Home SPORTS NEWS Στο… αέρα το ισπανικό πρωτάθλημα!

Στο… αέρα το ισπανικό πρωτάθλημα!

spainfa


Δεν βρέθηκε λύση στην συνάντηση της ισπανικής Ομοσπονδίας με την ένωση των ποδοσφαιριστών, σχετικά με την διαφορά που υπάρχει για την στάση που θα τηρηθεί, λόγω της κόντρας με την πολιτεία για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και έτσι ισχύει η απεργία του Σαββατοκύριακου. Οι δυο πλευρές έχουν νέο ραντεβού την Τετάρτη…

Την Τρίτη οι εκπρόσωποι της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή των ματς των δυο τελευταίων αγωνιστικών) συζήτησαν με αυτούς του συνδέσμου των ποδοσφαιριστών, αλλά δεν βρέθηκε λύση.

«Η συμφωνία με την ομοσπονδία δεν ήταν δυνατή. Τουλάχιστον καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι. Θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε, αλλά για τώρα εξακολουθεί να ισχύει η απεργία», τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης των ποδοσφαιριστών, Λουίς Ρουμπιάλες.

Να θυμίσουμε πως η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στις 30 Απριλίου νέο σύστημα το οποίο δεν επιτρέπει πλέον σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να διαπραγματεύονται μόνες τους τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Επίσης, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της χώρας το ποσοστό που θα μπαίνει στα ταμεία της ομοσπονδίας είναι πλέον μόλις 4,55%. Αυτό θεωρείται μικρό από την Λίγκα (δηλαδή τις ομάδες και ειδικά από τους μεγάλους) και την Ομοσπονδία!

Ο νέος νόμος έκανε πολλούς να πουν ότι είναι σε θετικό δρόμο, καθώς θα κάνει και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά η ένωση των ποδοσφαιριστών εκτιμά πως ήταν ένα βήμα αλλά αυτό δεν φτάνει, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα… Έτσι δεν υπήρξε και κοινή γραμμή πλεύσης με την Ομοσπονδία, λόγω και των όσων σας αναφέραμε παραπάνω.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα απομένουν δύο αγωνιστικές και αν δεν διεξαχθεί τελικά η 37η αυτήν την εβδομάδα υπάρχει πρόβλημα, καθώς στις 6 Ιουνίου είναι ο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 11 Ιουνίου ξεκινά το Κόπα Αμέρικα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr