Home SPORTS NEWS Είπε «αντίο Super League» ο Λεβαδειακός…

Είπε «αντίο Super League» ο Λεβαδειακός…

levadiakos


Ο Λεβαδειακός έκανε το χρέος του κόντρα στον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, νίκησε με 2-0 όμως, τα ευχάριστα νέα από τα άλλα γήπεδα και κυρίως από αυτό της Νέας Σμύρνης δεν ήρθαν ποτέ και η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα ακολουθήσει τον αποψινό αντίπαλό της στη Football League, μαζί με ΟΦΗ και Νίκη Βόλου.

Η εικόνα στο φινάλε της αναμέτρησης στο Παγκρήτιο με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των Βοιωτών να είναι στα… τηλέφωνα προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της αναμέτρησης Πανιωνίου – ΠΑΟΚ ήταν χαρακτηριστική. Η ομάδα της Λιβαδειάς περίμενε ένα γκολ του ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει την παραμονή στην κατηγορία όμως, η “λευκή” ισοπαλία στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης την “καταδίκασε” σε υποβιβασμό.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης για την 34η αγωνιστική της Super League ανήκε στον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί πίεσαν την εστία του Λεβαδειακού, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του 12ου λεπτού όταν ο Τζίλας νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σηφάκη. Γνωρίζοντας ότι ο Πανθρακικός προηγείται με 2-0 επί της Skoda Ξάνθη και ότι η… θηλιά σφίγγει, οι Βοιωτοί βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να κάνουν από τη μεριά του αυτό που πρέπει και εν συνεχεία να περιμένουν χαρμόσυνα νέα. Οι παίκτες του Μάντζιου πίεσαν τους γηπεδούχους και στο 66′ άνοιξαν το σκορ. Η “χρυσή” αλλαγή, Μιλοσάβλιεφ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μάντζιου και “έγραψε” το 1-0. Η νίκη του Λεβαδειακού “σφραγίστηκε” μόλις δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μάντζιος από δημιουργός “ντύθηκε” σκόρερ για το 2-0 της ομάδας του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και πλέον οι δύο ομάδες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο πως θα επιστρέψουν στα “σαλόνια” της Super League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Εργοτέλης (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71’ Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μπόε Καν (60’ Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82’ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

Στον πάγκο έμειναν: Δερμιτζάκης, Κοζωρώνης, Γιοβάνοβιτς, Χαντί.

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Μπουσταμάντε (69’ Βούκσεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Πουλίδο (85’ Γκόμεζ), Τόμας, Γιακουμάκης (46’ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος, Ζίτο.

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Κατίδης, Μάγκας, Παππάς.

Διαβάστε την τελική βαθμολογία της Super League, τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής, τα στατιστικά, τις ομάδες που παίζουν πλέι οφ και αυτές που υποβιβάστηκαν.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Καλλονή – Ατρόμητος 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Εργοτέλης – Λεβαδειακός 0-2 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Παναιτωλικός – Βέροια 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη 2-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 0-0 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
Πλατανιάς – Ολυμπιακός 1-1 …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νίκη Βόλου – ΟΦΗ (δεν διεξήχθη)

Η τελική βαθμολογία

Η βαθμολογία των πλέι οφ:

Παναθηναϊκός 2 (66)
ΠΑΟΚ 2 (65)
Αστέρας Τρίπολης 1 (59)
Ατρόμητος 0 (54)

* Σε παρένθεση οι βαθμοί με τους οποίους τερμάτισαν στο πρωτάθλημα.

Για την βαθμολογία των πλέι οφ ισχύουν τα εξής:

1. Η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση ξεκινάει με μηδέν βαθμούς.
2. Η ομάδα που κατέλαβε την 4η θέση ξεκινάει με το 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα.
3. Η ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση ξεκινάει με το 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα.
4. Η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση ξεκινάει με το 1/5 των βαθμών διαφοράς που έχει από την 5η ομάδα.
5. Όπου η σχετική διαίρεση δεν παράγει ακέραιο αριθμό τότε γίνεται στρογγυλοποίηση του αποτελέσματος.

Οι πρώτοι σκόρερ: