομή “εσύ θα το σηκώσεις”. Ήταν καταπληκτική χειρονομία».

Για τον Μέσι είπε: «Η ιδιοφυΐα του ποδοσφαίρου, είναι ένα φαινόμενο».

Για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στη μεταμόσχευση: «Ήταν δύσκολα. Η μεταμόσχευση είχε τις επιπλοκές της. Το Ανοσοποιητικό μου σύστημα έπρεπε να δεχθεί το νέο συκώτι. Ήμουν στο νοσοκομείο για 42 ημέρες με φοβερούς πόνους. Για επτά μήνες δεν έκανα τίποτα. Δεν είχα δυνάμεις. Υπήρχαν σκοτεινές ημέρες όπου ήμουν τρομοκρατημένος και έλεγα ότι δεν θα ξαναπαίξω ξανά. Δεν είχα αφήσει τους συμπαίκτες μου να έρθουν να με δουν στο νοσοκομείο. «Ο συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες μου πρόσφερε το συκώτι του. Ήταν σοβαρό, αλλά δεν θα μπορούσα να το αποδεχθώ. Έχει μία οικογένεια και μία καριέρα. Πρόκειται για τεράστια επέμβαση».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr