Home SPORTS NEWS Σόου ο Μέσσι, τριάρα η Μπάρτσα

Σόου ο Μέσσι, τριάρα η Μπάρτσα

messi


Η Μπαρτσελόνα με κρεσέντο του απολαυστικού Μέσι (2 γκολ) και άλλο ένα του Νειμάρ στις καθυστερήσεις διέλυσε την Μπάγερν (3-0) και έκλεισε (πρόωρα) θέση στον τελικό του Βερολίνου!

Ο Νόιερ κρατούσε, η Μπάγερν δυνάμωνε όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Μέσι όμως, δεν είχε μιλήσει. Άρθρωσε δύο κουβέντες μαχαιριά στο κορμί της Μπάγερν, πέτυχε δύο τέρματα (77 το σύνολο σε 100 εμφανίσεις) κι έδειξε γιατί είναι ο κουρυφάιος! Πεσμένη πια στο καναβάτσο η Μπάγερν δέχθηκε και τρίτη μαχαιριά στις καθυστερήσεις από την ασίστ του Μέσι στον Νειμάρ! Οι Καταλανοί έχουν πια στο χέρι το εισιτήριο του τελικού!

Η τόλμη του Γκουαρντιόλα απέναντι στην πρώην δεν του κόστισε στο πρώτο 20λεπτο και γι αυτό αποκλειστικός υπεύθυνος ήταν ο κύριος στα γκολπόστ. Η αφιονισμένη τριάδα της Μπαρτσελόνα, Μέσι, Νειμάρ, Σουάρες πίεσε λυσσασμένα έβγαλε φάσεις, κυρίως στην πλάτη άμυνας των Γερμανών, αλλά (όχι) ίσως ο κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου είπε όχι στο πλασέ του Σουάρες. Πολύ ρισκο εμπεριείχε η κίνηση του Γκουαρντιόλα να ανεβάσεις την άμυνα ψηλά και να κοιτάξει στα μάτια την Μπάρτσα στο σπίτι της και εντέλει τι να του πεις. Είχε φύλακα άγγελο, είχε και μεγάλη φάση. Ή τουλάχιστον τη βρήκε, μέσα στην ατέλειωτη πίεση της Μπάρτσα. Από το γύρισμα του Μίλερ η προβολή του Λεβαντόφσκι πέρασε οριακά άουτ. Ήταν η στιγμή της Μπάγερν να προκαλέσει ισχυρό σοκ στους… 90011 γηπεδούχους.

όπως και να χει η Μπάρτσα είχε τα σκήπτρα και μέσα σε άπειρους ωραίους συνδυασμούς, ήρθε και η δεύτερη στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει ο Γερμανός γίγαντας. Στο 40′ ο Ντάνι ΆΛβες έκανε το σουτ πέφτωντας και σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο ο Νόιερ έδιωξε. Το 0-0 στο πρώτο μέρος ήταν παράσημο για την Μπάγερν με τον στρατιώτη Νόιερ πολυτιμότερο της μάχης.

Η Μπάγερν και ειδικότερα ο Νόιερ είχε καταφέρει να προβληματίσει τους Καταλανούς, αλλά καίριο πλήγμα η Μπάρτσα δεν είχε στο κορμί της. Μετά το 77′ έγιναν τα σπουδαία, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υήρχε καθαρή ευκαιρία γηπεδούχων, ούτε και της Μπάγερν η οποία επιστρεάτευσε δύναμη στο παιχνίδι της, αλλά συνέχισε να παίζει πολύ ψηλά την άμυνα.

Ο Νειμάρ ζήτησε πέναλτι (το οποίο μάλλον ήταν), αλλά ο Ριτσόλι έδειξε παίζετε. Στη αμέσως επόμενη φάση ο Ντάνι Άλβες πίεσε σωστά τη δεξιά πλευρά των Βαυαρών, κέρδισε και πέρασε για τον Μέσι, ο οποίος πήρε τα βήματα και νικησε με υπέροχο σουτ τον Νόιερ. Το Καμπ Νου σηκώθηκε στο πόδι για πρώτη φορά, χωρίς να γνωρίζει τι θα επακολουθήσει. Το έπος του Μέσι ήταν η φάση του 80′. Στο ένας με έναν με τον Μπόατενγκ έριξε κάτω τον αμυντικό της Μπάγερν με ντρίμπλα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Νόιερ για το 2-0! Αυτό ήταν! Ο απόλυτος Θεός της Βαρκελώνης είχε βάλει τη σφραγίδα του στον ημιτελικό.

Τα βάσανα της Μπάγερν δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Στις καθυστερήσεις ο μαέστρος της Μπάρτσα πέρασε ασίστ στον κενό χώρο για τον Νειμάρ ο οποίος τελείωσε με πλασέ τα όνειρα της Μπάγερν!

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα:

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr