Home SPORTS NEWS Πρωταθλήτρια χωρίς φλόγα

Πρωταθλήτρια χωρίς φλόγα

aek-athens


Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με την ΑΕΛ (1-1) και εκμεταλλευόμενη την ήττα του Ηρακλή από τον Απόλλωνα στο “Καυτανζόγλειο” (0-1) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Football League. Καλή στο πρώτο ημίχρονο η “Ένωση” απογοήτευσε στο β’ μέρος. Αραβίδης (31′) και Κοντοδήμος (41′) οι σκόρερ. Οφσάιντ το γκολ του “δικεφάλου”, οριακό αυτό των φιλοξενούμενων.

Η μάχη των πάγκων: Με την ίδια διάταξη (4-2-3-1) παρέταξαν ο Τραϊανός Δέλλας και ο Σούλης Παπαδόπουλος την ΑΕΚ και την ΑΕΛ αντίστοιχα. Ο “Κολοσσός” χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο, ενώ επανέφερε τον Γιάννη Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ.

Α’ ημίχρονο: Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο οι κακές επιλογές στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια, στέρησαν από την “Ένωση” ένα γρήγορο γκολ.
Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα ευτύχισαν να προηγηθούν λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με το γκολ οφσάιντ που πέτυχε ο Αραβίδης, μετά την υπέροχη κάθετη πάσα του Μπαρμπόσα. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ θα μπορούσε στο 36′ να διπλασιάσει τα γκολ της “Ένωσης”, αλλά ο Αποστολίδης που “καθάριζε” κάθε φάση του είπε “όχι”.
Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 41′ και η “απάντηση” της ΑΕΛ μετά από μία στημένη φάση και πάγωσε το ΟΑΚΑ. Ο Κοντοδήμος φέρεται να είναι οφσάιντ για λίγα εκατοστά, αλλά πρόκειται για μία οριακή φάση…

Β’ ημίχρονο: Αν και η ΑΕΚ ξεκίνησε ορεξάτα το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός της έπεφτε και η “δίψα” για την κατάκτηση της νίκης “έσβηνε”. Οι παίκτες του Δέλλα δεν έβρισκαν διαδρόμους και έκαναν πολλά λάθη. Από την άλλη αυτοί του Σούλη Παπαδόπουλου αμύνθηκαν πανέξυπνα και σωστά και εγκλώβισαν την ΑΕΚ με την τακτική τους.
Οι “κιτρινόμαυροι” θα μπορούσαν έστω και στα τελευταία λεπτά να πετύχουν το γκολ της νίκης που θα βελτίωνε την κακή εικόνα τους, όμως σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα…

Tip of the day: Η ΑΕΚ ανέβηκε στη Super League ως πρωταθλήτρια. Ως όφειλε να κάνει δεδομένου του ονόματός της και της ιστορίας της. Ωστόσο για ένατο σερί παιχνίδι δεν έπεισε… Πλέον απομένει άλλο ένα παιχνίδι για να ολοκληρωθεί το “βασανιστήριο”.

Man of the match: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ήταν παντού. Εξαιρετικός σε ένα ακόμα ματς. Η ΑΕΚ με την απόκτησή του βρήκε χρυσή λίρα. Ο Σουηδός θα είναι δεδομένα ένα από τα πολυτιμότερα γρανάζια της “Ένωσης” τη νέα σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
ΑΕΚ – Λάρισα 1-1
Ηρακλής – Απόλλων Σμύρνης 0-1
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 4-3

Η βαθμολογία
1. ΑΕΚ 28
2. Ηρακλής 23
3. Απόλλων Σμύρνης 17
4. Λάρισα 13
5. Ολυμπιακός Βόλου 7
6. Παναχαϊκή 5

Η τελευταία (10η) αγωνιστική
Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΚ
Λάρισα – Ηρακλής
Απόλλων Σμύρνης – Παναχαϊκή

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr