Home SPORTS NEWS Από την Segunda… πρωτοπόρος η Εϊμπάρ!

Από την Segunda… πρωτοπόρος η Εϊμπάρ!


Τα χρέη της Ελτσε κράτησαν την Εϊμπαρ στην κατηγορία παρότι είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά και μερικούς μήνες μετά, το βασκικό κλαμπ βλέπει για πρώτη φορά στην ιστορία το όνομά του στην κορυφή της La Liga μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο και παρότι η Γρανάδα μείωσε νωρίς στην επανάληψη, έμεινε με δέκα παίκτες, δέχθηκε τρίτο γκολ και το 1-3 στο 68’ τελείωσε τη σεμνή τελετή.

Η Εϊμπαρ άνοιξε το σκορ στο 22’ σε μία φάση που βγήκε πολύ γρήγορα μπροστά και που ο Αντριάν τελείωσε τη φάση με ψυχραιμία (0-1). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με διπλή ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί, όμως οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έκαναν το 0-2 στο 35’ με τον Εσκαλάντε, οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα αφού ούτε η άμυνα, ούτε ο τερματοφύλακας της Γρανάδα, Αντρές Φερνάντεθ κατάφεραν να διώξουν.

Η ομάδα του Σαντοβάλ μείωσε στο 50’ σε 1-2 με τον Ροτσίνα ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του νεαρού Νιγηριανού, Ισαακ Σακσές, όμως έξι λεπτά αργότερα έμεινε με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Σάλβα Ρουίς για μαρκάρισμα στον Ντάνι Γκαρσία. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 67’ ο Μίκελ Αρουαμπαρένα 56 δευτερόλεπτα αφού είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του στην κατηγορία.

πηγη: gazzetta.gr