Home SPORTS NEWS Επ’ αόριστον αναβολή στην Ισπανία

Επ’ αόριστον αναβολή στην Ισπανία

spfede


«Μπουρλότο» έβαλε η Ομοσπονδία της Ισπανίας στο πρωτάθλημα της χώρας, καθώς ανακοίνωσε την επ’ αόριστον αναβολή των δραστηριοτήτων από τις 16 Μαΐου!

Η «φωτιά» που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία οφείλεται στη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και με την κατανομή των χρημάτων στις ομάδες! Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της χώρας το ποσοστό που θα μπαίνει στα ταμεία της ομοσπονδίας είναι πλέον μόλις 4,55%. Αυτό θεωρείται μικρό από την Λίγκα (δηλαδή τις ομάδες και ειδικά από τους μεγάλους) και την Ομοσπονδία!

Ο σχετικός νόμος θα τεθεί σε ισχύ από το 2016 και με βάση τις διατάξεις του δεν θα μπορεί κάθε ομάδα να διαπραγματεύεται ξεχωριστά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων! Θα υπάρξει δηλαδή κεντρική διαχείριση, όπως γίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ, πρωτάθλημα στο οποίο τα περισσότερα χρήματα πάνε μάλιστα στις θεωρητικά μικρότερες ομάδες και σ’ αυτές που ανεβαίνουν από την Τσάμπιονσιπ.

Η κυβέρνησης θέλει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να αυξηθούν τα έσοδα και των υπόλοιπων ομάδων, και όχι να κυριαρχούν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Με βάση το νέο νόμο η «βασίλισσα», οι «μπλαουγκράνα» (αλλά και οι υπόλοιποι «μεγάλοι») είναι οι χαμένοι, αφού θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά πολύ.

Η ισπανική ομοσπονδία εδώ και καιρό είχε εκφράσει αντιρρήσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις είχε κοινοποιήσει στην κυβέρνηση! Μόνο που αυτός ο νόμος ψηφίστηκε και έτσι η Ομοσπονδία αποφάσισε να αντιδράσει με επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων στην Ισπανία από τις 16 Μαΐου. Μιλάμε για απόφαση που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση. Έτσι, περιμένουμε τις επόμενες ώρες αυτή η διαμάχη να αρπάξει «φωτιά» και περιμένουμε να δούμε ποια εξέλιξη θα έχουμε…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr