Home SPORTS NEWS Πρώτος με 9.79 στο Πεκίνο ο Μπολτ!

Πρώτος με 9.79 στο Πεκίνο ο Μπολτ!

bolt_2676803b


Ο Γκάτλιν είχε να χάσει δύο χρόνια, κατέβηκε στο Πεκίνο με τον καλύτερο χρόνο και πρόβαλε ως το μεγάλο φαβορί για να εκθρονίσει τον τεράστιο Γουσέιν Μπολτ. Λογάριασε όμως χωρίς τον Τζαμαϊκανό, τον απόλυτο άρχοντα του στίβου, τον άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο δεν έχασε αγώνα, εκτός ενός προκριματικού.

Ο ένας και μοναδικός υπεραθλητής έδειξε και πάλι πως δεν έχει αντίπαλο, δεν υπάρχει κάποιος να τον κοιτάξει στα μάτια, ακόμα και σε μια χρονιά που είναι κακός. Πήγε στο Πεκίνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας κακούς για την αξία του χρόνους, αλλά και πάλι το έργο ήταν το ίδιο. Ο… Θεός Μπολτ παρότι έβλεπε μέχρι τα 80 μέτρα τον Αμερικανό να είναι πρώτος, ανέβασε ρυθμούς και με 9,79 κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Το κυριότερο όμως είναι πως έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι ό,τι καλύτερο έχει εμφανίσει ο στίβος στο συγκεκριμένο άθλημα και όχι μόνο.

Δεύτερος για ακόμα μία φορά ο Τζάστιν Γκάτλιν με 9,80. Ο Αμερικανός αφού δεν κέρδισε και φέτος τον Μπολτ, δεν πρόκειται να τον κερδίσει ποτέ. Όσον αφορά την τρίτη θέση, το χάλκινο θα το πάρουν δύο αθλητές. Ο Αμερικανός Τρέιβορ Μπρόμελ και ο Καναδός Αντρέ Ντε Γκρας, καθώς και οι δύο είχαν 9,92, σε μια εξαιρετική πραγματικά κούρσα.

https://www.youtube.com/watch?v=2poPjxWzkXI

Η κατάταξη:

Γιουσέιν Μπολτ (9.79)

Τζάστιν Γκάτλιν (9.80)

Τρέιβορ Μπρόμελ (9.92)

Αντρέ Ντε Γκρας (9.92)

Μάικ Ρότζερς (9.94)

Τάισον Γκέι (10.00)

Ασάφα Πάουελ (10.00)

Τζίμι Βικό (10.00)

Μπίνγκτιαν Σου (10.06)
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr