Home SPORTS NEWS Και με τη βούλα «πράσινος» ο winner Εσιέν

Και με τη βούλα «πράσινος» ο winner Εσιέν

ESSIEN-PAO


Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το όνομα του Μίκαελ Εσιέν πριν από ένα μήνα φαινόταν σαν ψέμα ότι ο γκανέζος σούπερ σταρ θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Κι όμως είναι πια αλήθεια ότι ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Λυών και της Μίλαν είναι πλέον ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Ο 32χρονος αφρικανός, ο οποίος μια εποχή θεωρείτο ο κορυφαίος αμυντικός χαφ στον πλανήτη, υπέγραψε αργά το βράδυ της Τρίτης (2/6) το «χρυσό» συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, αφού οι εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν καθαρές.

Ο Γκανέζος μετέβη γύρω στις 22.30 στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι και, αφού διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, έπεσαν οι υπογραφές παρουσία σύσσωμης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και προεξάρχοντος του προέδρου Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Εσιέν που θα ηγηθεί των Πρασίνων τη νέα σεζόν στην προσπάθεια που θα καταβάλουν για να επανακτήσουν τον θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας καθώς θα αμείβεται ετησίως με 1 εκατ. ευρώ καθαρά, ενώ με τα μπόνους οι απολαβές του ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και το 1,5 εκατ..

“Είμαι winner και ήρθα για τρόπαια. Εκτίμησα πολύ τη στάση του κ. Βόκολου όταν ήρθε να με βρει στο Μιλάνο. Έδειξε σεβασμό κι αυτό μου άρεσε. Έτσι, δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να έρθω στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που έζησα χθες (σ.σ. τα μεσάνυχτα της Δευτέρας) στο αεροδρόμιο ήταν πρωτόγνωρο και πραγματικά είμαι ευτυχής που ήρθα”.

Ερωτηθείς για το Champions League απάντησε: “Φυσικά και ήταν πρόκληση να έρθω και να παίξω στο Champions League. Το έργο μας για να μπούμε στους ομίλους είναι αρκετά δύσκολο, αλλά με δουλειά και υπομονή μπορούμε να το καταφέρουμε”.

Προηγουμένως, ο Εσιέν είχε δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ανυπομονώ να γνωρίσω τη νέα μου ομάδα και τους συμπαίκτες μου και όλοι μαζί να κερδίσουμε τίτλους! Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη που μου έχουν δείξει όλοι και να ευχαριστήσω τον κόσμο ο οποίος με υποδέχτηκε τόσο ζεστά…»

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος μέσος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας από τη νέα σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr