Home SPORTS NEWS Νίκη-ασπιρίνη για τον Παναθηναϊκό

Νίκη-ασπιρίνη για τον Παναθηναϊκό

pao


Μια άνετη νίκη χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής στο «Απόστολος Νικολαΐδης», προκειμένου να ηρεμήσει μετά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη και την πέτυχε με 4-0.

Το ευρύ σκορ δεν συνοδεύτηκε από εντυπωσιακή εμφάνιση, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να πετύχει το στόχο του και να κερδίσει τη στοιχειώδη ηρεμία για τη διακοπή που ακολουθεί στο πρωτάθλημα.

Σκόρερ για το Τριφύλλι χρήστηκαν οι Καρέλης, Μπεργκ, Ταυλαρίδης και Πέτριτς, ενώ εάν υπήρχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, το σκορ θα είχε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί ο Γιάννης Αναστασίου έχει το περιθώριο να δουλέψει με τους παίκτες του και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Η κατάσταση δεν άλλαξε με μία νίκη επί της Καλλονής, ούτε λύθηκαν τα προβλήματα, όμως, κερδίζεται χρόνος ο οποίος είναι αναγκαίος μετά το σοκ του αποκλεισμού από τη Γκαμπάλα.

Σημαντικά κέρδη για τον Παναθηναϊκό ήταν η χρησιμοποίηση του Μεχντί Αμπέντ στην ενδεκάδα, έστω και αν ο Αλγερινός δεν βοήθησε τόσο πολύ, ενώ καλά τα πήγε και ο Νίκος Μαρινάκης στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στον αντίποδα, η Καλλονή δεν κατάφερε να προβληματίσει ούτε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» και έδειξε σοβαρές και πολλές αδυναμίες. Οφείλει να βελτιωθεί πολύ στη συνέχεια, προκειμένου να διεκδικήσει βαθμούς και να μην κινδυνέψει.

Στο φινάλε το ματς, έγινε σαφές ότι το ρήγμα ανάμεσα στους οπαδούς και στους παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού εκ μέρους των πρώτων υπήρξε η απαίτηση για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ αποδοκιμάστηκαν όσοι πήγαν να τους χειροκροτήσουν.

Άντεξε με 10 ο Πανιώνιος, 1-0 τον Ηρακλή με Μπακασέτα

Το τρίποντο της πρεμιέρας στη Μυτιλήνη με την Καλλονή, είχε “γλυκάνει” τους παίκτες του Ηρακλή και τον κόσμο του. Ο Πανιώνιος όμως υπενθύμισε στον “γηραιό” ότι εύκολα ματς στη Super League δεν θα υπάρξουν και του χάλασε την γιορτή που στήθηκε στο Καυτανζόγλειο στην επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε 1-0, σκοράροντας στο καλύτερο δυνατό σημείο για την ίδια και στο χειρότερο για τους γηπεδούχους. Δευτερόλεπτα προτού ο διαιτητής στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Μπακασέτας με υπέροχο δεξί σουτ νίκησε τον Χουάντερσον και έβαλε σε θέση οδηγού τους “κυανέρυθρους”.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον Ηρακλή στο 62′, όταν ο Αργυρόπουλος… κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο να πάρει δυο κίτρινες κάρτες και να αφήσει τον Πανιώνιο με παίκτη λιγότερο, όμως οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου δεν το εκμεταλλεύτηκαν και παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν “πλήγωσαν” τα αντίπαλα δίχτυα και μοιραία ηττήθηκαν.

Ο Ηρακλής έμεινε στους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας, όσους έχει πλέον και ο Πανιώνιος που στην πρεμιέρα είχε χάσει από τον Ολυμπιακό με 3-0 στο Φάληρο. Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ο Ηρακλής υποδέχεται τον Λεβαδειακό για την 3η αγωνιστική, ενώ ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό.

 

Ιστορικό 2-0 του Παναιτωλικού στην Τρίπολη

Λίγο η ατυχία, λίγο η υπερβολική σιγουριά, βάλτε και την κακή κατάσταση κάποιων παικτών και τότε έχετε μία εικόνα για τον Αστέρα στο ματς με τον Παναιτωλικό. Οι Αρκάδες είχες τις ευκαιρίες να καθαρίσουν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όμως Μάσα και Σανκαρέ αστόχησαν σε καίρια σημεία.

Ο Παναιτωλικός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του, ενώ το γκολ του Ουάρντα στο 34ο λεπτό μπέρδεψε τους γηπεδούχους. Το τελικό 2-0 ήρθε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών του Πόντες.

 

Ταρίφα στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ 3-1 τον ΠΑΟΚ

Απότομη προσγείωση για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ, αφού ο εξαιρετικός ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη του έδειξε στα Γιάννινα ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το φετινό πρωτάθλημα. ΟΙ γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος και επιβλήθηκαν με 3-0 του Δικεφάλου, αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βάλουν το… χεράκι τους, κυρίως οι νεοαποκτηθέντες του ΠΑΟΚ.

Ο Όλσεν που έκανε την… έξοδο της χρονιάς στο 5΄ δίνοντας στον Μανιά τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ σε μία ανύποπτη φάση, ο Σάμπο που σημείωσε απίθανο αυτογκόλ στο 52΄και ο Ζάιρο που εντελώς αδικαιολόγητα έκανε αγκωνιά και αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ακόμη, σε καμία περίπτωση ο Λέοβατς δεν δικαιολόγησε την απόφαση του Τούντορ να τον επιλέξει αντί του Κίτσιου.

Αυτό δεν μειώνει, βέβαια, την προσπάθεια των γηπεδούχων που εξέθεσαν την αργή άμυνα του Δικεφάλου, ενώ παράλληλα φάνηκε για μια ακόμη φορά και το γεγονός ότι κόντρα σε κλειστές άμυνες ο Δικέφαλος δεν έχει εύκολο το γκολ. Ο ΠΑΣ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τσαβες, είχε δοκάρι στο 90′, τελικά, όμως, ο Βίτορ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις μετρίασε ελάχιστα τις αρνητικές εντυπώσεις από την εικόνα που έβγαλε ο Δικέφαλος.