Home SPORTS NEWS Σούπερ Ντόρτμουντ

Σούπερ Ντόρτμουντ

gettyimages-484117284


Το πρώτο δείγμα ήταν εκπληκτικό. Η Ντόρτμουντ του Τόμας Τούχελ έδειξε πολλά από τα στοιχεία της εποχής του Κλοπ, βρήκε ξανά το κίνητρό της και ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της Bundesliga, προσθέτοντας στοιχεία που την κάνουν ξανά άκρως ελκυστική. Η Γκλάντμπαχ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έχοντας προβλήματα σε όλες τις γραμμές και το τελικό 4-0 στη μάχη των Μπορούσια τα λέει όλα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και κατάφεραν γρήγορα να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Το γκολ του Μχιταριάν στο 8′ – μάλλον λανθασμένα – ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως εκείνο του Ρόις με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ζόμερ στο 15′ μέτρησε κανονικά. Οι Βεστφαλοί είχαν εκπληκτική κίνηση στην επίθεση, τον Χούμελς να είναι οργανωτής από πίσω, τους Βάιγκλ και Γκουντογκάν να κυριαρχούν στη μεσαία γραμμή και τον Σμέλτσερ στην αριστερή πλευρά να θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό.

Όλα δούλεψαν ρολόι για τους παίκτες του Τούχελ, με τους φιλοξενούμενους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση, όπου ο Ντρμιτς έμοιαζε απλά να μην… κολλάει και να προσφέρει ελάχιστα σε σχέση με τον Κρούζε. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και το 2-0 στο 21′ ήρθε φυσιολογικά. Ο Σμέλτσερ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ομπαμεγιάνγκ νίκησε με κεφαλιά τον Ζόμερ.

Ο Ρόις έχασε καλή ευκαιρία στο 27′, πριν έρθει και το 3-0 στο 33′, με τον Ομπαμεγιάνγκ να φεύγει στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Γκουντογκάν και να δίνει έτοιμο γκολ στον Μχιταριάν, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Στο 36′ ο Ράφαελ έσωσε στην γραμμή την κεφαλιά του Χούμελς, ενώ Ομπαμεγιάνγκ (35′) και Παπασταθόπουλος (42′) είχαν τις άλλες τελικές προσπάθειες των Βεστφαλών μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Ντρμιτς (49′) να απειλεί πρώτος με μακρινό σουτ και στιγμές αργότερα να έρχεται και το 4-0 με τον Μχιταριάν μετά από ασίστ του Ρόις! Ο Καγκάβα (66′) πλησίασε σε ακόμη ένα γκολ για την Ντόρτμουντ, ενώ ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, με τους παίκτες του Φαβρ να μην μπορούν να αντιδράσουν. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ντόρτμουντ να ξεκινάει με εμφατική νίκη το πρωτάθλημα.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Γκουντογκάν, Μχιταριάν, Ρόις (78′ Καμπλ), Καγκάβα (85′ Μπέντερ), Ομπαμεγιάνγκ (78′ Ράμος)

Γκλάντμπαχ (Λουσιέν Φαβρ): Ζόμερ, Βεντ, Κρίστενσεν, Σουλτς, Γιάντσκε, Σάκα (79′ Νταούντ), Στιντλ, Τραορέ (65′ Χέρμαν), Τζόνσον, Ράφαελ, Ντρμιτς (66′ Αζάρ)

πηγή: gazzetta.gr