Home SPORTS NEWS Έσβησαν τέσσερις, νίκη για Χάμιλτον στο Βέλγιο

Έσβησαν τέσσερις, νίκη για Χάμιλτον στο Βέλγιο

1440337317144


Σε πρώτο στάδιο δεν υπήρχε ουδεμία πιθανότητα βροχής, με τον ουρανό στο Σπα να είναι πεντακάθαρος, ώστε να έχουμε ηλιοφάνεια. Στα μισά του αγώνα τα μαύρα σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους, όμως όχι και η βροχή για να έχουμε το πρώτο στεγνό τριήμερο στο Βέλγιο μετά το 2006.

Πάντως, μπορεί να μην είχαμε βροχή ή ατυχήματα, αλλά στον σημερινό αγώνα του Σπα είχαμε μονοθέσια να σβήνουν. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δεν εκκίνησε καν, ενώ σειρά πήραν οι Παστόρ Μαλντονάντο, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, που εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια αυτού.

Απ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός δεν απειλήθηκε ποτέ και πανηγύρισε την έκτη νίκη στη σεζόν, η οποία του αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός, τελικά, δε χρειάστηκε να φύγει εκτάκτως για το Μόντε Κάρλο, έκανε κακή εκκίνηση, ωστόσο η στρατηγική της Mercedes αρκούσε για να τον φέρει πίσω από τον ομόσταυλό του και να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο εκπληκτικός Ρομάν Γκροζάν. Ο Γάλλος έκανε εξαιρετικό αγώνα, στους τελευταίους γύρους κυνήγησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ και στο φινάλε ανέβηκε στο βάθρο, κάτι που πανηγυρίστηκε έξαλλα στη Lotus. Αυτό έγινε αφού ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής είδε το πίσω δεξί ελαστικό του να κλατάρει στον τελευταίο γύρο, με τη Ferrari να κάνει λάθος επιλογή που δεν τον έβαλε για δεύτερο πιτ στοπ.

Η Scuderia δεν είχε τον ρυθμό της Ουγγαρίας, όμως πήγαινε για το βάθρο και τελικά πλήρωσε το λάθος της, με τον Φέτελ να μη βλέπει την καρό σημαία για μερικά μέτρα, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τα πιτς με το κλαταρισμένο ελαστικό. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Ντανιίλ Κβιάτ, Σέρχιο Πέρεζ, Φελίπε Μάσα, Κίμι Ραϊκόνεν, Μαξ Φερστάπεν, Βαλτέρι Μπότας, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Μάρκους Έρικσον.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την γκάφα της χρονιάς που έκανε η Williams να βάλει τόσο τη μαλακή όσο και τη μέση γόμα στον Μπότας. Ο Φινλανδός είχε μαλακή στον μπροστά δεξί τροχό, μέση στον πίσω δεξί, κάτι που πλήρωσε με επιπλέον πιτ στοπ και ποινή διέλευσης.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Χάμιλτον προηγείται με 227 βαθμούς έναντι 199 του Ρόσμπεργκ, με τη διαφορά να πηγαίνει στους 28, τη στιγμή που ο Φέτελ έμεινε τρίτος στους 160. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 426 και είναι θέμα χρόνου να… κλειδώσει τον τίτλο, καθώς η Ferrari βρίσκεται στους 242 και η τρίτη Williams στους 161.

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 227

Ρόσμπεργκ 199

Φέτελ 160

Ραϊκόνεν 82

Μάσα 82

Μπότας 79

Κβιάτ 57

Ρικιάρντο 51

Γκροζάν 38

Φερστάπεν 26

Πέρεζ 25

Χούλκενμπεργκ 24

Νασρ 16

Μαλντονάντο 12

Αλόνσο 11

Σάινθ Τζούνιορ 9

Έρικσον 7

Μπάτον 6

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 426

Ferrari 242

Williams 161

Red Bull 108

Lotus 50

Force India 49

Toro Rosso 35

Sauber 23

McLaren 17

Marussia 0

Πηγή: gazzetta.gr