Home SPORTS NEWS Επέστρεψε στην Super League και με τη βούλα η ΑΕΚ!

Επέστρεψε στην Super League και με τη βούλα η ΑΕΚ!

aek-athens


Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή και “σφράγισε” και μαθηματικά την επιστροφή της στη Super League. Ο Ανάκογλου (59′) πέτυχε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των play off της Football League.

Ο εφιάλτης τελείωσε. Η ΑΕΚ επέστρεψε και μαθηματικά εκεί που ανήκει. Στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να μην έλαμψε μέσα στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στον Ηρακλή, αλλά πέτυχε την πέμπτη -και μάλιστα συνεχόμενη- νίκη της στα play off και εξασφάλισε και με τη βούλα την άνοδό της στη Super League.

Οι “κιτρινόμαυροι” δυσκολεύτηκαν αρκετά να πάρουν το “τρίποντο”, δέχθηκαν αρκετές φάσεις, αλλά η ουσία είναι πως αυτή η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει ακόμα και όταν η απόδοσή της δεν κυμαίνεται σε ψηλά επίπεδα. Ο στόχος επιτεύχθηκε, τα επόμενα ματς έχουν… διαδικαστικό χαρακτήρα και πλέον όλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επόμενη μέρα.

Η μάχη των πάγκων: Με παρόμοια διάταξη παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο (4-2-3-1). Ο Τραϊανός Δέλλας έδωσε και πάλι χρόνο στον Βούρα, ενώ ως δεξί μπακ χρησιμοποίησε τον Γεωργέα αντί του τραυματία Μπακάκη. Ρόλο δεκαριού ανέλαβε ο Γροντής. Από την άλλη ο Νίκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε στην κορυφή τον Λουκίνα αντί του Περόνε (που ήταν εκτός αποστολής) και τον Τσιλιανίδη αντί του Ρομάνο.

Α’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως για ένα ακόμα παιχνίδι είχε πρόβλημα στην δημιουργία και στην τελική προσπάθεια. Ο Ηρακλής παίζοντας έξυπνα τακτικά περίμενε καρτερικά την κατάλληλη ευκαιρία για να “χτυπήσει” όπως και στο ματς του πρώτου γύρου των play off.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο εικοσάλεπτο οι “κυανόλευκοι” έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ (5′ Πασάς, 6′ Μπαρτολίνι, 20′ Τσιλιανίδη), αλλά ο Βούρας στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις που η μπάλα είχε πορεία προς την εστία του αντέδρασε υποδειγματικά.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει τους επιθετικούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, όμως παρά την κυκλοφορία της μπάλας δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Χουάντερσον, ο οποίος όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με υποδειγματικό τρόπο.

Β’ ημίχρονο: Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε εντυπωσιακά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, αλλά αυτοί που κατάφεραν να βρούνε πρώτοι το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα, χάρη στο μακρινό σουτ του Ανάκογλου δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ο Ηρακλής μην έχοντας τίποτα να χάσει έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Πίεσε ψηλά την ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των “κιτρινόμαυρων” και τα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό αφού οι παίκτες της “Ένωσης” δυσκολεύονταν να αλλάξουν τρίτη και τέταρτη πάσα, ενώ έκαναν εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου άγγιξαν το γκολ στο 68′ αλλά ο Λουκίνας σπατάλησε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ΑΕΚ χάρη στην πολύ καλή της φυσική κατάσταση κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε την εστία του Χουάντερσον και αν οι “κιτρινόμαυροι” ήταν πιο προσεκτικοί στα “τελειώματά” τους θα μπορούσαν να είχαν “καθαρίσει” το ματς…

Tip of the day: Η ΑΕΚ χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό, αλλά πήρε τρεις και “σφράγισε” και μαθηματικά την επιστροφή της στη Super League. Όπως μάλιστα “ανέβασε” η ΠΑΕ στα social media με τη λήξη του ματς: “Επιστρέψαμε! Τα δύσκολα είναι πίσω μας, κοιτάμε ψηλά”.

MVP: Ο Ηλίας Βούρας. Ήταν αψεγάδιαστος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αυτός που κράτησε το μηδέν στα δύσκολα. Αν είχε αποφύγει τη γκέλα στο 90′ θα ήταν άριστος.

Διαιτητής: Ο Σιδηρόπουλος δεν έκανε το κραυγαλέο λάθος, αλλά κάρτα στους φιλοξενούμενους δεν έβγαζε ούτε με… αίτηση. Ο Ζιαμπάρης άγνωστο πως ολοκλήρωσε το ματς, ενώ ο Μπουκουβάλας δεν είδε ούτε μία κίτρινη. Είναι ενδεικτικό πως η ΑΕΚ τελείωσε με πέντε κίτρινες το ματς και ο Ηρακλής με δύο! Ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν είδε και ένα χέρι του Ανάκογλου έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr